Banner
ff 3

Prvi Snapdragon X Elite prijenosnik je Lenovo Yoga Slim 7 14.5″

Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition, sa svojim možda bešumnim dizajnom bez ventilatora i naprednim Snapdragon X Elite čipsetom, obećava impresivnu energetsku učinkovitost i superiorne AI performanse, nudeći značajne inovacije u mobilnom računarstvu uz podršku za Microsoftov AI kopilot.

Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition obećava inovacije u svijetu tankih i potencijalno bešumnih prijenosnika. Prema nedavno procurjelim slikama koje je objavio korisnik Twittera poznat kao WalkingCat, ovaj model mogao bi biti bez ventilatora.

Lenovo Tab Plus – neobičan dizajn koji iskače od konkurenata

Iako se iz slika ne može sa sigurnošću potvrditi nedostatak ventilatorskog sustava, jasno je da nema vidljivih otvora za zrak, što ukazuje na moguću pasivnu hlađenje.

1 38

S novim Snapdragon X Elite čipsetom, Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 se profilira kao uređaj visoke učinkovitosti. Qualcomm, proizvođač ovog čipseta, tvrdi da njegov novi proizvod može konkurirati Intelovim procesorima 13. generacije uz 68% manju potrošnju energije. Ovo bi moglo značiti znatno duži rad baterije, mada konkretne specifikacije o kapacitetu baterije još uvijek nisu poznate.

Samsung Galaxy S25 modeli ipak sa Exynos i Snapdragon čipovima

Zaslon od 14,5 inča isti je kao kod prethodnih modela iz serije Yoga Slim 7, ali ova nova verzija uključuje nekoliko naprednih tehnologija. Jedna od ključnih karakteristika je podrška za Microsoftov AI kopilot, zahtijevajući minimalno 16 GB RAM-a i procesorsku snagu od 40 TOPS kako bi se uređaj mogao certificirati kao “AI PC”. Zahvaljujući Hexagon NPU koji je integriran u Snapdragon X Elite i koji dostavlja 45 TOPS, Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 lako premašuje ove zahtjeve.

2 31

U usporedbi, AMD-ova Ryzen Pro 8000 serija, iako snažna u svojoj domeni, ne zadovoljava ove specifikacije s maksimalnih 39 TOPS za stolne verzije i samo 16 TOPS za mobilne verzije.

Samsung Galaxy Z Flip6 imat će 120Hz prednji zaslon i Snapdragon / Exynos čipove

Snapdragon X Elite, stoga, postavlja novi standard za AI performanse u prijenosnicima, omogućavajući sofisticirano izvršavanje AI zadataka lokalno, što pruža prednost nad modelima koji se oslanjaju na računanje u oblaku.

3 23

Osim Lenova, i drugi veliki proizvođači elektronike istražuju slične tehnologije. Samsung, na primjer, radi na novom 14-inčnom prijenosniku pod imenom Galaxy Book4 Edge, koji će također koristiti Snapdragon X Elite čipset.

A1 svojim korisnicima šalje obavijesti o poskupljenju od 6,9%

Slično, Microsoft planira proširiti svoju ponudu Surface uređaja s ovim čipsetom, što ukazuje na širi industrijski trend prema integraciji naprednijih AI sposobnosti u mobilne uređaje.

4 13

Značajka AI kopilota u Lenovu i drugim sličnim uređajima nije samo marketinški trik, već pruža stvarne prednosti u vidu poboljšane produktivnosti i korisničkog iskustva.

Uspon Bitcoina u zabavnoj industriji usred globalne pandemije

Kako AI tehnologije nastavljaju napredovati, možemo očekivati da će ovakvi prijenosnici postati sve važniji alat u profesionalnom i privatnom okruženju.

Uspon Bitcoina u zabavnoj industriji usred globalne pandemije

Uz potencijalno tihi rad bez ventilatora, Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition predstavlja zanimljiv izbor za one koji traže vrhunsku tehnologiju u elegantnom i mobilnom paketu.

Najčitanije