huawei
1 11

Rukomet (EURO 2024.): Hrvatska – Francuska / Gdje gledati?

Skupa je prošla, sada je vrijeme za pravu bitku.

Hrvatska i Francuska odigrat će prvu utakmicu drugog kruga rukometnog Europskog prvenstva u Kölnu u 18 sati. Francuzi su prenijeli dva boda iz prve skupine, dok Hrvatska ima jedan.

Prema pisanju Index.hr, Hrvatski rukometaši su jučer trenirali u Kölnu, no bez pomoćnog trenera Borisa Dvoršeka i kapetana Domagoja Duvnjaka, koji obojica imaju temperaturu.

2 2

Izbornik Goran Perkovac izjavio je da je Duvnjak zbog temperature ostao u hotelu, izrazivši žaljenje zbog propuštanja velikih planova za njega. Hrvatska je već izgubila Ivana Martinovića, koji se teško ozlijedio u utakmici protiv Austrije.

“Nadam se da nam bod neće nedostajati, ali ako želimo ići dalje, moramo pobijediti tri utakmice, s dva ili s jednim bodom, što nije velika razlika.

Sastav Hrvatske: Kuzmanović, Mandić, Glavaš, Šoštarić, Klarica, Maraš, Cindrić, Karačić, Lučin, Mamić, Srna, Jelinić, Mihić, Kušan, Načinović, Šipić

Naravno, ako pobijedimo prvu utakmicu, to bi bilo iznimno važno, ali čak i ako izgubimo, imamo još tri utakmice koje možemo dobiti. Dakle, nije to ekstremni pritisak, ali svakako postoji želja da pobijedimo”, dodao je Perkovac.

Susret je najavio legendarni francuski reprezentativac Nikola Karabatić: “Naravno da će biti jako teško; vidjeli smo da Hrvatska ima mnogo navijača i atmosfera će biti vrlo vruća.

Na Europskom prvenstvu nema lakih utakmica, svaka je velika borba. Imamo četiri utakmice i nadamo se plasmanu među posljednjih četiri.”

Nakon dvoboja s francuskim rivalima, Hrvatsku očekuju utakmice s Mađarskom (20. siječnja), Islandom (22. siječnja) te na kraju s domaćinom Njemačkom (24. siječnja). Prijenos utakmice bit će na RTL-u s početkom u 17:50h, dok je uvodna emisija započela u 16:55h

Najčitanije