Banner
tekst3naslovna 2

Samsung Exynos 2500 za 2025.: Nova konfiguracija CPU-a i očekivanja

Prema najnovijim informacijama, Exynos 2500, planiran za 2025. godinu, doživjet će promjene u svojoj konfiguraciji CPU-a u odnosu na prethodne najave.

Prema najnovijim informacijama, Exynos 2500, planiran za 2025. godinu, doživjet će promjene u svojoj konfiguraciji CPU-a u odnosu na prethodne najave.

OnePlus Open donosi sve detalje i cijenu od 1,699$

Umjesto prvobitnih planova koji su sugerirali četiri Cortex-X5 jezgre, nova konfiguracija će sadržavati samo jednu Cortex-X5 jezgru. Ostatak će se sastojati od Cortex-A730 jezgri, raspoređenih u konfiguraciji 1+3+2+4.

Samsung Galaxy S24+ – 3D renderi

Exynos 2500, poznat i kao “Dream Team” čip, nastavljaće razvoj svog prethodnika, Exynos 2400. Prema najnovijim informacijama, ovaj čip će imati ukupno 10 CPU jezgri, s rasporedom 1+3+2+4, za razliku od prvotnog plana s rasporedom 1+2+3+4.

1 4

Konkretni modeli CPU jezgara nisu još precizno specificirani, ali Exynos 2500 će koristiti sljedeću generaciju Armove tehnologije, uključujući Cortex-X5 i Cortex-A730, uz zadržavanje Cortex-A520.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Novi vrhunski model s nizom nadogradnji

Predložena konfiguracija CPU-a za Exynos 2500 mogla bi uključivati 1x Cortex-X5, 3x Cortex-A730, 2x Cortex-A730 (s nižim taktovima) i 4x Cortex-A520.

Samsung Galaxy S24 serija pokazuje ponosno dimenzije

Ovaj pristup označava značajnu promjenu u odnosu na ranije procurene informacije koje su sugerirale konfiguraciju s četiri Cortex-X5 jezgre. Samsung se odlučio za ovakvu promjenu, vjerojatno zbog dokazane učinkovitosti i pouzdanosti ovakve konfiguracije, a također i radi upravljanja toplinskim karakteristikama čipa.

PlayStation 5 Slim predstavljen – lakši i tanji pristup ali ista snaga

Važno je spomenuti da će Exynos 2500 donijeti brojna poboljšanja u performansama zahvaljujući nadogradnji na Samsung 3GAP čvor. Međutim, ostaje nejasno hoće li ove promjene utjecati i na arhitekturno povezan GPU.

tekst3sl3 1

Iako još uvijek imamo samo ograničene informacije o Exynosu 2500, očekuje se da će Samsungova nova konfiguracija pridonijeti unaprjeđenju performansi i efikasnosti, čime će osigurati konkurentnost na tržištu. Konačna arhitektura CPU-a i GPU-a bit će jasnija kako se budu objavljivali dodatni detalji.

Pixel 8a na CAD renderima – isti kao Pixel 8

Pratite nas za najnovije informacije o Exynos 2500 i druge inovacije u svijetu tehnologije. Budućnost mobilnih uređaja donosi uzbudljive promjene koje će oblikovati naše iskustvo korištenja pametnih telefona i drugih uređaja.

tekst3sl1 3

Exynos 2500 označava korak naprijed u razvoju Samsungovih procesora za mobilne uređaje. Promjena u konfiguraciji CPU-a ukazuje na cilj poboljšanja učinkovitosti i prilagodljivosti, nudeći korisnicima bolje performanse i dugotrajnost baterije.

Samsung bi u 2024. godini mogao tržištu ponuditi sklopivo prijenosno računalo

S obzirom na sve veće zahtjeve modernih aplikacija i igara, ovo je ključni korak koji će osigurati konkurentnost Samsungovih uređaja na tržištu.

Galaxy Buds2 Pro unaprjeđuje LE Audio mogućnosti, donoseći novu značajku Auracast povezanu na Samsung Smart televizore

Iako specifični modeli CPU jezgara još nisu službeno potvrđeni, očekuje se da će Samsung koristiti najnovije tehnološke inovacije, uključujući Cortex-X5 i Cortex-A730, kako bi osigurao optimalnu kombinaciju snage i energetske učinkovitosti.

tekst3naslovna 2

Ove promjene bit će dodatno potencirane nadogradnjom glavnog čvora na Samsung 3GAP, pružajući više performansi i učinkovitosti u radu.

Iskoristite Samsung pogodnosti i opremite svoj dom za zimu

Uz promjene u CPU arhitekturi, važno je pratiti i moguće promjene u arhitekturno povezanom GPU-u. GPU ima ključnu ulogu u grafici i performansama mobilnih uređaja, pa će svaka nadogradnja biti od velike važnosti za krajnje korisnike.

Samsung One UI 6.1 i Galaxy S24 (Exynos 2400) u fokus će staviti AI

Exynos 2500 će biti dodatno testiran i optimiziran prije službenog puštanja na tržište, kako bi se osigurala najbolja moguća izvedba i zadovoljstvo korisnika. Kroz daljnje informacije i ažuriranja, saznat ćemo više o ovom čipu i kako će doprinijeti novim tehnološkim inovacijama.

tekst1naslovna 31

U zaključku, Exynos 2500 predstavlja važan korak u evoluciji Samsungovih procesora. Njegove izmijenjene specifikacije obećavaju bolje performanse i energetsku učinkovitost, a njegova konfiguracija CPU-a otvara put novim mogućnostima u svijetu mobilnih uređaja. Ostanite s nama za najnovije vijesti i ažuriranja o Exynosu 2500 i drugim tehnološkim inovacijama.

Najčitanije