Banner
tekst1sl2 4

Apple Watch Ultra 2 imati će 3D štampane dijelove – stiže ove godine

No korištenje 3D štampanih dijelova u „sklapanju” novog hardvera i još kada tome pristupi jedan „jaki igrač”, e to svakako zaslužuje svoj članak. Riječ je o tvrtki Apple koja se priprema za dolazak na tržište i predstavljanje iduće generacije „najjačeg” pametnog sata - Apple Watch Ultra 2.

Korištenje 3D dijelova u raznoraznim segmentima industrije i nije više neka „novina”. No korištenje 3D štampanih dijelova u „sklapanju” novog hardvera i još kada tome pristupi jedan „jaki igrač”, e to svakako zaslužuje svoj članak.

Samsung Galaxy S24 serija dobiva jaču brzinu punjenja (65W) – razlog jesu drugačije baterije

Riječ je o tvrtki Apple koja se priprema za dolazak na tržište i predstavljanje iduće generacije „najjačeg” pametnog sata. Zasigurno i sami već pogađate radi se o novoj generaciji (odnosno 2. generaciji) Apple Watch Ultra modela pametnog sata.

tekst1sl1 1

Ime će biti vrlo jednostavno i poprilično lako za zapamtiti „Apple Watch Ultra 2”. I dalje će se tu raditi o vrhunskim materijalima, odličnim dijelovima i naravno sve će to biti do najsitnijeg detalja ispolirano za softverske strane.

Android: Obrišite ove dvije aplikacije – podatci se šalju Kini !

No ono što čini posebnim upravo Apple Watch Ultra 2 pametni sat je način izrade. Pojedini će se dijelovi 3D printati, što će biti prvi puta (što mi pamtimo) da se neki pametni sat na ovaj način izradio.

tekst1sl3 4

Prema aktualnim glasinama Apple Watch Ultra 2 bit će predstavljen u drugoj polovici ove godine a ne bi nas čudilo kako će to biti zajedno sa predstavljanjem nove iPhone 15 linije telefona.

Wi-Fi odlazi u „zaborav” – dolazi Li-Fi

Apple navodno aktivno usvaja tehnologiju 3D ispisa i koristit će taj proces za “neke mehaničke dijelove od titana” nadolazećeg Watch Ultra. Ti će dijelovi ipak morati proći kroz neke CNC procese.

tekst4sl2 2

Čak i prebacivanje samo dijela proizvodnje nekih komponenti na 3D ispis svejedno će skratiti vrijeme i troškove proizvodnje – zbog čega, pretpostavljamo, Apple to radi.

Google Bard AI – sada ima podršku za nove jezike među kojima je i Hrvatski

Poznati „leaker” Min-Chi Kuoa otkriva kako će Apple angažirati dva dobavljača za 3D dijelove Apple Watch Ultra 2 pametnog sata: Farsoon i BLT.

tekst4sl1

Dok će IPG Photonics biti ekskluzivni dobavljač laserskih komponenti. Ako uvođenje 3D ispisa u proizvodnju Apple Watch Ultra bude dobro, očekuje se da će tvrtka usvojiti tu tehniku za još više svojih proizvoda u budućnosti.

Samsung Galaxy S23 FE – ponavlja greške svojih predaka

Što bi možda (nagađamo) dovelo do toga da u budućnosti imamo i 3D ispisane iPhone telefone ili pak iPad tablete. Naravno ovdje neće biti riječ o praksi da se čitav telefon ili tablet kreiraju putem 3D printera – već isključivo i pojedino samo (manji) dijelovi.

Apple započinje vlastitu proizvodnju zaslona za iPhone, Apple Watch i Macbook

Bez obzira na sve, svakako će biti zanimljivo za vidjeti kako će izgledati Apple Watch Ultra 2 i ono što svih nas dosta zanima – „hoće li ti dijelovi i način izrade biti kvalitetni”.

tekst4naslovna

Šalu na stranu dakako ne sumnjamo u samu kvalitetu izrade i izdržljivost materijala. Apple ima velike i ozbiljne planove kada je 3D ispih dijelova u pitanju. A hajdemo se kladiti kako će tu praksu uskoro započeti i konkurencija?

Najčitanije