Banner
tekst3naslovna 2

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

Kao što se do sada i nagađalo, aktualne glasine potvrdile su neke "priče". Ono što se očekivalo za Galaxy S23 seriju potvrdilo se s navodima za Galaxy S23 Ultra.

Bit će to zaista vrhunski flagship pametni model, sa S-Pen olovkom. Ono što nas najviše raduje dotiče se odluke koju je Samsung napokon donio.

tekst3sl1 3

A govori se o „uklanjanju” Exynos čipa i dolasku Snapdragon modela u korist flagship modela, znači Galaxy S i Galaxy Z Flip / Fold modela preklopnih pametnih telefona.

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

To bi otprilike trebalo značiti kako ćemo u narednim godinama započevši s Galaxy S23 serijom napokon imali samo jedan čip, onaj Qualcomm Snapdragon.

tekst3sl2 5

To svakako potvrđuju i aktualne glasine koje se dotiču Galaxy S23 Ultra modela, gdje se navodi postojanje Snapdragon verzije.

tekst2sl2 1

U posljednjim „kodovima” koji su dospjeli na internet jasno se vidi naziv „DM3” što daje za naslutiti kako će riječ biti o tvorničkom nazivu SM-S918, koji je pak nasljednik SM-S908 koji je ustvari Samsung Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S23 pokretati će Snapdragon 8 Gen 2

Ovo nam samo dodatno daje nadu i sigurnost kako je ovdje zaista riječ o Samsung Galaxy S23 Ultra modelu, koji će i iduće 2023. godine biti vodeći model čitave Galaxy S23 serije pametnih telefona.

tekst3sl3 2

Već je potvrđeno kako će Galaxy S23 linija dolaziti s tri modela: Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra. A upravo se danas želimo malo više pozabaviti sa Samsung Galaxy S23 Ultra koji će već po običaju „najjači” model čitave Galaxy S serije za 2023. godinu, odnosno Galaxy S23 serije pametnih telefona.

HBO Max i Discovery+ biti će jedna streaming platforma

Priča se kako će Samsung Galaxy S23 Ultra doći i s potpuno novim OLED zaslonom (tehnologije M12) te kako će glavna kamera dobiti napokon „nadogradnju” koju svi tako željno iščekujemo.

tekst3sl4 2

Riječ je naravno o 200MP glavnoj kameri upravo onoj koju je Samsung već odavno razvio i „prodavao” drugima a sada je vrijeme da isti taj senzor napokon postavi i na vlastiti Galaxy S23 Ultra flagship pametni telefon.

Samsung predstavlja 200MP ISOCELL HP3 – ali neće na flagship modele

Osim već „u jednu ruku” poznatih detalja, zna se kako će Galaxy S23 Ultra (kao i čitava Galaxy S23 serija) biti pokretana Androidom 13 odnosno One UI 5.0 grafičkim korisničkim sučeljem.

Samsung One UI 5.0 beta dostupna je za Galaxy S22 modele

Samo predstavljanje Galaxy S23 serije (kako to već obično i biva) desit će se početkom 2023. godine odnosno ili u siječnju ili veljači iduće godine.

Samsung Galaxy A23 5G – najjeftiniji 5G model iz Galaxy A serije

A što će po dizajnerskom pitanju Galaxy S23 Ultra sa sobom donijeti svakako nam ostaje tek za vidjeti. Do tada će nam (ne sumnjamo) u tome pomoći pogled na rendere koje donosimo u nastavku.

tekst2sl3 5

Prije svega imat ćemo prilike vidjeti drugačiji modul (glavne) kamere kakav još Galaxy S serija nije imam prilike iskusiti.

Samsung Galaxy Z Flip 4 / Fold 4 osvanuli na Twitteru?

Pisanje i donošenje glasina u vezi Galaxy S23 serije tek nas očekuje a to tada se osvrnimo na Galaxy Unpacked događaj koji 10.08.2022. na scenu donosi Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 modele uz još nekoliko vrhunskih hardverskih rješenja.

Najčitanije