Banner
iPhone 13 #2

Prikaz „maketa” iPhone 13 modela – znatno drugačiji u odnosu na iPhone 12

Makete iPhone 13 modela otkrivaju drugačije dimenzije u odnosu na iPhone 12...

Kako se postepeno bliži rujan (ili najkasnije listopad) dolazi vrijeme kada Apple predstavlja svoju nadolazeću generaciju iPhone pametnih telefona. U slučaju iPhone 13 obitelji i dalje će riječ biti o četiri člana odnosno modela kao i kod aktualne iPhone 12 obitelji: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max. Na Internet su dospjele slike „maketa” koje se šalju raznim proizvođačima maskica te zaštita za zaslone kako bi mogli po njima početi s proizvodnjom „zaštitnih gadgeta” za nadolazeću iPhone 13 obitelj. Ono što je nama u tom slučaju osobito zanimljivo i od važnosti jest detaljan prikaz (vizualni izgled) sva četiri modela.

Prikaz aplikacije (App Clip) i prije instalacije uz Safari preglednik i iOS 15

Odmah na prvu (a mi vam donosimo galeriju u nastavku) se vidi kako iPhone 13 Mini te iPhone 13 Pro veličinom ne odskaču jedan od drugog. S druge strane ako pozornost usmjerimo prema Kamerama vidjet ćemo kako iPhone 13 Mini i iPhone 13 donose dvije Kamere, dok iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max imaju jednu dodatnu Kameru (riječ je o Ultraširokoj). Kad se dotičemo Kamera kažimo kako je LED-bljeskalica dobila drugu poziciju, sada se na sva četiri modela nalazi u gornjem desnom uglu modula Kamere, što kod iPhone 12 obitelji to nije bio slučaj. Treća značajka a nju smo već i spominjali na našim stranicama dotiče se zaslona modela iPhone 13.

iPhone 13 #1

Prikaz (S lijeva na desno): iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Mini

Naime rekli smo već a sada se i potvrdilo kako će iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max dolaziti s OLED zaslonima što će rezultirati mogućnošću stope osvježivanja od 120Hz (podsjetimo se kako će za njihovu proizvodnju biti zadužen Samsung).

Započelja proizvodnja zaslona za iPhone 13 obitelj – ipak će biti i „Mini” model

Druga dva „siromašnija” modela (iPhone 13 Mini i iPhone 13) imat će TFT OLED zaslon (za njih je zadužen LG) što će rezultirati s maksimalnom stopom osvježivanja od 60Hz. Ovdje je zanimljivo kako se govori da će tek naredna generacija (dakle iPhone 14 obitelj) u svim svojim modelima imati OLED zaslone što znači kako će sva četiri modela (ako ih toliko bude) imati stopu osvježivanja od 120Hz. Vratimo se mi ipak na iPhone 13 te kažimo kako će proizvodnju raditi dvije tvornice: Foxconn i Pegatron. Masovna proizvodnja još nije krenula ali će uskoro započeti jer Apple planira iPhone 13 liniju predstaviti u rujnu (po svojem starom dobro običaju) uz iOS 15 i iPadOS 15.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – u novoj „Navy” boji

U galeriji se nalaze fotografije prikaza kada se iPhone 13 maketa stavi u maskicu iPhone 12 pametnog telefona te same makete.

Najčitanije