Banner
tekst2naslovna

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Samsung Galaxy S23 FE ipak će ove godine na tržište i to u posljednjem kvartalu.

Čini nam se kako više ni Samsung ne zna dali treba predstaviti iduću generaciju „Galaxy FE” telefona ili ne. Više puta do sada govorili smo o ovoj temi i uvijek smo dolazili s nekim drugačijim informacijama.

Facebook i Instagram donose onemogućavanje praćenja oglasa unutar EU

Prvo je bilo kako će Samsung Galaxy S23 FE doći na tržište, čak smo bili donijeti i čitave značajke. Zatim se Samsung „posuo pepelom” te je navedenog kako je došao kraj proizvodnog procesa ovih „Galaxy FE” telefona.

tekst2sl2

Danas se ponovno dotičemo ove teme i sada donosimo neke novine. One dolaze u smislu kako će Samsung ipak tržištu predstaviti Galaxy S23 FE pametni telefon i on će na tržište doći s jednim iznenađenjem.

Kako obrisati particiju koja se ne može obrisati (jednostavno) unutar Windows okruženja

Naime riječ će biti o čipu koji će se nalaziti unutar Samsung Galaxy S23 FE pametnog telefona. Svi jako dobro znamo kako je aktualna Samsung Galaxy S23 linija pokretana Snapdragon čipom, no čini se kako to i neće biti slučaj kod Samsung Galaxy S23 FE modela.

tekst2sl3

Naime prošlogodišnju Galaxy S22 liniju na većem dijelu tržišta pokretao je Exynos 2200. Čini se kako će i ove 2023. taj čip ponovno biti aktualan.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 5 donose benchmark rezultate

I to upravo kod Samsung Galaxy S23 FE modela. Ne samo kako će Exynos 2200 dolaziti na većini tržišta, već će svoje prisustvo imati i na Američkom kontinentu.

tekst2sl4

Što znači kako će Samsung Galaxy S23 FE na globalnoj razini donositi i biti pokretan upravo Exynos 2200 čipom. Iako su mnogi ovo vijest dočekalo s nevjericom jer se zna kako će u trenutku predstavljanja Exynos 2200 biti star dvije godine i još uvijek se dobro pamte problemi koje je upravo on donio kod Samsung Galaxy S22 modela.

Stigao je iOS 16.4, evo što donosi

S druge pak strane ovo možemo promatrati sa stajališta da Samsung mora potrošiti sve čipove Exynos 2200 na zalihi. Ali i kao „kompenzaciju” gdje su Amerikanci već godinama uživali upravo u Snapdragon čipovima aktualne Galaxy S serije, dok ostatak tržišta s time se baš i nije mogao pohvaliti.

tekst2sl5

No spomenimo mi još jednom potencijalne specifikacije i značajke koje će krasiti Samsung Galaxy S23 FE model. Govori se o „nadogradnji” koja dolazi u obliku stražnje glavne kamere.

Samsung Bespoke ekosistem

Njezina rezolucija bi „napokon” trebala biti 50MP. Ovdje se moramo prisjetiti kako su Galaxy S20 FE te Galaxy S21 FE koristili glavnu kameru (identičnu) s rezolucijom od 12MP.

tekst2sl6

Iako ovo ne treba baš previše čuditi, pošto se zna kako Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy S23+ donosi također 50MP pri glavnoj kameri, stoga je to bio logičan slijed događaja.

Punjenje baterije telefona pri snazi od 300W postaje stvarnost

Pitanje radne odnosno interne memorije (bez podrške za microSD kartice) Samsung Galaxy S23 FE riješit će implementacijom 6GB odnosno 8GB radne te 128GB ili 256GB interne memorije.

MWC Samsung Booth

Nikakve novitete ne bi trebali očekivati po pitanju baterije i autonomije na Samsung Galaxy S23 FE modelu. I dalje će tu biti riječ o Li-Ion bateriji kapaciteta 4,500mAh i s mogućnošću brzog punjenja od 25W, baš kao i u slučaju njegovih prethodnika.

Samsung Galaxy Z Flip 5 prikazan u prvom ozbiljnijem konceptu

Tvornička oznaka Samsung Galaxy S23 FE telefona glasit će „SM-S711x”. Upravo ovdje ne možemo a da ne primijetimo kako sličnu tvorničku oznaku imaju aktualni Galaxy Z modeli, ona glasi „SM-S7xx”.

MWC Samsung Galaxy S23 Series OOH 2

Što nam dodatno daje potvrdu iako se ovdje radi o zaista vrhunskim modelima, njih ne možemo i ne smijemo svrstavati u sam vrh „flagship” ponude.

Snapdragon 8 Gen 4 do 40% brži u odnosu na Snapdragon 8 Gen 3 – predstavljanje 2024.

Ona je rezervirana isključivo za Samsung Galaxy S modele odnosno liniju, nije li ovo malo drugačije odnosno promjena politike u odnosu na ono što je Samsung do nedavno isticao?

Najčitanije