Banner
Panasonic SC TMAX10 4

Panasonic SC-TMAX10 recenzija

Panasonic SC-TMAX10 je prilično velik ali realno: nisam nikada čuo glasniji zvuk iz manjeg volumena. Niti praktičniji, lako se stavi u auto i odnese u vikendicu za tulum.

Probajte to s receiverom, žicama i dva velika stereo zvučnika – jer tek je takav sustav usporediv po snazi s SC-TMAX10 Panasonicom.

Da, Panasonic SC-TMAX10 nema stereo zvuk. Nema niti neki fake Dolby Atmos (ta se naljepnica baš isprostituirala u zadnje vrijeme…), ali ima veeeliki zvuk, hrpu basa i još više decibela.

Koliko? Ne znam, jer na pola je već preglasan i susjedi postanu nervozni. Dakle, prste dalje od daljinskog :-).

Na Panasonic SC-TMAX10 se možete spojiti mobitelom, optikom, puštati CD-e (sjećate se toga :-)?), puštati muziku s USB stickom preko aplikacije…

I naravno, tu su karaoke te Max Juke aplikacija s efektima, puštanjem Youtube muzike i Jukebox funkcijom.

Panasonic SC TMAX10 1

S dva ulaza istovremeno, s funkcijama Vocal Cancel, Key Control, Tempo Control 1, BGM (pozadinska glazba) Level Control i Mic EQ te funkcijom jeke (Echo) Panasonic SC-TMAX10 je san snova za karaoke fanove.

1 Tempo Control može se upotrebljavati uz USB a fora je i DJ Sampler koji vam omogućava dodavanje zvukova i efekata na muziku.

Panasonic SC TMAX10 2 Znači opcija ne nedostaje, no kakav je zvuk? Glasan.

Panasonic koristi 6 cm visokotonac / srednjetonac te 20 cm bas jedinicu. Deklarirana snaga jest 300 W RMS-a, ali uz 30% THD-a što je neslušljivo. Dakle, realno je cca upola manja, što je i dalje dovoljno da zatrese prozore :-).

Panasonic SC TMAX10 5 Panasonic bas jedinicu naziva Airquake bass, i nije daleko od istine – ovo čudo zaista grmi. Ali ne nekontrolirano, zvuk je zapravo sasvim OK iako nije niti blizu audiofilskoj čistoći i jasnoći, prvenstveno srednjih tonova (vokali).

Da, vokali i visoki tonovi su malo slabiji. To se može donekle korigirati ugrađenim ekvilajzerom za bas, srednje i visoke tonove u osam stupnjeva, ali ne potpuno.

Panasonic SC TMAX10 6 Ako povučemo paralelu s jeftinijim soundbarovima, koji imaju woofer i mikro zvučnike za srednje i visoke tonove, Panasonic zvuči – bolje.

Isprobano, fino spojite TV s optičkim kabelom i to je to. Jedino što se morate odreći stereo zvuka, ili kupiti dva Panasonic SC-TMAX10 🙂

Aplikacija Max Juke za upravljanje izgleda malo zastarjelo, ali radi. Efekti, upravljanje s virtualnim daljinskim, jukebox, puštanje muzike… sve je tu.

Da sumiramo: dobit ćete finu karaoke / DJ / party tower liniju koja je jednostavno prenosiva i treba samo jedan kabel za rad (strujni, ok i antenski ako ćete slušati radio), s vrlo glasnim i sasvim solidnim zvukom. Uz sve izgleda moćno, lijepo svjetluca i može puštati muziku s manje više svakog izvora. Što nedostaje? Online streming servisi, poput Deezera. Sve drugo je Ok, a cijena je bolja od očekivanja: 1899 kn,

Najčitanije