Banner
tekst2naslovna 1

Android 12 pokrenut na Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III na Androidu 12, sasvim je moguće i realno.

Prisjetimo se zajedno godine 2012, kada je Samsung predstavio treću generaciju svoje flagship linije pametnih telefona. Možda su neki od vas već i pogodili (zasigurno ste vidjeli u naslovu) radilo se o Samsung Galaxy S III. Tu sada nećemo govoriti o njegovim značajkama, zaslonu, mogućnostima već ćemo ga pokušati povezati s aktualnim softverom za mobilne telefone.

Asus ZenFone 9 – prve glasine o dva zaslona

Riječ je o Androidu 12 i nevjerojatnoj mogućnosti da je na Samsung Galaxy S III pokrenut sasvim „solidno” Android 12. Riječ je o pokušaju i ustrajnosti znalaca custom ROMova te velikoj dozi strpljenja. Ovo se sve odigralo u okviru XDA foruma koji je inače i sam poznat po Custom ROMovima i dovođenju nekih značajki na modele koji inače nisu podržane od službene strane softvera i proizvođača pametnih telefona.

Samsung pokazuje Galaxy S22 i hvali se Galaxy S22 Ultrom

Uvijek kada se ugleda nešto slično ovome ponadamo se kako je starom hardveru podaren „novi život” pa makar i ovako na neslužbeni način. Naravno ovdje ne rade sve značajke onako kako bi trebale a one koje rade „ko po špagi” jesu Wi-Fi, Bluetooth, Kamera. Dok upisivanje PIN koda, otključavanje pametnog telefona odnosno korištenje NFC značajke i ne rade baš super pa stoga ako se netko od vas upusti u ovakvu avanturu to svakako treba imati na umu.

Ako se nadate kako je riječ o čistoj verziji Androida 12 kažimo kako to nije tako već se radi o Custom ROM verziji odnosno riječ je o LineageOS koji je temeljen na Androidu 12. Bez obzira na to što je riječ o Custom verziji veseli što je Galaxy S III (GT-I9300) dobio novi način korištenja makar i privremeno za „ubijanje vremena” jer ovakvi softverski „izleti” ne potraju predugo odnosno nisu za svakodnevno korištenje.

tekst2sl1

Osim sada navedenog Samsung Galaxy S III modela XDA zajednica sadržava i razne Custom ROMove i za ostale (starije) Samsung Galaxy S pametne telefone ali naravno i pametne telefone (proteklih godina) ostalih proizvođača. Koje više nemaju osiguranu službenu softversku podršku bilo da je riječ o ažuriranju verzije Androida ili se radilo o sigurnosnim ažuriranjima.

Samsung donosi tri tipa monitora na CES 2022

Ako se netko od vas želi opustiti (a naravno pod preduvjetom da kod kuće – u ladici ima Samsung Galaxy S III (GT-I9300) donosimo poveznicu na XDA ali naravno moramo navesti kako sve radite na vlastitu odgovornost. Ako želite pretražiti i ostale ROMove za različite flagship modele pametne telefone također pretražite malo detaljnije XDA, sigurni smo kako će svatko pronaći nešto za sebe (nešto za svoj stari flagship).

Najčitanije