Banner
tekst2naslovna 2

Reddit hakiran – evo kako zaštitit svoj korisnički račun

Reddit je hakiran, potrebno je promijeniti lozinku te tako zaštititi svoje podatke.

Ako kojim slučajem koristite Reddit odnosno ako imate korisnički račun, onda ovaj članak svakako vrijedi pročitati. Naime proteklog tjedna na „meti” hakera bili su zaposlenici Reddita.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G donose Europske cijene

Koji su na svoje službene e-mail adrese primili poruke od same tvrtke (naravno lažne). Gdje ih se navodilo da kliknu na pripadajući link koji ih vodi do pristupa internim podatcima (pomoću upisivanja podatka za prijavu).

tekst2sl1 2

Iako bi svakome imalo „pametnom” bilo sumnjivo zašto tvrtka od njih traži podatke odnosno navodi do pristupa internih dokumenata (bez prethodne najave od nadređenog) čini se kako pojedinim djelatnicima to baš i nije palo na pamet.

Android 14: Prvi puta viđen i započelo testiranje na Pixel modelima

Tako su oni slijedili korake iz pripadajućeg linka unutar e-mail poruke i upisivanjem korisničkih podataka jednostavno dali pristup (i podatke) hakerima.

tekst2sl2 3

Napadači su tako sasvim jednostavno dobili pristup internim dokumentima i planovima rada u budućnosti. Ali ono što nas najviše zanima, napadači su dobili pristup i svim podatcima i korisničkim lozinkama samih „pratitelja” Reddit platforme.

Samsung One UI 6.0 (Android 14) lista [kompatibilnih] uređaja

Iako iz Reddita navode kako mjesta panici nema, ipak savjetuju da korisnici naprave „dvofaktorsku autentifikaciju (2FA)”. Ovaj način samo je „dodatni sloj” u provjeri identifikacije i postupku prijave na Reddit korisnički račun.

tekst2sl3

Sam postupak kreiranja dvofaktorske autentifikacije” posve je jednostavan. A mi ćemo vam ga sada i opisati:

• Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu zaslona.

• Odaberite korisničke postavke i kliknite na karticu Privatnost i sigurnost.

• U odjeljku Napredna sigurnost vidjet ćete kontrolu korištenja dvofaktorske provjere autentičnosti.

• Da biste ga omogućili, kliknite prekidač na uključeno.

• Zatim unesite svoju lozinku i kliknite Potvrdi.

• Slijedite upute korak po korak za postavljanje autentifikacije i ne zaboravite spremiti pričuvne kodove.

• Nakon postavljanja od vas će se možda tražiti da se odjavite i ponovno prijavite na svoj račun.

• Ubuduće, morat ćete unijeti 6-znamenkasti kod iz svoje aplikacije za autentifikaciju svaki put kada se prijavite na Reddit.

Čelnici Reddit platforme sugeriraju na to da se ažurira upravitelj lozinkama, kako bi ih se moglo upozoriti ako kojim slučajem unesu lozinku na neku „zloćudnu” stranicu, jer se pripadajuće domene jednostavno neće podudarati.

Huawei FreeBuds 5i recenzija

Tako ćete znati kada podatke za prijavu na Reddit platformu, unosite na „zlonamjernu” stranicu. Ako se bojite i imate strah za svoje podatke na Reddit platformi, jednostavno pratite korake opisane iznad u tekstu i vašoj zabrinutosti doći će kraj.

Microsoft predstavio „novu” Bing tražilicu – konkurirat će Google tražilici

Reddit je zaista mjesto gdje se neke stvari mogu naučiti ali i mjesto gdje jednostavno možete otići kada želimo malo „zabave i smijeha” nakon napornog dana na poslu.

Najčitanije