Banner
tekst3naslovna

Samsung misli kako će 2023. pasti interes za Galaxy S seriju

Samsung prognozira kako će u 2023. godini pasti interes za Galaxy S seriju u korist Galaxy Z sklopivih modela. Dali si ovim potezom Samsung sam sebi "reže granu na kojoj sjedi"?

Samsung ima svoju Galaxy S seriju pametnih telefona gdje ista predstavlja sam vrh ponude i flagship modele. Naravno takvo iskustvo donosi i vrlo visoku cijenu.

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

Ipak već četvrtu godinu za redom Samsung unutar svojeg tabora ima još jedne predstavnike samog vrha ponude s flagship značajkama ali sa značajno drugačijim iskustvom korištenja.

tekst3sl1 1

Naravno riječ je o Samsung Galaxy Z modelima sklopivih pametnih telefona. Samsung Galaxy Z donosi dva modela sklopivih telefona: Flip i Fold.

Opa, Samsung prodao duplo više preklopnih Z Fold i Z Flip mobitela!

Samsung Galaxy Z Flip donosi vertikalno otvaranje dok Samsung Galaxy Z Fold donosi vodoravni način otvaranja zaslona.

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni – Snapdragon 8 Gen 2, nova Leica kamera i IP68 certifikat

E sad tu nastaje problem jer prema mišljenju i riječima analitičara Samsung je odlukom dovođenja još jedne flagship serije u svoj portfelj korisnike zaista stavio na kušnju i muke.

tekst3sl2

Iako je koncept sklopivih pametnih telefona prisutan već nekoliko godina, posljednja godina zaista je doživjela uzlet kada je u pitanju velika zainteresiranost za upravo ovaj oblik pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – drugačiji dizajn šarke, veća baterija i veći zaslon

Samsung je napravio još jedan element pri čemu su sklopivi pametnih telefoni postali zaista vrlo zanimljivi samim korisnicima za kupovinu i korištenje.

Samsung Galaxy Z Flip4 Z Fold4 KV

Radi se o elementu dugotrajnosti, donoseći tako kupcima sigurnost kako njihov sklopivi pametnih telefon neće nakon 2,3 mj puknuti odnosno kako se pripadajuća šarka za otvaranje / zatvaranje zaslona neće „rasklimati”.

MediaTek predstavio Dimensity 8200

Glavna ali i možemo slobodno reći presudna prednost i odlučujući element prilikom kupovine ovakvog pametnog telefona je veći zaslon. On se isto tako u tren oka može iz „malog (običnog) zaslona” pretvoriti u zaslon kojeg imamo prilike vidjeti na nekim tablet modelima.

Samsung Galaxy Z Flip4 Z Fold4 KV 1

Ova rečenica nas dovodi pak do jednostavnog zaključka kako sklopivi pametni telefon ponajprije može biti odnosno i je običan „mobitel” (odnosno smartphone) ali u koliko se za to ukaže prilika i potreba postaje tablet.

WhatsApp donosi mogućnost kreiranja vlastitog 3D avatara

Ipak ima Samsung sa svojom sklopivom serijom Galaxy Z modela (evo sada su aktualni Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Fold 4 modeli) još nedostataka.

tekst1naslovna 2

Ako Samsung te nedostatke u narednom razdoblju ispravi (ukloni) onda bi zaista godina koja je evo pred nama (2023.) mogla biti „godina migracije” korisnika Galaxy S linije pametnih telefona na Galaxy Z modele.

OnePlus planira predstaviti mehaničku tipkovnicu

Za kraj želimo reći kako je osim „slične” cijene tu prisutan i još jedan element prelaska na sklopive modele. On dolazi u obliku prepoznatljivog korisničkog sučelja.

tekst4sl1

Nemojmo zaboraviti kako je to u slučaju Samsung tvrtke, već dobro nam poznati One UI, koji je pri aktualnoj One UI 5.0 izvedbi odnosno s Androidom 13.

ROX Beauty božićna akcija

Kakve vi (dragi naši čitatelji) gledate na sklopive Galaxy Z modele pametnih telefona? Dali možda u vašem vlasništvu postoji koji Galaxy Z Flip ili Galaxy Z Fold model?

Galaxy preklopni pametni telefoni

Ili ste još uvijek vjerni nekom od aktualnih predstavnika Galaxy S serije? Posebice nakon što je Samsung odlučio pružiti podršku 4 godine za Android i 5 godina donošenja sigurnosne podrške.

Najčitanije