Banner
1 32

Oppo Find X7: Sony LYT-900 senzor i prvi prikaz

Oppo najavljuje revolucionarnu Find X7 seriju pametnih telefona s impresivnim Sony LYT-900 senzorom od 1 inča te moćnim kamernim sustavom, obećavajući korisnicima neusporedivo fotografsko iskustvo u kompaktnom i elegantnom dizajnu.

Oppo, kineski gigant u industriji pametnih telefona, nedavno je potvrdio dolazak nove Find X7 serije, a prvi teaser otkrio je da će ovaj linija telefona imati iznimno moćan kamerni sustav temeljen na Sonyjevom LYT-900 senzoru veličine 1 inča.

Oppo Find X7 – najnoviji pogled na tri verzije: X7, X7 Pro i X7 Ultra

Očekuje se da će ovaj senzor biti implementiran u model Find X7 Ultra, budući da su najnovija izvješća sugerirala da Pro verzija neće biti dostupna.

1 32

Sony LYT-900 senzor, iako još uvijek nije službeno potvrđen, navodno ima dijagonalu od 16.384 mm te rezoluciju od 50 MP, s veličinom pojedinačnih piksela od 1,6 μm.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Amazon otkriva cijene u EU

Ovaj senzor dijeli neke specifikacije s prethodnim Sonyjevim senzorom od 1 inča, IMX989. Službeno predstavljanje očekuje se kako bi pružilo dublji uvid u razlike između ova dva senzora i dodatne značajke koje će LYT-900 donijeti.

2 26

Prema izvorima poput Digital Chat Stationa, nova platforma bazirana je na 22 nm čvoru, što predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodni IMX989 senzor s 40 nm čvorom.

Samsung Galaxy S25 i S25 Plus: Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3 senzor ili prijeći na Sony?

Ova promjena čvora doprinosi smanjenju potrošnje energije, čineći telefon učinkovitijim u upravljanju baterijom.

3 9

Također, implementiran je Dual Conversion Gain sustav, omogućujući automatsku prilagodbu između visokog i niskog pojačanja na temelju promjena okolnog osvjetljenja.

HAKOM: Nova pravila omogućuju korisnicima vlastitu opremu za širokopojasni Internet

Ovo obećava korisnicima jasnije fotografije s realističnim bojama, pružajući “neusporedivo fotografsko iskustvo”, kako tvrdi Oppo.

4 2
Oppo Find X7 Pro

Nedavno procurili marketinški poster otkriva dizajn Oppo Find X7 serije, a čini se da prikazuje stražnju stranu telefona u punom sjaju. Ovaj poster sugerira da telefon može imati kožnu poleđinu i istaknuti kružni otok kamere s četiri senzora.

Apple pustio u opticaj iOS 17.2.1

Ovo se razlikuje od prethodnih curenja koja su sugerirala osmerokutni otok kamere na modelu Find X7 Pro. Nagađa se da bi Pro i Ultra modeli mogli dijeliti sličan dizajn.

Što se tiče kamere, curenja informacija navode na mogućnost glavne kamere od 50 MP, vjerojatno s Sony LYT-808 senzorom, ultraširoke kamere također od 50 MP te telefoto kamere od 64 MP s 3x optičkim zumom.

Napredni senzori za budućnost: Samsungov iskorak s ISOCELL Vizion 63D i Vizion 931

X7 Pro i Ultra modeli mogli bi imati sličnu konfiguraciju kamere, uključujući Sonyjev LYT900 senzor od 50 MP i ultraširoku od 50 MP.

NN 2
Oppo Find X7 Pro

Zanimljivo je da se spominju dvije telefoto leće, svaka s rezolucijom od 50 MP, od kojih jedna omogućuje 3x optički zoom, a druga čak 6x zahvaljujući periskopskoj telefoto leći.

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Dok se datum izlaska približava, rasplamsava se interes javnosti za Oppo Find X7 seriju. Postoje nagađanja da bi ovaj iznimno očekivani model mogao biti predstavljen krajem siječnja ili početkom veljače sljedeće godine.

2 18
Oppo Find X7 Pro

S obzirom na dosadašnje inovacije u području kamere i tehničkih specifikacija, Oppo Find X7 obećava pružiti korisnicima vrhunsko iskustvo fotografiranja.

Sony predstavio senzor kamere LYT-900

Međutim, budući da je riječ o curenjima informacija i još uvijek neslužbenim podacima, valja sačekati službenu potvrdu kako bismo dobili potpuni uvid u mogućnosti ovog pametnog telefona. Oppo, poznat po svojim inovacijama, izgleda da će nas ponovno iznenaditi svojom Find X7 serijom.

Najčitanije