Banner
Samsung GalaxyS22

Samsung Galaxy S22 /+/Ultra – zasloni od ruba do ruba

Galaxy S22 linija donosi zaslone o ruba do ruba i još koji benefit za Ultra model...

Premda smo uskoro trebali uživati u svim novitetima koje nam je Samsung pripremio po pitanju naredne Galaxy S22 linije, ono je ipak pomaknuto u koristi skorašnjeg predstavljanja Samsung Galaxy S21 FE pametnog telefona.

Samsung iz svojih aplikacija izbacuje vlastite reklame

To ne znači kako s vremena na vrijeme Internetom ne dospije koja novina ili značajka vezana uz nadolazeće članove Samsung Galaxy S22 obitelji (Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+, Samsung Galaxy S22 Ultra).

tekst5 4

Ono što na početku želimo reći je to kako prema posljednjim informacijama a one se dotiču zaslona Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S22+ modela, zasloni bi ove godine trebali uistinu ići od ruba do ruba. Naravno sve je to još uvijek na bazi glasina i navodima pa ih kako takve ipak treba uzeti s dozom rezerve ali ipak se vrijedi malo prepustiti mašti i pokušati zamisliti kako bi to izgledalo kada bi po prvi puta jedan Samsung Galaxy S pametni telefon, svojim zaslonom išao od ruba do ruba.

Xiaomi predstavio 11T i 11T Pro, kreće perorder

Kažimo kako ovdje nemamo procurjele fotografije samih zaslona već fotografije zaštitnih stakala ali nam i oni mogu poslužiti kao i više nego dobar pokazatelj onog što u ovome slučaju Samsung uskoro planira predstaviti. Naravno na fotografijama je jasno vidljivo kako su rubovi izrazit takni (slobodni smo reći i neprimjetni).

tekst1 12

Ipak ove fotografije treba uzeti s dozom rezerve jer ponekad one znaju „zavarati” te znatno povećati odnosno dati drugačiji dojam okvira no kakvim on uistinu i bude prilikom prezentiranja određenog modela pametnog telefona.

iOS 15.1 i iPadOS 15.1 dostupni od 25. listopada

Na ostale tri fotografije vidimo maketu Samsung Galaxy S22 Ultra pametnog telefona i znatno drugačiji modul primarne kamere, u obliku slova P (navedeni modul biti će dostupan na sva tri modela) Kada već spominjemo kameru kažimo kako se zna da će glavni modul primarne kamere dolaziti u rezoluciji od 50MP, odnosno bit će riječ o Samsungovom ISOCELL GN5 senzoru.

Premda se govorilo kako će Samsung s dolaskom Galaxy S22 serije „prekinuti” praksu da za Američko tržište u opticaj pusti Snapdragon a za nas „ostale” Exynos, u koristi Snapdragona za sve čini se kako ipak tome neće biti tako.

Microsoft savjetuje „ne prelazite na Windows 11”

Tako ćemo i ove godine „mi” uživati u Samsungovom Exynos 2200 chipsetu a ostali sretnici poput Amerikanaca i Kineza imat će „privilegiju” koristi Samsung Galaxy S22 modele pokretane Qualcomm Snapdragon u svojoj posljednjoj inačici.

Xiaomi predstavio 11T i 11T Pro, kreće perorder

Ipak da ne bi sve bilo tako crno i tmurno navodi se kako će modeli pokretani Exynos 2200 chipsetima s druge strane imate jedan „adut” kada su u pitanju grafičke performanse.

Navodno će (iako nije potvrđeno) svi modeli pokretani Exynos 2200 za grafičke elemente posjedovati AMDovo rješenje u pogledu grafičkog procesora. Po pitanju zaslona za sada nemamo neke značajne informacije već možemo reći kako će Samsung Galaxy S22 dolaziti pri veličini zaslona od 6,1” dok bi Samsung Galaxy S22+ mogao dolaziti pri veličini zaslona od 6,6”.

tekst3 7

Pitanje autonomije odnosno baterija za sada je djelomično riješeno i to po nama u korist Samsung Galaxy S22 Ultra modeli koji će jedini donositi kapacitet baterije od 5,000mAh uz mogućnost 25W brzog punjenja. Naravno ovo brzo punjenje od 25W bit će prisutno i na Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S22+ modelima.

Koristite li zaštitno staklo i maskicu na pametnom telefonu?

U koristi Samsung Galaxy S22 Ultra kažimo kako će samo on doći sa S-Pen olovkom (a hoće li ostali makar imati podršku za nju, pa da se ona naknadno kupi, to tek ostaje za vidjeti).

Nakon samo sat i pol Batmobile je postigao prvi cilj

Pokretanje Samsung Galaxy S22 obitelji bit će izvršeno pomoću (kada govorimo o softverskoj strani) s Android 12 mobilnim operativnim sustavom, preko kojega bi se trebao naći, odnosno hoće se naći Samsungov One UI korisničko sučelje u svojoj aktualnoj inačici.

tekst4 6

Sigurni smo kako će u naredno vrijeme sve više značajki i glasina dospjeti na Internet i to čak govorimo o dnevnim intervalima a mi ćemo ih naravno (koliko možemo) prenositi za vas na našim stranicama.

Najčitanije