Banner
tekst3naslovna 5

Oppo K10 – brzo punjenje, virtualni RAM i pristupačna cijena

Oppo uskoro predstavlja K10 pametni telefon, srednjeg cjenovnog razreda.

Osvrtanje na punokrvnog konkurenta Galaxy S22 Ultra modela iz redova tvrtke „Oppo” kod vas je prošlo poprilično dobro, riječ je naravno o Oppo Find X5 i njegovom Oppo Find X5Pro modelu.

Apple iPhone 14 prvi puta prikazan na 3D renderu

Sada potaknuti time želimo s vama podijeliti nove glasine i značajke nadolazećeg Oppo K10 pametnog telefona. Riječ je o modelu srednjeg cjenovnog razreda s cijenom od 240€/256$.

tekst3sl1 2

Bez obzira na nisku (pristupačnu) cijenu Oppo K10 donijeti će 33W punjenje (za usporedbu aktualni Galaxy S modeli imaju 25W) te veliku 5,000mAh bateriju. Osim navedenog glasine govore o 6,5” LCD Full-HD+ zaslonu sa stopom osvježenja prikaza od 90Hz te 6GB radne memorije i 128GB interne memorije.

Samsung Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G: fenomenalno mobilno iskustvo dostupno svima

Podrška za eksternu memoriju u obliku microSD kartice kod Oppo K10 modela nije prisutna. Ali kako bi se „iskupili” za nedostatak eksterne memorije K10 donosi Dual-SIM način rada i podršku za virtualnu radnu memoriju.

Instar otvorio novu poslovnicu u Zagrebu

Osim Dual-SIM načina rada Oppo K10 donosi i čitač otiska prsta koji se smjestio u tipki za uključivanje/isključivanje. Oppo K10 pokretan je Qualcomm Snapdragon 680 chipset.

tekst3sl2 2

S prednje strane (posve neobično pri lijevom kutu) nailazimo na Punch-hole prorez gdje se smjestila selfie kamera rezolucije 16MP. Kada smo se već dotaknuli kamera kažimo kako Oppo K10 donosi i glavni senzor kamere od 50MP kao i makro kameru 2MP te 2MP senzor dubine.

Samsung Galaxy Z Fold / Z Flip 4 – nove glasine na dlanu

Na renderima se Oppo K10 može vidjeti u svjetlo plavoj te crnoj boji a njegov dolazak planiran je za 23.03.2022. kada Oppo organizira događaj. Za sada će Oppo K10 biti prisutan na Indijskom tržištu ali možemo slobodno reći kako se nadamo njegovom dolasku i na globalnu razinu.

tekst3sl3

Već je dobro znano kako “slabije” Oppo pametne telefone pokreće ColorOS 11 koji je temeljen na Androidu 11. Iako će mnogi od vas sada biti mišljenje kako je riječ o „slabim” specifikacijama, Oppo K10 možemo svrstati u rang „srednje razreda” odnosno s cijenom od 240€ ili 260$ čak pripada i u donji cjenovni razred.

Apple iPhone 14 dobiti će nove kamere ili ipak ne?

Ako ikada dođe na globalno tržište a samim time i u naše krajeve znamo kako mu cijena neće biti toliko pristupačna, već nešto viša. Jer naši trgovci i pružatelji mobilnih usluga moraju uzeti „svoj dio kolača”, svoju maržu.

Samsung Galaxy M53 5G – malo drugačiji Galaxy A53?

Kako vi gledate na ove „kineske modele” dali ste već dali priliku nekom modelu Oppo pametnog telefona i kako se pokazao u praksi i svakodnevnom načinu rada? Mi se čak razmišljamo da „pređemo” na neki Oppo model pa da vidimo što ovaj proizvođač ima za ponuditi.

Najčitanije