Banner
tekst2sl3 1

Opa, Huawei ima milijun rezervacija za Mate 50!

Huawei će predstaviti novi flagship nakon skoro dvije godine (od P50). Mate 50 obitelj stiže 6.9., a glavni feature top modela Mate 50 Pro bit će promjenjiva bledna kamere

Huawei je s P20 Pro donio je revoluciju u svijet kamera za mobitele, no od tvrtka 2019. je pod sankcijama američke vlade koja im zabranjuju pristup određenim tehnologijama i softveru.

Danas možete kupiti novi Huawei mobitel ali niti jedan nema 5G čip, čak i flagship P50 serija s tada top modelom Snapdragon čipseta, SD888. To je rezultat kompromisa nužan da Huawei uopće dobije pristup najboljim čipovima za mobitele. Realno, bez 5G se itekako može…

tekst2naslovna 1

U međuvremenu, Huawei je izuzetno mnogo uložio u razvoj AppGallery trgovine, koja ima sve domaće bankarske aplikacije a ako baš želite tu je i jednostavno instaliranje Google aplikacija i servisa.

Ako se prisjetimo, Huawei je na proljeće predstavljao fotografski orijentiranu P seriju, a krajem (iste) godine Mate seriju s novim čipsetom (i kamerama od P serije). To više nije tako, no sada nas čeka prava poslastica – novi Mate 50 (Pro).

Aktualni hardver (SD 8+ Gen1), vrhunski ekrani, dobro optimizirani softver – to znamo i bez leakova. No fokus će ipak biti na kameri, koja dobiva varijabilni otvor blende (aperture).

tekst2sl1 1

Ako se prisjetimo, varijabilne blende je svojedobno ugrađivao Samsung na S9+  i S10+ no noviji modeli su napustili tu tehnologiju. Veliki otvor blende pušta mnogo svjetla (super za low light), no muti sliku, dok mali otvor blende donosi oštriju fotografiju ali i slabije low light performanse.

Može li Huawei ponovo napraviti kvalitativni iskorak? Sasvim sigurno može a da nisam jedini koji to misli pokazuje više od milijun rezervacija za Mate 50 obitelj. Lijep je to, iako pomalo neočekivani boost za Huawei.

Najčitanije