Banner
tekst1naslovna 16

Rusija blokirala Facebook

Rusija blokirala pristup Facebooku. Sve u cilju što je Facebook (odnosno Meta) blokirala nekoliko Facebook stranica popularnih Ruskih medijskih kuća.

U čitavom ratnom vihoru koji je zadesio Ukrajinu i ova današnja „vijest” odjeknula je dosta snažno. Rusija je blokirala najpopularniju (najveću) društvenu mrežu na svijetu, Facebook.

Facebook je odavno u našim životima a da to ni neznamo

Dakle Rusi više ne mogu pristupiti sadržaju na Facebooku a sve u cilju kako bi vanjski mediji (novinske agencije, i ostalo iz drugih država) teže dolazili do sadržaja (slika, video materijala) sa samog bojišta Ukrajine.

tekst1naslovna 1

Ipak kako se doznaje nije ovo uslijedilo samo tako „iz vedra neba” već kao cilj ograničavanja Facebooka (odnosno tvrtke Meta) da „uspori” rad pojedinih Ruskih medijskih kuća na Facebook društvenoj mreži. Riječ je : TV kanal Zvezda, novinske agencije RIA Novosti i internetskih stranica Lenta.ru te Gazeta.ru.

Kinezi su ispred nas – već testiraju 6G

Ruska regulatorna agencija Roskomnadzor odmah je poslala dopis gdje zahtjeva da se ograničavanje rada (zabrana) ove četiri medijske kuće odmah ukloni te kako bi se moglo nastaviti nesmetano korištenje Facebook stranica navedenih agencija ali bez uspjeha.

Instagram uvodi promjene kada se radi o „pričama”

Do danas krovna tvrtka Meta koja stoji iza Facebooka nije odobrila odnosno nije niti odgovorila na „molbe” Ruskog Roskomnadzora da se blokada ukloni. Stoga Rusiji nije preostalo ništa drugo nego ograničiti odnosno blokirati društvenu mrežu Facebook u Rusiji, ma kakve posljedice bile.

tekst1sl1 5

Hoće li ovo značiti kako će Rusija uskoro blokirati i ostale društvene mreže koju su također u sastavu Meta tvrtke poput: Instagrama, Whats Appa, Messengera, vidjet ćemo.

Brzo punjenje od 150W – predvodnik je Xiaomi

Ali to bi značilo (ako se po pokaže potreba da Rusija može ograničiti pristup i TikTok platformi). Upravo smo bili svjedoci kako se na TikToku šire video materijali s bojišnice i ne samo da civili stvaraju i prenose sadržaj već i sami vojnici to također rade.

tekst1sl2 4

Rusija zaista ne preza od ičega i svim silama želi ovu situaciju staviti pod „svoje okrilje” ali to naravno nije pravedno i tek ćemo vidjeti posljedice kako će svijet reagirati.

Oppo predstavio Find X5 – dosta poveznica sa Find X5 Pro ali i nedostataka

Uz to moramo navesti kako su Hrvatski pružatelji mobilnih usluga pokazali solidarnost i razumijevanje prema Ukrajini te su ukinuli sve naknade na pozive i SMS poruke (nema roaminga).

tekst1sl3 9

Kako bi se Hrvati mogli čuti sa svojim bližnjima te prijateljima koji se nalaze u ratnoj Ukrajini. Ne preostaje nam ništa drugi nego nastaviti pratiti razvoj situacije odnosno rata Rusije i Ukrajine i samo se nadati kako će to sve brzo prestati.

Reddit uvodi nove značajke mobilne aplikacije za Android i iOS

Odnosno kako neće (ne daj bože) prerasti u nešto veće a ono se zove „3. Svjetski rat”. Ali da nam dolaze teška vremena za čitav svijet toga smo itekako svjesni u pogledu bojazni za živote a tako i u pogledu inflacije i rasta cijena (pada dionica) a sve s razlogom i željom Rusije da pokaže svoju moć.

Najčitanije