Banner
TEKST3SL1

OpenAI pregovara o povratku Sama Altmana na čelo ChatGPT-a

Jučer smo pisalo o otkazu vodećeg čovjeka ChatGPT-a a danas pišemo o njegovom mogućem povratnu - tko je tu lud?

Važno je znati: Kreator ChatGPT-a dobio otkaz

U nevjerojatnom preokretu događaja, upravni odbor OpenAI-ja, neprofitne istraživačke tvrtke koja stoji iza popularnog AI chatbota ChatGPT, trenutno je u pregovorima o mogućem povratku izvršnog direktora Sama Altmana, samo dva dana nakon što ga je otpustio.

Google Cubes – Inovativni pogled na personalizaciju Play Store-a

Ova neočekivana promjena dolazi usred sve većeg nemira unutar tvrtke i pritiska ulagača, bacajući svjetlo na unutarnje sukobe koji su rezultirali prvotnim Altmanovim smjenjivanjem.

naslovna 3

Altmanovo prvotno smjenjivanje pripisano je navodnom nedostatku iskrenosti u njegovoj komunikaciji s odborom, ali priroda konkretnih problema ostaje zamagljena i nejasna.

Instagram donosi nove alate za kreatore

Ova odluka izazvala je val ostavki među višim izvršnim direktorima, uključujući suosnivača i predsjednika Grega Brockmana, stvarajući duboke pukotine unutar upravljačke strukture organizacije.

TEKST3SL1

Izvori bliski situaciji navode da upravni odbor OpenAI-a sada razmatra opciju povratka Sama Altmana na čelo tvrtke te je, prema informacijama, već uključen u pregovore s bivšim izvršnim direktorom. No, Altman, čini se, izražava oprez u vezi s povratkom bez suštinskih promjena u strukturi upravljanja tvrtkom.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

The Verge je izvijestio da su zaposlenici OpenAI-ja postavili ultimatum cijelom odboru, zahtijevajući njihove ostavke i omogućavanje povratka Sama Altmana i Grega Brockmana do određenog roka.

Unatoč ovom prijetnjom, odbor je propustio ključni rok, a mnogi zaposlenici OpenAI-ja trebali su dati ostavke do navedenog vremena.

tekst2sl1 1

Ako se Sam Altman vrati na čelo tvrtke, postavlja se pitanje hoće li on i dalje imati podršku značajnog dijela osoblja.

U nedavnom tweetu, Altman je izrazio svoju naklonost prema timu OpenAI-a, što je izazvalo pozitivan odgovor nekoliko članova, uključujući privremenu izvršnu direktoricu Miru Murti. No, stvarna dinamika unutar tvrtke još uvijek ostaje nejasna.

Samsung Galaxy A25 – početni model nije više kao prije

Situacija je i dalje fluidna, a očekuje se da će se događaji razvijati. Postoji mogućnost da će se ova nevjerojatna saga završiti s povratkom Sama Altmana na čelo OpenAI-a, ali su i dalje prisutne neizvjesnosti i potezi koji će se dogoditi u narednim danima ostaju otvoreni.

tekst3sl3

Pitanje je hoće li se OpenAI suočiti s restrukturiranjem ili će se uspjeti stabilizirati pod povratkom Altmana i obnoviti povjerenje unutar organizacije.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Jedan od ključnih razloga ovog dramatičnog preokreta leži u nejasnostima oko prvotnih razloga Altmanovog otpuštanja. Nedostatak transparentnosti u komunikaciji između Altmana i upravnog odbora ostavlja prostor za nagađanja i špekulacije unutar same tvrtke i među vanjskim promatračima.

tekst3sl2

Izazov za OpenAI bit će ponovno uspostaviti stabilnost i povratiti povjerenje, bez obzira na ishod trenutnih pregovora. Ova epizoda također naglašava osjetljivu prirodu vođenja organizacije koja se bavi naprednom umjetnom inteligencijom. Utjecaj odluka uprave na dinamiku tima i njegovu sposobnost da ostvari svoj puni potencijal ne može se zanemariti.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

Bez obzira na ishod pregovora, očekuje se da će OpenAI pažljivo proučiti internu dinamiku i raditi na izgradnji održivih rješenja koja će podržati daljnji razvoj i napredak tvrtke.

tekst3naslovna 1

Pitanje je hoće li ova nevjerojatna priča završiti povratkom Sama Altmana, restrukturiranjem ili nekim drugim neočekivanim obratom. Jedino što je sigurno jest da će budućnost OpenAI-a ostati tema praćenja u tehnološkom svijetu.

Najčitanije