Banner
Neo QLED televizor

Samsung se pohvalio s 44 CES 2021 nagrada

Samsung je dobitnik čak 44 nagrade za inovativnost na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2021. Osim kućanskih uređaja, najzanimljiviji su im Micro LED i posebno, Neo QLED televizori s mini LED tehnologijom

Samsung će ove godine imato jako dobru ponudu televizora, vjeorojatno najbolju unazad 4 – 5 godina.

Vratili su premium u 4K televizore, koji će dobiti i vrhunsko Mini LED osvjetljenje sa 768 zona zatamnjenja (2020: Q90, 96 zona). S obzirom da gledam mini LED sa 768 zona, znam kako je to dobro iz prve ruke 🙂

Drugim riječima, kontrast, svjetlina, razina crne i izostanak bloominga će biti na vrhunskoj razini. Bolji od prošlogodišnjih top modela 8K televizora…

Detalji o nagradama slijede u PR objavi.

JetBot 90 AI robot usisivac

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2021, sveukupno 44 tehnoloških rješenja i proizvoda tvrtke Samsung Electronics osvojilo je nagrade za inovacije.

Među nagradama nalaze se i četiri Best of Innovation priznanja, što je potvrda izvanrednog dizajna i odličnih tehnoloških rješenja suvremenih Samsung tehnologija.

Nagrade za televizore

Među uređajima koji su dobili nagrade pronašlo se nekoliko najnovijih Samsung inovacija u području televizijskih tehnologija i zaslona, uključujući tek predstavljeni 110-inčni Micro LED televizor koji je osvojio titulu Best of Innovation.

Najnoviji Micro LED televizori dolaze sa snažnim Micro LED procesorom te 24 milijuna pojedinačno upravljanih LED lampica za izvrsnu kvalitetu prikaza, kao i odnosom okvira i zaslona u omjeru od 99%. Micro LED televizor također omogućuje i ambijentalni način rada za opuštanje, koji sadrži tri ekskluzivna likovna rada umjetnika Refika Anadola.

Neo QLED televizor

Nadalje, nagrade je osvojio i Samsung QN900A Neo QLED televizor od 85 inča zahvaljujući svojim rješenjima na području kvantnog procesuiranja prikaza, umjetnoj tehnologiji te inovativnoj tehnološkoj implementaciji izvora svjetlosti.

Nova serija QLED i Neo QLED televizora dolazi i s novim funkcijama poput Caption Moving, Sign Language Zoom te Multi-Output Audio.

Nagrade za kućanske aparate i pametna rješenja

S ciljem stvaranja pametnih inovacija koje se prilagođavaju svačijem životnom stilu, nagrade za inovativnost dobili su i neki od najnovijih Samsung kućanskih aparata te rješenja za pametnu kuću.

Tako se među dobitnicima pronašao i Samsung Bespoke 4-Door Flex – najnoviji hladnjak u nagrađivanoj Bespoke seriji s četiri vrata te naprednim i fleksibilnim opcijama, poput novog pretinca za piće.

Dodatno, nagradu je osvojio i Samsung Family Hub 2021 sa svojim intuitivnim i prilagodljivim 21,5-inlnim LED zaslonom osjetljivim na dodir, omogućavajući lako povezivanje s drugim uređajima kako bi svakodnevno kuhanje, zabava i razmjena poruka postalo jednostavno za svakog korisnika.

Isto tako, Samsung je na CES 2021 predstavio i najnoviju WF8800A perilicu za rublje koja automatski prilagođava cikluse pranja pomoću intuitivnog Smart Dial sučelja.

https://www.youtube.com/watch?v=PM1R1mKaF_M

Sudionike sajma svakako je impresionirao i najnoviji JetBot 90 AI + robotski usisavač s LiDAR i 3D senzorima te prednjom kamerom koje pokreću Intelova tehnološka rješenja, kao i s Clean Station™ postoljem koje se samostalno prazni.

Novi nagrađeni revolucionarni usisavač je Jet 95 Cordless Stick Vacuum s automatskim sustavom za pražnjenje prašine u integriranog u postolju za punjenje.

https://www.youtube.com/watch?v=bQd2J-53PTU

Kao najbolja mikrovalna pećnica sa snagom od 1100 watta, nagradu je osvojila je Samsung over-the-range (OTR) mikrovalna pećnica odličnog dizajna za lako uklapanje u svaku kuhinju te ventilacijskim sistemom koje koristi napajanje od 550 cu.ft/min. usisnog kapaciteta.

Svakako treba istaknuti i Samsung Front Control Slide-in indukcijsku ploču s Flex Duo zonom za napredno kuhanje uz korištenje bežićnog interneta, Smart Dial korisničkog sučelja te ugrađenog Air Fry režima za stvaranje ukusnijih obroka. Tu je i SmartThings Cooking koji pruža jedinstveno kulinarsko iskustvo uz pomoć Whisk’s Food umjetne inteligencije, a u svojim mogućnostima nudi preporuku recepata kao i sastavljanje liste namirnica za dnevnu kupovinu.

Family Hub 2021

Na kraju, jedan od nagrađenih proizvoda je i Samsung pročišćivač vode (Family Faucet/Chef Facut) uz mogućnosti spajanja na internet i glasovnih naredbi, a sastoji se od svije slavine za različitu upotrebu s lakom horizontalnom ili vertikalnom instalacijom.

Najčitanije