Banner

Novi iPhone mogao bi imati naziv iPhone X, ne 7s ili 8, proizvodnja moguća u Indiji

Iako moramo pričekati još nekoliko mjeseci dok svjetlo dana ne ugleda novi iPhone, glasina i poslovnih informacija ne nedostaje.  S obzirom na dosadašnju praksu Apple bi treba imenovati ovogodišnji model(e) iPhone 7S. Međutim, glasine iz raznih izvora navodile su da će lansirati iPhone 8. Ali sada postoji još jedna koja kaže da će se zvati iPhone X.

 

Prema Forbesu, ovaj naziv bio bi logičan i ima smisla. Istovremeno naglašava visok status uređaja i daje informaciju o desetoj obljetnici iPhone, jer je “X” rimski broj “10.”  Također podsjeća na prethodni Apple OS X.

Informacija o novom nazivu je objavljena u izvješću analitičara Timothy Arcuri iz Cowen and Company, koji je citirao izvore iz  Cupertina, koji rade za opskrbni lanac. Čini nam se da ovaj argument izvora informacija mogli bi uzeti kao visokog kredibiliteta. Eto, velika promjena značajki dizajna o kojoj svi pričaju mogla bi imati dobar odnos s eventualnom promjenom imena.

Što je do sada poznato o specifikacijama  temeljenim na glasinama

iPhone X sigurno dolazi s A11 procesorom  i šuška se o  OLED panelu.  Vodeći model će imati zakrivljen ekran na obje strane i minimalne rubove oko zaslona duljine dijagonale 5,8-inča.

Skener otiska prsta i slušalica na prednjoj navodno su  integrirani u zaslon. Ovo rješenje nam je poznato iz Xiaomi Mi Mix modela koji smo nedugo imali na testu. Nekoliko nezavisnih izvora tvrdi da će imati bežično punjenje  bez obzira bilo staklo ili metal na stražnjoj strani.

iphone 8 concept 7

 

Neki iPhone X modeli mogli bi se proizvoditi u Indiji

Apple se priprema na potpisivanje sporazuma s Indijom za proizvodnju  svojih uređaja među kojima je iPhone.  Predstavnici tvrtke Apple među kojima je Priya Balasubramaniam, održali su sastanak s dužnosnicima u Indiji, uključujući i tijela odgovornih za industrijsku politiku, financije i informacijske tehnologije.

qq

Apple je napravio detaljnu prezentaciju o svojim planovima i zahtjevima za postavljanje proizvodnoga pogona u Indiji. Traže nekoliko poticaja i određena oslobođenja od plaćanja carine te druge ustupke za narednih 15 godina da uđu u sektor proizvodnje u Indiji.  Inače Apple sada zauzima samo 2% udjela u Indiji, tržištu s oko 1,25 milijardi ljudi. Svoje proizvode prodaju  preko distributera kao što su Redington i Ingram Micro.

 

 

Najčitanije