huawei
tekst2naslovna 1

Opera One – budućnost je umjetna inteligencija

Opera One - budućnost je u umjetnoj inteligenciji. Do kraja godine će "One" zamijeniti standardni Opera web preglednik.

Poznata softverska tvrtka „Opera”, koja stoji isto istoimenog internetskog preglednika predstavila je novi preglednik. I dalje se u imenu nalazi „Opera” ali ovoga puta stoji i „One”, odnosno puno ime je: Opera One.

ChatGPT u pomoći školarcima – ali profesori znaju kada se koristi

Za sada je tvrtka predstavila developersku verziju koja sa sobom donosi mnoštvo novina. Ali jedna od najznačajnijih a i najkorisnijih noviteta je dostupnost „elemenata” umjetne inteligencije.

tekst2sl1 6

Odnosno Opera One usko će surađivati s umjetnom inteligencijom te će kao takva čitav web preglednik biti kreiran u tom elementu. Ne smijemo svakako zaboraviti i potpuno novo korisničko sučelje koji će svojim dizajnerskim detaljima ali i visokom integracijom s AI botovima pridonijeti da se korištenje Opera One preglednika, podigne na posve novu razinu.

GTA VI biti će najavljen 17.05.2023.

Isto tako potrebno je istaknuti kako će Opera One sa sobom donijeti i mogućnost upravljanja karticama, što do sada to i nije bio slučaj. Sami dizajnerski elementi sada su nekako zaobljeni te čitav dizajnerski štih nove Opere One odiše tom „futurističkom tematikom” (ako se nas pita).

Xiaomi 13 Ultra – dolazak „kralja” tržišta / Foto

Ipak Opera One dijeli i neke elemente s trenutno aktualnim Opera web preglednikom. Koji je pri svojem posljednjem ažuriraju dobio i neke „AI elemente” pri samom radu ali i mogućnosti korištenja i dodatne prilagodbe preglednika.

Samsung S95C OLED TV preorder, ušteda 300 eura i lijepi pokloni!

Iza čitave priče krije se Chromium na kojem se temelji već sada Opera One. Kao što smo već rekli Opera One će sa sobom donijeti i mogućnost grupiranja kartica, odnosno spajanja „sličnih” tabova u „jedno”.

Ovo će Opera One oslovljavati kao „Tab Island” a ista će također biti korisna radi uštede prostora unutar samog preglednika te i same kategorizacije omiljenih korisnikovih stranica.

Vivo X90 Pro u trgovinama, cijena 1199 eura

I da, Opera One konačno će pri svom radu vršiti integraciju dobro nam poznatog ChatGPT ali i Chat Sonic-a unutar svoje bočne trake, gdje će vam biti omogućeno otvaranje „prozora” s umjetnom inteligencijom.

Microsoft predstavio „Image Creator” – pokretan AI tehnologijom

Unutar istog će te moći vrlo jednostavno postaviti upit te ćete isto tako vrlo brzo na taj upit i dobiti odgovor. Ali osim navedenog moći će se koristiti i AI Prompts.

tekst2sl2 4

Odnosno moći će vam sama „umjetna inteligencija” dati prijedlog gdje bi neki određeni tekst ili upit mogli skratiti, kako bi vam trebao izgledati naredni tweet, stvaranje ideje za novi mim na omiljenog 9gag stranici i tome slično.

MGA Awards: najbolja alternativna trgovina aplikacijama za mobitele je…

Ukratko rečeno umjetna inteligencija će nam unutar Opera One web preglednika ponuditi sve olakšice kako bi se što jednostavnije, brže i jasnije koristili internetom u svakodnevnom radu.

Microsoft predstavio „novu” Bing tražilicu – konkurirat će Google tražilici

Moramo reći odnosno prisjetiti se kako je Opera bila prvi preglednik koja je unijela „kripto” elemente u svoje korištenje a stoga ne vidimo razloga zašto tome ne bi bilo tako kada se govori o umjetnoj inteligenciji.

Apple iPhone 15 Ultra – napada 1” senzore kamera

Uostalom to se već i dešava pod imenom Opera One. Opera One trenutno je dostupna kao „developer” verzija a do kraja godine će ući u svoju finalnu fazu.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Naravno ista se već sada može isprobati odlaskom na: Opera One. Kada bude dostupna u finalnoj verziji u potpunosti će zamijeniti „standardni” Opera web preglednik, te će biti dostupna za Windows, MacOS i Linux sustave.

Preuzmite: (developer verzija) Opera One

Preuzmite: (standardni) Opera web preglednik

Najčitanije