Banner
tekst1naslovna

OnePlus (mehanička) tipkovnica prvi puta na slikama

OnePlus će 07.02.2023. tržištu predstaviti "vlastitu" mehaničku tipkovnicu ali u prodaju neće sve do svibnja.

Ne tako davno na našim smo stranicama pisali o tome kako će OnePlus, predstaviti odnosno kako se dao u razvoj računalne tipkovnice. Kako su tada glasine govorile riječ je bila o mehaničkoj tipkovnici koja će imati „potpis” OnePlus-a.

Procurili senzori kamera Galaxy S23 Ultra

Ujedno će ovo biti i prvi puta da OnePlus uostalom kao i prvi puta da jedan proizvođač pametnih telefona, krene na tržište stvaranja računalnih komponentni.

tekst1sl1 4

Naravno u čitavoj priči OnePlus neće biti „sam”. Sve će ovo napraviti u suradnji sa „Keychron” proizvođačem računalnim tipkovnica. Iako tada početkom prosinca 2022. nije bilo potvrđeno ali se govorilo kako će OnePlus predstaviti mehaničku tipkovnicu.

Velimotor VMX08 – električni motocikl prikladan za neprikladne terene

Danas tu istu priču možemo s ponosom nastaviti odnosno reći kako je poznato više detalja. I dalje je glavnina priče kako će OnePlus u suradnji sa Keychron tvrtkom predstaviti mehaničku tipkovnicu ali ovoga puta možemo reći (i znamo) više detalja te ujedno donosimo i prikaz prvih fotografija.

tekst1sl2 1

Kao što se jasno može vidjeti na fotografijama mehanička tipkovnica tvrtke OnePlus (koja za sada nema svoje ime) dolazi nam u bijeloj boji. Samo kućište tipkovnice napravljeno je od aluminija a ista će posjedovati softver „otvorenog koda”.

Winnebago eRV2 – električni kamper temeljen na Fordu e-Transit

Što ujedno znači kako će biti izrazito pogodna za „mapiranje” tipki (davajući im posebne namijene i zadaće za odrađivanje) te isto tako i mogućnost „otključavanja” punog potencijala iste.

tekst1sl3 4

Iako je tipkovnica već dobila svoj „kutak”na službenim OnePlus stranicama, zna se kako će početak plasmana biti tek u svibnju, dok će proizvodni proces krenuti u ožujku.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Sada se mnogi od vas pitaju kada će mehanička tipkovnica iz tabora OnePlus proizvođača biti predstavljena. Odgovor leži u datumu 07.02.2023.

tekst1sl3 1

Naime dok će datuma tvrtka globalno predstaviti OnePlus 11 model pametnog telefona te OnePlus Buds Pro 2 bežične slušalice. Kao „treći član” predstavljanja bit će mehanička tipkovnica ali usprkos tome, ona se neće tako brzo imati prilike vidjeti na policama trgovina.

Samsung Galaxy S23 Ultra prikazan u trgovini – fotografije su vrhunske!

Fotografije nam donose prikaz i na tipku „Enter” koja je za razliku od „običnih” mehaničkih tipkovnica, ovoga puta obojana u žutu boju. Što samo dokazuje otvorenost ove tipkovnice i mogućnost dodatne prilagodbe tipke „Enter” a naravno i mogućnost prilagodbe ostalih tipki i značajki.

tekst1sl5 3

Osim tipke Enter koja dolazi do izražaja drugačijom bojom tu je i pri gornjem desnom kutu tipka crvene boje. Njezino značenje odnosno zadatak za sada nije jasno definiran a nama se ovako na „prvu” čini kako je moguće da tipka obavlja zadaće vezane uz zvuk.

TikTok mora se prilagoditi novom zakonu u EU – inače slijedi zabrana

Ipak kažemo kako je to naše mišljenje, pa će za potvrdu ili negiranje istog ipak biti potrebno pričekati samo predstavljanje.

Najčitanije