Banner
Samsung UE40ES7000 11

Recenzija: Samsung UE40ES7000

Samsung ne posustaje. Svjetski proizvođač televizora broj jedan napravio je revolucionarni uređaj koji sjajno izgleda, donosi poboljšani Smart TV te po prvi puta u svijet televizora – upravljanje glasom i pokretima.

Sjećate li se Samsung B serije televizora iz 2009.? Prvi zaista tanki i prilično skupi LED LCD televizori poharali su svjetsko tržište dobrom kvalitetom slike, ali prije svega sjajnim dizajnom. C serija nije bila toliko revolucionarna ali prošlogodišnja D jest. Pojavom D7000 i D8000 televizora konkurencija, ali i prethodni Samsung televizori su zastarjeli preko noći. Specifikacijama (najbolja Smart TV platforma na tržištu, bitno bolji 3D) ali i dizajnom. Nasljednici super atraktivne D serije stigli su u trgovine, a jedan od njih i kod nas na test.

Samsung UE40ES7000 je 40“ (102 cm) 3D LED LCD televizor smješten korak ispod top modela tvrtke, ES8000 serije, od koje se razlikuje dizajnom i nešto slabijom inačicom Micro Dimming tehnologije (Pro, ES8000: Ultra).

Ok, upravljanje pokretima (mahanjem) nije apsolutna novost, no upravljanje glasom jest. Rade li te novosti dovoljno dobro da budu svakodnevno praktične? Kakva je kvaliteta slike? Je li poboljšan 3D…? Kakav je media player? Odgovori na ova, ali i mnogo drugih pitanja slijede…

Novi Samsung televizori

Opremljenost, izrada, dizajn

[rating:85/100]
Samsung ES7000 izgleda izvrsno, no revoluciju nismo očekivali niti dobili – prvenstveno zato jer je D7000 postavio najviše moguće standarde na tom polju. Štoviše, autoru ovih redaka više se dopada srebrni okvir prethodnika od crnog kojeg nalazimo na ES7000 televizoru. I ne možete birati drugu boju…Dobar kontrast crnom okviru – koji donosi prednosti u praksi jer je manje vidljiv dok gledate TV – čini srebrno postolje u obliku slova X.

Samsung UE40ES7000 14

Kvaliteta izrade je vrlo dobra, ništa ne škripi na pritisak, a pozadina televizora je metalna.

S televizorom dolaze dva daljinska upravljača; jedan klasičan i zanimljiviji Smart Touch Control s mikrofonom i mini touchpadom, te tipkom za aktivaciju glasovnog upravljanja. Također, s televizorom dolazi i Bluetooth / IR prijemnik uz pomoću kojeg možete upravljati drugim uređajima u sobi (Blu-ray, receiver…).

Samsung UE40ES7000 10

Samsung UE40ES7000 4

Samsung UE40ES7000 17

Samsung UE40ES7000 3

Smart TV platforma nudi vam na izbor više od 1000 aplikacija, web browser, društvene mreže, izvrstan media player, skype komunikaciju, PVR videorekorder s time shift funkcijom (trebate vlastiti USB za to…) te zabavne fitness i kids aplikacije. Kamera je ugrađena na vrhu televizora.

Tehnologija

[rating:100/100]
Samsung UE40ES7000 je EDGE LED LCD televizor, s Micro Dimming Pro tehnologijom koja zna zatamniti pojedina područja slike što poboljšava kontrast i dubinu crne. Samsung deklarira 800 CMR, tj. Clear Motion Rate – mjeru brzine odziva dobivenu kombinacijom 100 Hz procesora (interpolacije slike), brzog panela i backlight scanning tehnologije. Standardno, razdvojene su dejudder i deblur opcije za korisnike koji preferiraju trzavu sliku bez zamućenja, umjesto glatke slike bez zamućenja :).

Samsung koristi vlastiti S-PVA panel koji ima najbolji kontrast na tržištu uz dobar vidljivi kut, te Clear Panel reflektivni AR filter s dobrom mjerom između refleksije okoliša i poboljšanja dojma boja i kontrasta.

Samsung UE40ES7000 12

Ove godine ugrađen je dvojezgreni procesor koji omogućava multitasking rad aplikacija.

MHL tehnologija je novost koja olakšava spajanje smartphonea i tableta preko micro USB – HDMI kabela te reprodukciju sadržaja na televizoru, uz istovremeno punjenje uređaja koje je dvostruko brže od klasičnog USB-a.

Samsung UE40ES7000 7

Samsung Allshare je zapravo dotjerani DLNA koji vam omogućava brzo i kvalitetno spajanje Samsung uređaja s televizorom. Potreban vam je WiFi ruter spojen na internet, i to je sve – svi Samsung uređaji dolaze s predinstaliranim AllShare softverom, poput smartphonea, tableta, prijenosnog računala…

Samsung UE40ES7000 8

Nemate li ruter spojen na Internet, bit ćete zadovoljni s Direct WiFi opcijom koja omogućava direktno spajanje dva uređaja.

Samsung UE40ES7000 je nakon podešavanja u Movie modu, s backlightom na pola, trošio oko 72 W u radu.

Samsung UE40ES7000 11

Kvaliteta 2D slike

[rating:90/100]
Očekivano, kvaliteta slike je vrlo dobra do izvrsna. Kvalitetan LCD panel je izvrsna podloga bez obzira gledate li SD, DVD ili BR filmove jer ima vrlo duboku razinu crne i vjerne boje. Glavni, i zapravo jedini nedostatak je prosječna homogenost – na testnom primjerku vidljivo je curenje svjetla (kad je podloga tamna) u donjem desnom uglu, i nešto slabije u oba lijeva. To se može donekle smanjiti podešavanjem pozadinskog osvjetljenja i kontrasta, te s uključenom Micro Dimming opcijom (koju slobodno ostavite stalno upaljenom) ali ne i u potpunosti eliminirati.

Tradicionalno, najbolja je Movie postavka. Uz malo dodatnog podešavanja (TV ima ugrađene tzv. Expert slike za podešavanje) dobit ćete kontrastnu sliku izvrsnog prikaza boja i vrlo dobrog procesiranja SD signala. Ne pretjerujte s postavkama oštrine – stavite je na 20 ili manje – pa će slika biti detaljna i bez artefakata. Redukciju šuma u potpunosti isključite (omekšava sliku) pa će vas Samsung nagraditi vrlo dobrom, detaljnom i čistom SD slikom, na kojoj su tek povremeno vidljivi nazubljeni rubovi na kosim linijama. Vlasnici IPTV boxova, i drugih upscaling uređaja: poigrajte se s izlaznim signalom, ES7000 je imao slabiju sliku na 1080i postavkama, nego na 1080p ili čak 576p.

Samsung UE40ES7000 2

HD slika je vrhunska ako isključite redukciju šuma. U tom slučaju slika je fantastična – vrlo oštra, s dobro definiranim bojama i visokim kontrastom. Samsung definitivno pripada u sam vrh po kvaliteti HD slike, i LCD i plazma televizora.

100 Hz procesor – ako poboljšanja u odnosu na D7000 postoje, moramo priznati da ih nismo uočili. Filmovi su glatki, procesiranje je kvalitetno a artefakti su vidljivi samo u kompleksnijim i bržim kadrovima.

Vidljivi kut. Samsung ES7000 ima širok vidljivi kut. Nakon početnog gubitka kontrasta (slika postane malo svjetlija) daljim povećanjem kuta se ne mijenja, pa zapravo izgleda izvrsno i pod 45 ili više stupnjeva. Netipično dobro za LCD tehnologiju…

Samsung UE40ES7000 6

Kvaliteta zvuka. Oduvijek je vrijedilo pravilo: tanak okvir – tanak zvuk, no ES7000 je ugodno iznenađenje. Ima bolje zvučnike od prosjeka, u čijem zvuku se nazire i nešto basa što je sasvim dovoljno za svakodnevno gledanje. Naravno, želite li zaista kvalitetan zvuk savjetujemo nabavku odvojenog zvučnog sustava.

Upravljanje glasom i pokretima. Samsung preporuča da budete udaljeni do četiri metra dok zadajete televizoru naredbe mahanjem, ili govorom. Kako to radi u praksi? Izvrsno. Pritiskom na tipku Voice recognition na daljinskom upravljaču TV automatski stiša ton, da bi vas bolje razumio, i nakon izvršene naredbe vraća glasnoću na prijašnju razinu.

Kako to radi u praksi, vidjet ćete krajem tjedna kad snimimo film koji će biti dodan u ovu recenziju…

Kvaliteta 3D slike.

Vrlo dobra svjetlina i kontrast, vrhunska FullHD 3D oštrina, dva para naočala – svi preduvjeti za uživanje u 3D filmovima su ovdje. Samsung nudi konverziju 2D u 3D, dakle možete gledati i 3D dnevnik ako želite, no ti rezultati zaostaju za pravim 3D filmovima. Crosstalk, pojava sjena oko kontrastnih rubova zbog tromosti ekrana, je vidljiv ponajviše na titlovima u podjednakoj mjeri kao i kod D serije, i to je najveći nedostatak 3D slike. Ipak, usprkos navedenom (od crosstalka pate i drugi) 3D na Samsungu ES7000 spada među bolje općenito.

3D naočale su prilično lagane, e sad jesi li baš atraktivne pogledajte na manekenu s donje fotografije…

Samsung UE40ES7000 1

Zaključak

Što je nedostajalo srebrnom okviru prethodnika? Samsung ES7000 je samozatajniji i ugodniji u radu, ali je prema našem mišljenju i manje atraktivan zbog crnog okvira. Tehnološki donosi skok naprijed: trenutno nema konkurencije po kvaliteti Smart TV platforme, ali i po popisu mogućnosti od kojih je kamera, glasovno upravljanje i upravljanje pokretima samo šlag na torti. Kvaliteta slike ne zaostaje, pa je ES7000 trenutno najbolji i najzanimljiviji televizor u klasi. Što nam se ne dopada? Homogenost bi mogla biti bolja…

 

Specifikacije Samsung UE40ES7000

 • Ekran: 40″, S-PVA, aktivni 3D, EDGE LED, 1920 x 1080, 32″ (81 cm)
 • Kontrast: mega kontrast
 • 800 Hz Clear Motion Rate
 • Zvučnici: 2 x 10 W
 • Ostalo: Smart TV, USB HD Media player, WiFi, DLNA, Internet servisi, web browser, Direct WiFi, MHL, PVR, upravljanje glasom i pokretima, dva daljinska upravljača, dvoje 3D naočala
Cijena: od 11.999 kn

Ustupio: Samsung Hrvatska


  1. Spoštovani,

   zanimata me modela Samsung UE40ES7090 in UE40ES8090. Na uradnih straneh Samsunga ti modeli ne obstajajo.
   Zanima me, za kateri trg sta modela narejena.
   Ali so karakteristike aparatov enako kot pri modelih UE40ES7000 in UE40ES8000.

   Hvala za odgovor.

   LP

   0
   0
 1. Zdravo Sasa,
  na Samsungu LE-40D500, povezan preko HDMI kabla sa kompjuterom ne pokazuje ful skrin prikaz, vec je slika manje ili vise skracena u razlicitim modovima prikaza slike.. Postoji li neko podesavanje koje bi resilo ovaj problem, kao sto je “PC mode” kod Philipsovih tv-a?

  0
  0
  1. Postoji, radi se o overscanu. potrazite u postavkama, nemam vise Samsung tv, pa ne znam tocan naziv… ako ne rijesite problem javite se ponovo, u ponedjeljak cu biti u doticaju sa samsung tv.om pa cu vam pogledati naziv te postavke.

   0
   0
 2. Hvala Vam na brzom odgovoru, ali nisam uspeo naci “overscan” postavku u meniju.. takodje zanima me, postoji li mogucnost profiliranja promenjenih parametara nakon kalibracije kod ovog Samsunga?

  Puno pozdrava iz Makedonije

  0
  0
  1. Ne znam točan nauziv u postavkama Samsunga, kako se to zove… Overscan je koristan za SD signal, ali smeta kod HD-a i spajanja na PC. Drugi dio vašeg upita nije mi skroz jasan, ali ako mislite na zasebne postavke televizora za svaki ulaz, to vrijedi.

   0
   0
 3. .. u uputsvtvu nisam nasao informacije za koje sam Vas pitao, ali znam da kod LG i u nizim klasama postoji mogucnost memoriranja manuelnih audio i video podesavanja u vidu profila pod nazivom Expert 1, Expert 2, etc.

  0
  0
 4. bio sam neki dan u novom City centru One
  meni se cini da i nisu nesto poboljsali E seriju u odnosu na D seriju.
  ugradena kamera je preslaba za prezentiranje motion controla.
  takoder i za voice controle.
  doduse,ima i daljinski s mikrofonom,ali se stvar ne poboljsava bitno,te se prilikom izgovaranja mora drzat tipka s mikrofonom.
  3d je ostao jednako katastrofa kao i kod D serije. koliko god se pojacale u postavkama percepcija i dubina,LG je nekoliko levela iznad.
  makar je dual core,nije nista brzi kod pokretanja smart huba.
  jednako cesto steka,i reklame i flash na stranici ga previse usporavaju.

  neke stvari jesu poboljsali,ali daleko je to od zamjene za kompjutor.
  makar se od ove serije mogu naruciti i samsung wireless tipkovnice i misevi.
  imam samsung ue46d7000,tako da znam o cemu govorim.

  sto se tice same kvalitete slike,tu nevidim pomaka,jesu li uopce sto poboljsali?

  0
  0
  1. Slažem se da nema bitnih pomaka u kvaliteti slike, a odavno je poznat i moj stav da preferiram pasivnu 3D tehnologiju pred aktivnom. No istina je da Samsung spada među najbolje 3D LCD televizore.
   Meni je kamera radila OK, kao i voice recognition – trgovina je uvijek bučna, vjerojatno je to razlog. Web browser je još uvijek spor posebice na flashu.
   Gledajte na to ovako: nova serija donosi lijepe novosti po istoj cijeni – toliko je koštala i D serija kad se pojavila prije godinu dana. Vlasnici D serije zasigurno neće masovno prodavati svoje uređaje da kupe ES, no kupujete li TV u ovoj klasi Samsung je izvrstan izbor, usprkos navedenim nedostacima.

   0
   0
 5. Saša molim za pomoć, dvoumim se između ovih TV-a, zamolio bih te savjet koji bi ti izabrao ili možda nisi ni za jedan od predloženih ;;))
  LG55LM670S CINEMA 3D LED TV
  PS51E8000 PLASMA TV SAMSUNG
  UE46ES8000 LED TV SAMSUNG
  UE46ES7000 LED TV SAMSUNG
  kao što vidiš imam i dvojbu PLASMA ili LED, gdje god dođem svako svog konja hvali, moram priznat da meni plasma ima malo topliju sliku ali bih ipak tebe pitao za mišljenje.

  hvala,
  pozdrav Damir

  0
  0
  1. Eto još jednog koji je u dvojbi. Doduše, plazma mi je ispala iz priče, ali me zato konkretno zanimaju baš ta tri modela
   LG 47LM670S
   UE46ES7000
   UE46ES8000 ili možda čak UE46ES6710

   slatke dvojbe? nope… horror ;)))

   Ajde Saša, pomozi… please!

   0
   0
     1. Da, apsolutno… Ako vam je 46″ dovoljno – s koje udaljenosti gledate TV? Ako je recimo 4+m, bolji je odabir veći ekran. Osobno gledam 46″ s 3m, OK mi je, ali ne bih se bunio za veći TV…

      0
      0
     2. mogu reći da je od 2,5 do 4m, ovisno tko gleda (djeca bliže mi veliki dalje ;;)), znaći ipak Samsung es8000, samo još jedno pitanje; mislim zbog cjene; dali puno gubim ili puno dobivam ako se odlučim za 8000 ili 7000, koje su to bitne ili nebitne razlike u razlici u cjeni, ja sam vrlo neuk po tom pitanju pa zato i ovakva pitanja ;;)) sorry

      0
      0
     3. nakon dugog razmišljanja ipak sam se odlučio na ES6710… razlog je jednostavan. cijena i budući razvoj tehnologije. očito je da će tehnologija brutalno eksplodirati u slijedeće 2-3 godine (već se sada vidi žestoko koketiranje smart TV-a i kompa) i kada se to desi, onda investirati u nešta veće-bolje-skuplje… do tada će mi poslužiti i ova jeftinija verzija 😉

      0
      0
 6. Poštovanje gosp.Saša!

  Lijepo bih Vas zamolio Vaše mišljenje o Toshiba lcd televizorima.
  Naime moj favorit je Samsung, ali sam neki dan vidio Toshibu 40TL838G i jako me iznenadila kvaliteta i oštrina slike, pa bih Vas stoga zamolio Vaš komentar o tome i da li su Toshiba tv inače isplativi za kupnju i kvalitetni.

  Unaprijed hvala!

  Lijep pozdrav!

  0
  0
 7. Poštovani,

  Prije 2 sedmice sam uzeo Samsung ES6710 46 incha, no prilikom spajanja DVD-a na HDMI ulaz, pokusao na sve 3, imam sliku, ali nemam zvuk? Pokusao na par DVD-ova, sve isto.. Pa ako mi mozete pomoci, bio bi zahvalan!!

  LP

  0
  0
  1. Ako ste provjerili očite stvari, poput mute tipke na DVD-u ili televizoru, nešto je neispravno – TV ili DVD. Jeste li probali spojiti neki drugi uređaj na HDMI televizora? Tako bi ste otklonili sumnju da je TV pokvaren…

   0
   0
 8. Pozdrav Sasa opet ja za strucno misljenje,naleteo sam na model Samsung PS43D450 plazmu koja je duplo jevtinija od LG samo sto je hd ready,e sad nemam predstavu kolika je to razlika u odnosu na full HD,pa bi moje pitanje bilo da li vredi uzeti taj model posto znam da ste govorili da je samsungova D klasa dobra,hvala pozdrav

  0
  0
 9. Pa imam nekih min 3metra za gledanje ili vise zavisi ako je okacim na zid,znaci mogla bi da bude ok,mislim za te pare je najbolje sto sam nasao a i velika je dijagonala 43,koliko vidim i potrosnja nije velika,ok hvala na pomoci pozdrav!

  0
  0
 10. Nakon što se izvrši inicijalni set-up i automatsko spremanje kanala na ES7000, kako mogu te pohranjene kanale posložiti po redoslijedu kak meni odgovara i da li ih mogu imenovati?
  Na koji način se preko PIPa mogu gledati 2 TV kanala? Jer meni piše “PIP isključeno” i uopće tu opciju ne mogu aktivirati u postavkama.

  0
  0
  1. Imate u opcijama mogućnost slaganja redosljeda programa, potražite u uputama (ne sjećam se napamet…). PIP na Samsungu, kao i na drugim televizorima, ne omogućava gledanje 2 TV programa jer ima samo jedan TV tuner. No, možete reicmo kupiti DVB-T TV tuner za parsto kuna, spojiti ga putem HDMI-a te gledati PIP s 2 TV programa istovremeno…

   0
   0
 11. Poštovani gospodine Saša!
  Ja imam SAMSUNG SMART TV serije 6,točnije UE40ES6800 i ne mogu se nikako spojiti bežično na internet.
  Sve sam probao unijeti postavke routera ručno i automatski i update firmware sam napravio i resetirao tv i smart hub i ništa.
  Da li možda Vi znate koji router radi sa spomenutim Tv-om,ili što je posrijedi?
  Lijep Vam pozdrav !

  0
  0
  1. Hmm, trebalo bi normalno raditi. Televizoru je svejedno koji ruter imate. Spajanja se ne sječam, znači da je bilo jednostavno i bez problema.
   Možda je gllupo pitanje, no jeste li gledali upute…? Unijeli šifru za WiFi mrežu…?

   0
   0
   1. Pitanje nije glupo,no naravno da sam proucio upute.Vjerujte da sam ucinio sve sto je u mojoj moci,no pomoci jednostavno nema!
    Logicno je da bi tv trebao raditi sa bilo kojim routerom,no meni je receno u servisu da je stvar u routeru i da je greska do providera a pogadjate provider mi kaze da je stvar do Tv-a.
    U medjuvremenu ja sam bez interneta na tv-u.Mozete li mi reci koji ste vi router koristili?
    Hvala na brzom odgovoru i lijep pozdrav.

    0
    0
     1. Ok. hvala na odgovorima i na prijedlogu.
      Budem probao i to napraviti,pa možda uspije?
      Lijep Vam pozdrav!

      0
      0
     2. Hvala na podršci i moguće je da je tv ne ispravan,samo onda bi to bila masovna neispravnos,jer sam svojim očima vidio da u trgovini imaju isti problem i to na otvorenu mrežu,pa mi ništa nije jasno?
      Budem probao spojiti se kabelom,pa ako ni onda ne radi,onda moram najozbiljnije porazgovarati sa trgovcem,jer nije malo 10.000 kn-složiti čete se samnom !!

      0
      0
     3. …naravno da cu se javiti,kad(ako)sto rijesim.
      Siguran sam da je tema zanimljiva i drugim citaocima,no upravo danas sam na jednom americkom forumu saznao da je i kod njih prilicno prisutan identicni problem i kao sto pogadjate,nitko im ne zna reci u cemu je problem!?
      Pozdrav!

      0
      0
     4. …dakle kao što sam i obećao,javljam se sa konačnim riješenjem zavrzlame oko spajanja na net preko smart tv-a SAMSUNG serije 6.
      Znam da nećete vjerovati,niti ja nisam mogao,no sve što trebate napraviti je spojiti router sa tv-om i nakon toga tv radi wireless, kada otpojite kabel,no znatno sporije,zbog čega sam odlučio spojiti ga žičano,jer žičano reagira istovjetno PC-u i to me zadovoljava.
      Sada se javio jedan drugi problem a to je nedostatak zvuka na netu,mislim nema uopće tona,kada recimo surfate You tube-om,ili bilo kojom drugom stranicom.Ima slike nema tona.Kada sam probao skinuti Flash Player,kaže mi da koristim Lynux….nebuloza,jer moj OS je Windows 7,no hajde rekoh sebi da probam i to kao downloadati,no tada mi piše info da nije moguće spremanje sadržaja sa neta na tv,iako sam spojio externi HD od 500 GB.
      Sve u svemu,žao mi je što sam “bacio”10.000 kn i naravno da ne preporučam nikome zdrave pameti da napravi isto. SAMSUNG “SMART” TV-PO ČEMU pitam se…katastrofa…a nisam jedini…naravno!!!

      0
      0
     5. Hvala na komentaru! I dalje mi nije jasno što vas muči… Meni je zvuk na svim Samsungima (a i LG televizorima( preko Youtubea radio normalno.
      Smart TV je, ironično, ponajbolja na Samsungu i LG-u – na drugim brandovima je još slabija…

      0
      0
     6. …muči me bačenih 10.000 kn,no to je moja greška.Nema više šanse da tako ili slićno fulam.Drago mi je što Vama sve radi kako treba.Ako znate kako da ja dobijem zvuk na netu,bio bih Vam zahvalan!?Dakle da rezimiram.Prvo nisam mogao spojiti se na net wireless,pa sam sam zaključio da trebam povezati tv sa routerom za inicijaciju.Ok.Nakon toga imao sam vezu,no znatno sporiju nego kada je povezan kablom.Sad sam spojen kablom i imam super brzu vezu,kao i na kompu,no nemam zvuka na netu,dok na tv-u imam normalno zvuk???
      Okay,velim kako mi nitko ne zna reći zašto je to tako,kažem još jednom ako Vi znate,molim Vas recite mi?Sve što su mi preporučili u SAMSUNG-u sam napravio (zadnja verzija firmware-a,reset tv-a,reset SMART HUB-a…itd…)i opet ista stvar…no dobro, ovo mi je škola,kako bi Gibbo rekao…lijep Vam pozdrav!

      0
      0
 12. Saša,

  molim Vas za pomoć. Dvojim između ova dva televizora (cijena im je identična):

  – Samsung UE40ES7000
  – Philips 40PFL7007K

  Najviše će se gledati MAXtv, povremeno 3D sadržaj, te filomvi preko HDD-a, stoga me zanima i mogućnost čitanja titlova

  Koja je vaša preporuka?

  Hvala

  0
  0
  1. Samsunga sam imao na testu, Philipsa nisam. No znam: Samsung ima bolji Smart TV, bitno bolji media player, zanimljive mogućnosti (glasovno upravljanje…). Kvaliteta slike im je podjednaka, Philips koristi Samsungov S-PVA panel. Veliki plus za Philips je Ambilight, a osobno mi je i dizajn ljepši no to je stvar ukusa…

   0
   0
 13. Našao sam model 2011. SamsungUE40D8000 za 7549kn.Jel to ok? na stranim forumima sam čitao da je bolji od es modela iz 2012. Dvoumim sa između njega i 40ES6800? jel ima koji od ova dva nekakav kit za nadogradnju?

  0
  0
  1. Nasljednik D8000 je ES8000, koji se može kupiti od 9.300 kn naviše (u webshopovima). Što se kvalitete slike tiče, D8000 u praksi ne zaostaje i po tome je D8000 dobra kupnja.
   Samo ES7000 i ES8000 imaju kit za nadogradnju.

   0
   0
 14. Poštovanje neki dan sam kupio Samsung UE40ES7000 pa imam par pitanja i dali bi mi mogli pomoć ne znak kako memorirat programe npr. da mi HTV bude na jedinici HTV2 na programu broj 2 itd.za šta služi Smart Touch Control i kako ga instalirat zašto mi je lošiji prijem(ili signal)nego na strom tv-u i zašto kad sam primjer na youtubu mi je spora veza odnosno stalno se prekida.Sorry na puno pitanja i unaprijed zahvalan.

  0
  0
 15. Molim za pomoc. Imam jedan problem sa Samsung UE40ES5500. Kada hocu da pustim neki online film ili kada odem na neku malo vecu stranicu,posle nekog vremena mi izbaci ” Poslednja sesija okoncana zbog nedostatka memorije ili nekog drugog nepoznatog razloga”? Da li moze bilo kako ovaj problem da se resi? Hvala unapred.

  0
  0
 16. Kupio sam Samsung ue 55 d7000 i kada postavim postavke u slikama na standard ili film ili itd. on mi ih vrati nazad na dinamican nakon nekog vremena i isto tako kada ga ugasim i ponovo upalim on ih vrati na postave dinamican … kako da to rijesim ?!
  unaprijed zahvaljujem!!!!

  0
  0
Najčitanije