huawei
tekst1naslovna1

Telekomi povisili cijenu a prešutjeli da korisnici imaju mogućnost prekida ugovora

Poskupljenje uvode tri naša najveća pružatelja mobilne usluge: HT, A1, Telemach a poskupljenje ide od 3kn do 8kn (osim A1 koji za svoju Homebox uslugu diže iznos računa za 20kn).

Sigurni smo kako ste već obaviješteni (ili ipak niste jer ako niste e tu je problem) od strane svojeg pružatelja usluge o povećanju cijene. Riječ je o poskupljenju na temelju pružanja mobilnih usluga (mobilna pretplata).

tekst1sl4 1

Poskupljenje ovisi o pružatelju usluge a riječ je o tri najveća pružatelja mobilne usluge u Hrvatskoj. Radi se o HT, A1 i Telemach. Telemach je svoje povećanje cijena odlučio staviti u aktivaciju sa 01.07.2022. dok je HT to već napravio sa 01.06.2022.

Facebook i Instagram (Reels) postaju sve sličniji TikToku?

Ipak HT je zaboravio (namjerno ili ne) obavijestiti svoje pretplatnike da imaju pravo na prekid ugovora bez dodatnih naknada (ili kako to vole nazivati u telekom svijetu „PENALA”).

tekst1sl3

Dakle osim HT-a i ostali pružatelji mobilnih usluga: A1 i Telemach prešutjet će vam (sigurni smo) kako imate pravo na prekid ugovora bez dodatnih naknada, penala. Samo poskupljenje ići će od 3kn do 8kn ovisno o pružatelju mobilne usluge. Razlog povećanja cijena leži u tome što je na tržištu značajno povećanje i sirovina i energetike.

Xiaomi 12 (12S, 12 Ultra, Mi Fold 2) modeli u znaku Leice

Dok su neki pružatelji usluge poput A1 koji će uz podizanje cijene (od vrtoglavih 20kn) svojim korisnicima Homebox usluge (pokloniti) dodatnih 100GB na korištenje na mjesečnoj bazi.

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro – prvi renderi dostupni

Kada smo već spomenuli A1 kažimo kako će oni svoje povećanje cijene usluge aktivirati sa 01.07.2022. Tako će izgledno je napraviti i Telemach koji će poskupljenje također aktivirati sa 01.07.2022.

tekst1sl2

Za sada je jedino HT već aktivirao poskupljenje usluge s dolaskom 01.06.2022. i to u iznosu od 5kn. Kako ističu iz HAKOM-a (Hrvatske Regulatorne Agencije za Mrežne Djelatnosti) korisnici imaju mogućnost prekida ugovorne obveze plaćanja dodatnih penala ili naknada.

Samsung Galaxy Fold Lite – srednja klasa sklopivog telefona

Ipak u svemu postoji ono „ALI” a ono se vezuje uz to ako korisnik otplaćuje neki uređaj (prema otplatnom planu) ono se ipak mora nastaviti i dalje. Što bi u praksi značilo kako se i dalje treba otplaćivati uređaj ali se pretplata može otkazati i to u roku od 30 dana od kada je povećanje cijene stupilo na snagu.

Europska Unija 07.06.2022. usvaja USB Type-C kao „standard” za punjenje

Još jednom pojasnimo kako je poskupljenje kod tri naša pružatelja mobilne usluge: HT, A1, Telemach isključivo vezano za mobilne usluge (mobitele i Homebox, prijenosni internet).

tekst1sl1 2

Fiksne usluge (poput televizije, telefona, kućnog interneta) i dalje ostaju ne taknute (mada i u to sumnjamo da uskoro neće više biti tako).

Honor 70 Pro i Honor 70 Pro+ su predstavljeni – donose Dimensity 9000/8000 i 100W punjenje

Ono što još želimo reći je kako poskupljenje ide u rasponu od 3kn pa do 8kn (ovisno o operateru) a izuzetak je A1 koji svoju Homebox uslugu diže za 20kn ali pritom (kao) „poklanja” dodatnih 100GB za korištenje na mjesečnoj razini.

Oukitel WP19 – 21,000mAh i 94 dana u stanju mirovanja

Kako vi gledate na ovo poskupljenje mobilne usluge od strane vašeg pružatelja mobilne usluge? Ono bitnije dali ste obaviješteni o tome? Slobodno nam se javite i pišite nam u komentare vaše mišljenje.

Najčitanije