Banner

Samsung Galaxy A54 dobio FCC certifikat – dolazi i prije no što se misli

Samsung će Galaxy A54 zasigurno predstaviti početkom ožujka.

U posljednjih nekoliko dana piše se o nadolazećim Samsung flagship modelima pametnih telefona. To je svakako i očekivano jer Samsung ovu 2023. i početak 2024. godine svakako želi na tržištu i dalje biti „broj 1” kada je plasman i prodaja Galaxy S modela u pitanju.

iPhone 15 Ultra će biti znatno bolji od iPhone 15 Pro

I već vrapci na grani znaju kako je tu riječ o trima modelima: Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Utra. Osim tri nadolazeća „najjača” modela tvrtka paralelno razvija i još jedan model, koji će „osvojiti” srednji cjenovni razred.

tekst1sl1 5

Riječ je naravno o Samsung Galaxy A modelu pametnog telefona odnosno o Galaxy A54 predstavniku. Samsung tako uskoro planira predstaviti tržištu Galaxy A54 model koji će biti (kao što se to i očekuje) izravni nasljednik Samsung Galaxy A53 5G modela pametnog telefona, kojega smo imali prilike Recenzirati i zaista je riječ o odličnom telefonu.

Napokon, Samsung S23 Ultra ima vrhunsku low light kameru

FCC certifikat potvrdio je dolazak Galaxy A54 modela na tržište odnosno i pojedinih detalja koje će ovaj model pametnog telefona sa sobom donijeti.

tekst1sl2 2

Ponajprije je potrebno reći kako će Samsung Galaxy A54 biti pokretan od strane Exynos 1380 čipa te prisutnosti 6GB/8GB radne te 128GB ili 256GB interne memorije (podrška za microSD karticu neće biti prisutna).

Brzina interneta i pokrivenost 5G signalom telekom operatera

Kako se i ranije mislilo a sada je to FCC certifikat samo potvrdio, Samsung Galaxy A54 sa sobom će donijeti 25W brzo punjenje odnosno prisustvo Li-Po baterije kapaciteta 5,100mAh.

tekst1sl3 3

Ovu „potvrdu” možemo iščitati i iz detalja koji govori kako će Samsung Galaxy A54 biti kompatibilan s punjačem „Samsung EP-TA800” odnosno ovdje se prvenstveno misli na strujni adapter.

Samsung Galaxy A54 5G vs Samsung Galaxy A53 5G

Same dimenzije Galaxy A54 modela ne bi se trebale mnogo razlikovati u odnosu na Galaxy A53 5G model. Shodno tome imamo prilike pisati i govoriti o (okvirnih) 159.6 x 74.8 x 8.1 mm te težinom od 189g.

tekst1sl4 2

Potvrda zaslona (AMOLED tehnologije) dolazi u obliku odnosno veličini od 6,1” s mogućnošću 120Hz stope osvježenja prikaza. Softverska strana priče bit će pokretana od strane Androida 13 odnosno One UI 5.1 grafičkog korisničkog sučelja.

OnePlus (mehanička) tipkovnica prvi puta na slikama

Ako se uzme u obzir „dosadašnja praksa” predstavljanja Galaxy A modela koja je uvijek bila u ožujku onda će zasigurno Samsung Galaxy A54 na tržište doći u ožujku.

tekst1naslovna 3

Ne sumnjamo kako će prije samog predstavljanja Samsung uložiti velike napore kako bi dovoljno promovirao Galaxy A54 model jer je upravo ovaj model od nedavno ujedno i „najjači” model u Galaxy A seriji.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Do nedavno su to bili model Galaxy A7x portfelja ali je tvrtka odlučila „ugasiti” proizvodni proces istih te tako učiniti da Galaxy A5x modeli budu najjači i najbolje u višem srednjem cjenovnom razredu.

Da li će se to pokazati kao dobar ili loš potez, vidjet ćemo kroz vrijeme koje je pred nama.

Najčitanije