Banner
2023 IDEA SAMSUNG Jet Bot AI

Samsung Electronics osvojio je 50 priznanja na International Design Excellence Awards 2023.

Tvrtka je dobila jednu srebrnu i tri brončane nagrade, kao i 46 finalista za inovativna dizajnerska rješenja koja podižu životni stil i iskustvo korisnika

Samsung Electronics objavio je da je dobitnik priznanja za svoju izvrsnost u dizajnu od strane International Design Excellence Awards (IDEA) 2023., uključujući jednu srebrnu i tri brončane nagrade, kao i 46 istaknutih finalista.

IDEA je jedan od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn, a organizira ga Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA). Osnovana 1980. godine, IDEA nagrađuje dostignuća u industrijskom dizajnu. Ove godine IDEA je odabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući Kućanstvo, Potrošačku tehnologiju i Digitalnu interakciju. Ključni kriteriji za ocjenu uključuju inovacije u dizajnu, prednosti za korisnike, korist za društvo i više.

Samsung dizajn odražava promjenjive vrijednosti i inovativnu tehnologiju tvrtke koja je prepoznata po svojoj izvrsnosti u dizajnu usmjerenom na životni stil i iskustva korisnika.

Naglašavajući važnost “filozofije dizajna usmjerene na čovjeka”, TM Roh, predsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn tvrtke Samsung Electronics izjavio je: “Nastavit ćemo ulagati velike napore kako bismo obogatili živote naših korisnika dizajnom koji je usklađen s njihovim okruženjem, kao i osnovnim dizajnom koji prioritetno naglašava svrhu samog proizvoda.”

2023 IDEA SAMSUNG Bespoke Water Purifier

Samsung je osvojio srebrnu nagradu za sljedeći vrhunski proizvod:

 Bespoke AirDresser, uređaj za čišćenje odjeće koji udovoljava potrebama korisnika koji žele bržu i jednostavniju njegu odjeće te koristi AI za pružanje praktičnog, higijenskog iskustva upravljanja odjećom.

Samsung je osvojio tri brončane nagrade za sljedeće usklađene dizajne:

Bespoke Water Purifier ima ugrađeni dizajn koji instalira modul za pročišćavanje vode ispod sudopera i usklađuje se s kuhinjskim prostorom, omogućujući korisniku odabir boje slavine prema vlastitim željama i ukusu.

Bespoke AI™ Laundry se može pohvaliti praktičnim dizajnom integrirane perilice i sušilice, visinom utora koja se prilagođava svakom korisniku te kontrolnom pločom za upravljanje perilice i sušilice.

Bespoke Jet Bot AI+ poboljšava autonomne funkcije vožnje putem pametne AI kontrole te prepoznavanjem i razlikovanjem prepreka pomoću 3D senzora.

2023 IDEA SAMSUNG Grande AI

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 50 priznanja za televizore, kućanske uređaje i pametne telefone

U kategoriji proizvoda, širok spektar dizajna tvrtke Samsung proglašen je finalistima, uključujući:

  • Novi QLED 8K, televizor koji stvara impresivno iskustvo s beskonačnim zaslonom.
  • Solarcell Remote, daljinski upravljač za televizor sa solarnim panelom za praktično punjenje umjesto jednokratnih baterija.
  • Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, pametni telefoni koji maksimiziraju korisničko iskustvo s velikim pokrovnim zaslonom u novom obliku.
  • Serija Galaxy Book 3 Pro, prijenosno računalo koje pruža praktičnije korisničko iskustvo s vrhunskim tankim metalnim dizajnom i povezanošću sa širokim portfeljem Galaxy proizvoda.

2023 IDEA SAMSUNG Air Dresser

U drugim kategorijama, Samsung dizajni koji uzimaju u obzir pristupačnost i okruženje proglašeni su istaknutim finalistima, uključujući:

  • Gesture UX, koji omogućuje upravljanje TV zaslonom i titlovima na temelju prepoznavanja gesta rukom kako bi se poboljšalo iskustvo gledanja korisnika s oštećenjem sluha.
  • Samsung Space Tycoon, virtualna simulacija prostora i upravljanja na Roblox metaverse platformi u kojoj korisnici mogu stvarati i igrati igrice te dijeliti iskustva koristeći Samsung uređaje.
Najčitanije