Banner
tekst1naslovna 9

Samsung Galaxy S21 FE 5G dolazi sa Androidom 12 i One UI 4.0

Samsung Galaxy S21 FE 5G dolazit će s Androidom 12 i One UI 4.0 korisničkim sučeljem.

Ponovno pišemo o Samsung i ponovno o modelima koji nas očekuju početkom 2022, godine. Naravno radi se o Samsung Galaxy S21 FE 5G modelu pametnog telefona koji će biti predstavljen na CES sajmu potrošačke elektronike. CES 2022 održat će se u Las Vegasu od 05-08, siječnja a u prvim danima Samsung će održati prezentaciju gdje će predstaviti Samsung Galaxy S21 FE 5G.

Prvi benchmark Snapdragon 8 Gen 1 čipseta

O navedenom pametnom telefonu odavno smo rekli mnoge stvari ali nije na odmah da sve skupa još jednom ponovimo te sve saberemo u jednu cjelinu. Odmah na početku želimo još jednom ponoviti značajke odnosno specifikacije s kojima će Samsung Galaxy S21 FE 5G dolaći na tržište.

Pametni telefoni koji nas očekuju u Prosincu 2021

Kako iz samog imena možete zaključiti isti će imati mogućnost povezivanja na internet putem 5G tehnologije a osim toga i same značajke svakako nisu za zanemariti.

Samsung Galaxy Z Flip 3 dobio Android 12 i One UI 4.0

Premda se govorilo kako će Galaxy S21 FE u stvari biti „nabrijani” Galaxy S21 pametni telefon mi to ipak ne bi gledali tako. Super AMOLED zaslon veličine 6,5” dolazit će sa stopom osvježivanja zaslona od 120Hz. Navedena je ista rezolucija odnosno identična kao ona kod Galaxy S21 5G pametnog telefona, stoga možda od tuda se povlači paralela da je Galaxy S21 FE posve „identičan” kao i obični Galaxy S21 pametni telefon.

Pokretan Snapdragon 888 chipsetom (prisjetimo se kako je navedeni generaciju stariji flagship model) Galaxy S21 FE svakako će davati značajke rezultate pri svakodnevnom radu a također će imati „i hrabrosti” obračunati se sa značajnim zadacima koji se stave pred njega.

Samsung Galaxy S21 FE prikazan kroz dizajn maskica

Ovdje moramo reći kako se kao jedini chipset spominje baš navedeni Snapdragon 888 što bi značilo kako Galaxy S21 FE 5G neće imati i svoju Exynos izvedenicu već će na svim tržištima dolaziti s podjednakim specifikacijama. Okrenimo se kamerama te još jednom ponovimo kako će Samsung Galaxy S21 FE 5G imati tri kamere na stražnjem modulu, radi se o glavnoj kameri od 12MP, 12MP širokokutnoj kameri te ona makro od 8MP. Prednja (selfie) kamera posjedovat će 32MP.

Samsung Galaxy A33 – vodootpornost i 5G dolaze u srednji rang

Snimanje video zapisa sa stražnjim kamerama bit će moguće maksimalno pri 4K rezoluciji sa 60fpsa. Ono što se u posljednjim danima govorilo dotiče se cijene kojom će Galaxy S21 FE 5G doći na tržište. Naime govori se kako će s cijenom od 600$ ipak biti „malo preskup” za veliku većinu posebice ako se uzme u obzir da je ovaj model namijenjen u prvom redu mladima a od tuda mu i naziv „FE – Fan Edition”.

Samsung donio značajke kamera Galaxy S22 / Galaxy S22+

Naravno sve je ovo još uvijek na bazi glasina i navoda a što će od toga biti istina odnosno što će se ispraviti pokazat će vrijeme. Ipak smo mišljenja kako cijena neće biti spuštena već da će zaista biti tih 600$ što će u našim krajevima biti još povećano. Pitanje memorije i nije neki segment po kojem se može cijena opravdati.

Android 12 L stigao do prve Bete

Samsung Galaxy S21 FE 5G dolazit će sa 128GB interne memorije i bez podrške za eksternu memoriju (microSD karticu). Radna memorija pak će donositi 6GB.

Instagram „popravlja” Feed – način donošenja sadržaja

Jedino što je u čitavoj priči dobro je to što će Galaxy S21 FE 5G dolaziti s predinstaliranim Androidom 12 i One UI 4.0 korisničkim sučeljem ali naravno to nije razlog za tako veliku cijenu poglavito ne pri 600$. Pitanje baterije odnosno kapaciteta iste odnosi se na 4500mAh s brzim punjenjem (za sada nema navoda koji će kapacitet brzog punjenja biti implementiran).

YouTube Dislike gumb i “stari” izgled – moguće je vratiti privremeno

Dok čekamo predstavljanje donosimo vam i nekoliko fotografija da se još jednom podsjetite na nalik Galaxy S21 FE 5G pametnog telefona i da upamtite njegov izgled kada bude predstavljen početkom godine.

Najčitanije