huawei
nn 1

Pred nama je Xiaomi 14 Ultra

Prije vremena imamo prilike vidjeti Xiaomi 14 Ultra. Renderi navedenog modela dostupni su na internetu i zaista model izgleda impresivno.

Xiaomi se priprema za svoj veliki nastup na ovogodišnjem MWC-u (Mobile World Congress), i već se mogu čuti glasine o tome što nas očekuje. Zakazan je događaj za 25.02.2024. gdje će Xiaomi predstaviti svoje najnovije modele telefona – Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra.

Xiaomi 25.02.2024. globalno donosi Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra

No, jedna zanimljiva vijest koja je procurela jest da će model Xiaomi 14 Pro biti ekskluzivno namijenjen domaćem (kineskom) tržištu, što ostavlja prostora za nagađanja o tome što to Xiaomi priprema za globalno tržište.

Uzbuđenje oko ovog događaja raste iz dana u dan, a najnoviji izvori informacija sugeriraju da bismo mogli dobiti priliku vidjeti vodeći model, Xiaomi 14 Ultra, predstavljen na pozornici.

Europske cijene Xiaomi 14 Ultre

Procurela fotografija navodno otkriva isti raspored kamera kao i kod prethodnika, što nagovješta kontinuitet u dizajnu. Renderi koje smo dobili prikazuju gotovo identičan uređaj kao i prethodni model, s jednom primjetnom razlikom – okvir oko ogromnog otoka kamere. Osim toga, primijetni su i drugi sitni detalji kao što su natpisi oko Leica logotipa koji su drugačiji u usporedbi s prethodnim slikama.

Kada je riječ o dizajnu, telefon dolazi u bijeloj i crnoj boji, a izrađen je od veganske kože, što je najnoviji trend u nazivima za materijale od kojih su izrađeni pametni telefoni.

Xiaomi Watch 2 slučajno ili ne objavljen u Europskim trgovinama

Okvir telefona otkriva prisutnost antena, što sugerira da je napravljen od aluminijskog okvira, no ostaje otvoreno pitanje hoće li Xiaomi možda odlučiti ići korak dalje i koristiti titanij za izradu.

Kada su u pitanju specifikacije, očekujemo nadogradnju već viđenih karakteristika u modelu 13 Ultra. Telefon će vjerojatno imati isti 6,78-inčni LTPO AMOLED zaslon, četiri kamere od 50 MP razvijene u suradnji s Leicom, od kojih će jedna imati periskopsku leću za poboljšano optičko zumiranje.

Samsung razvija 6G tehnologiju u partnerstvu s Princetonom

Što se tiče unutrašnjosti, očekuje se da će biti pokretan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, uz veću bateriju kapaciteta 5.300 mAh kako bi se poboljšala autonomija uređaja. Telefon će pokretati Android 14 s HyperOS-om odmah po izlasku na tržište, što obećava glatko i brzo iskustvo korištenja.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo službenu premijeru modela Xiaomi 14 Ultra, imamo prilike vidjeti razne rendere koji prikazuju ovaj impresivni uređaj.

Samsung Galaxy Z Flip 6 i pogled na bateriju

Sve u svemu, Xiaomi se čini kao da je pripremio još jedan vrhunski telefon koji će ponovno postaviti standarde u svijetu pametnih telefona. Svi ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem čekaju da vide što će ovaj inovativni proizvođač predstaviti na MWC-u 2024. osim dva navedena flagship modela.

 

Najčitanije