Banner
tekst1naslovna 3

Samsung Galaxy A54 5G – 8GB RAM, 50MP i 120Hz dokazuju Benchmark rezultati

Samsung Galaxy A54 5G zaista će biti "stroj" od pametnog telefona. Jer sa sobom donosi neke elemente iz samog vrha ponude po pristupačnoj cijeni.

Osim samog vrha ponude (Galaxy S i Galaxy Z modela) Samsung paralelno razvija i jedan nadolazeći Galaxy A mode. Zasigurno već i sami znate kako je riječ o Samsung Galaxy A54 5G pametnom telefonu.

Samsung Galaxy A53 5G recenzija

Geekbench donio je rezultate od: 776 bodova za jednu jezgre te 2599 bodova za više jezgri. Kako smo već bili pisali na našim stranicama Samsung Galaxy A54 5G bit će predstavljen u Kini početkom 2023. godine.

tekst1sl1 7

Podsjetimo kako je to dva mjeseca ranije od prvobitnog planiranog vremenskog perioda. Ali to ranije predstavljanje neće rezultirati nekim oslabljenim ili manje „wow” značajkama, naprotiv baš suprotno.

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

Ondje gdje će Samsung Galaxy A53 5G model „stati”, tu će „priču nastaviti” Samsung Galaxy A54 5G. Osim broja bodova koji su za jedan Galaxy A model zaista iznad svih očekivanja, Galaxy A54 5G sa sobom će donjeti i još neke zanimljive značajke i elemente.

U prvom redu istaknuti ćemo 6,4” AMOLED ekran sa stopom osvježenja prikaza od 120Hz. Samsung se odlučio za Exynos 1380 kada je u pitanju pokretanje ovog pametnog telefona uz dostupnost odnosno prisutnost 8GB radne memorije (dok neki govore kako će postojati opcija i sa 6GB).

Samsung Galaxy A54 5G – dizajn na slikama

Osmo-jezgreni procesor (četiri-jezgre pri radnom taktu 2,4GHz te četiri-jezgre, radnog takta 2,0GHz). Grafičke elemente odrađivat će Mali G68. tekst1sl4 3

Osim 50MP glavne kamere, Samsung Galaxy A54 5G imat će i vrhunsku baterije čiji će kapacitet iznositi 5,100mAh uz podršku 25W brzog punjenja.

Samsung Galaxy A54 5G dobio 3C certifikat – izlazi dva mjeseca ranije od planiranog

Naravno ne treba više isticati kako će Android 13 odnosno One UI 5.0 biti prisutni pri Samsung Galaxy A54 5G modelu pametnog telefona. Fotografije odnosno neslužbene rendere Samsung Galaxy A54 5G modela već smo imali prilike vidjeti na našim stranicama.

tekst1sl1 2

Ali naravno nikada ih na odmet nije ponovno prikazati i prisjetiti se tog dizajna. S dizajnerske strane on će se u velikoj mjeri oslanjati na još uvijek aktualni Galaxy A53 5G, no stražnji modul kamere imat će „dodirnih točaka” s aktualnom flagship serijom Galaxy S22 modela, točnije mislimo na Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – drugačiji dizajn šarke, veća baterija i veći zaslon

Kako smo već bili rekli nadamo se kako će Samsung Galaxy A54 5G nastaviti onaj „pravi put” koji je Samsung Galaxy A53 5G započeo. U onih nekoliko dana što smo imali prilike koristiti i družiti se s Galaxy A53 5G modelom na našoj Recenziji, zaista je taj Galaxy A model ostavio i više nego dobar (pa možemo reći) i iznenađujući utisak na nas.

tekst1naslovna 1

Čini se kako je Samsung odlučio svoje (pojedine) Galaxy A modele zaista približiti u što većoj mjeri modelima iz samog vrha ponude „flagship” predstavnike kao što su predstavnici Galaxy S serija.

Opa, Samsung prodao duplo više preklopnih Z Fold i Z Flip mobitela!

Mišljenja smo kako će se taj fokus odnosno taj utisak s godinama samo još više potvrđivati, dolaziti do izražaja.

Najčitanije