Banner
tekst3naslovna 1

Oppo razvija vlastiti procesor za pametne telefone – po uzoru na Samsung

Oppo ima u planu kreirati vlastiti procesor za pametne telefone, prvi Oppo pametni telefon s vlastitim procesorom očekuje se 2024. godine.

Nakon što je započeo suradnju i udružio snage prvo s Huawei pa onda i s OnePlus proizvođače, ova tvrtka „ide korak dalje”. Danas je na red došlo da se dotaknemo navoda i glasina kako Oppo ima u planu započeti s razvojem vlastitog procesora, nešto slično kako je to napravio i ostvario Samsung.

Huawei ponovno koristi 5G na telefonima – Wiko 5G

Ovim potezom Oppo će se pridružiti nizu proizvođača poput: Samsung-a, Apple-a, Huawei-a, Google-a koji već razvijaju vlastite procesore. Prema dosadašnjim glasinama prvi Oppo pametni telefon s vlastiti procesorom na tržištu bi se trebao pojaviti 2024. godine.

tekst3sl1 3

Tvrtka Oppo za sada ima tisuće inženjera koji rade na razvoju prvog procesora ove tvrtke. A ako sve prođe po planu i zaista na tržištu ugledamo prvi Oppo procesor za pametne telefone, to bi ovu tvrtku zaista postavilo na poziciju u kojoj se trenutno nalaze pojedinci, slobodno možemo reći „odabrano društvo”.

Apple iPhone 15 Ultra – slamka spasa za Američkog giganta

Za sada nije jasno (a i prerano je za to govoriti) hoće li Oppo svoje pametne telefone flagship serije prvo „nagraditi” s vlastitim procesorom ili će ići ka modelima iz srednjeg cjenovnog razreda.

tekst3sl2 1

Kako smo i rekli još je rano za takve zaključke. Ono što nas raduje je to kako će Oppo ovim potezom možda tržištu donijeti pad cijena svojih modela pametnih telefona.

Samsung Galaxy S24 Ultra posjedovati će novi Telefoto senzor

Iako prateći situaciju kod ostalih proizvođača koji imaju vlastite procesore, ne bi baš rekli kako će to biti slučaj kod Oppo-a. Ono što nismo rekli a treba se osobito istaknuti je to kako će Oppo imati veliku i ljutitu konkurenciju kada se priča o procesorima unutar pametnih telefona.

tekst3sl3 2

Tu u prvom redu mislimo na MediaTek a naravno i na Exynos predstavnike. Iako smo mišljenja kako će u suradnji Samsung „pokazati” Oppo proizvođaču sve „skrivene tajne” kada je u pitanju proizvodni proces.

OPPO stigao u Hrvatsku

Jer znamo kako je Samsung u natrag nekoliko godina slovio za odličnog proizvođača procesora, osobito su još uvijek popularni Exynos stariji model.

5 7

Sve veći broj proizvođača pametnih telefona odustaje od razvoja procesora od strane globalnih proizvođača i okreću se vlastitoj proizvodnji istih.

Samsung One UI 5.1 bit će predstavljen sa Galaxy S23 modelima

U narednom razdoblju koje je pred nama svakako ćemo još više puta pisati o Oppo tvrtki i razvoju proizvodnje vlastitog procesora. Ali kako smo i rekli zaista nema mjesta nekoj velikoj panici jer Oppo ima Samsung kao partnera u procesu razvoja.

oppo escalator e1462557324807

Pa će Samsung svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom uvelike pomoći u razvoju procesora. Kada budemo imali više informacija u vezi istog, svakako ćemo vas ponovno obavijestiti o svemu.

Najčitanije