Banner
tekst2sl1 8
OnePlusFold#

OnePlus Fold – konkurencija Samsung-u?

Prema onome što je za sada dostupno, čini se kako će OnePlus ponajviše ciljati na Samsung kao najvećeg konkurenta.

OnePlus sve priprema kako bi tržištu uskoro osigurao jedan „pravi pametni telefon”. I ne samo „pravi” po pitanju značajki nego i po pitanju dimenzije i naravno pripadajućih zaslona.

Samsung Galaxy S23 FE značajke i prikaz rendera – sve se već zna

Naravno ponovno zaziremo u sferu sklopivih telefona i ponovno govorimo o nadolazećem OnePlus Fold modelu telefona. Prema onome što je za sada dostupno, čini se kako će OnePlus ponajviše ciljati na Samsung kao najvećeg konkurenta, odnosno na nadolazeći Samsung Galaxy Z Fold 5.

tekst2sl1 8

Ipak ono što sprema OnePlus, svakako će „pomesti” Z Fold 5 – ili se samo tako nadaju u OnePlus taboru. Primarni zaslon ima dijagonalu od 7,8″ (u usporedbi sa 7,6 za Pixel Fold, Z Fold 4 i navodno Z Fold 5), dok će pokrovni zaslon također vjerojatno biti vrlo visok, nadmašujući 6,2″ Z Fold 4 i Mjere Pixel Folda od 5,8 inča za 0,1″ odnosno 0,5″.

Apple poskupljuje iCloud+ – evo koliko

Nije iznenađujuće da je nekoliko detalja o ta dva OnePlus (V) Fold panela još uvijek u tajnosti (kao što je točan broj piksela, na primjer), ali mi “znamo” da će glavni AMOLED imati 2K razlučivost i da su oba zaslona gotovo zajamčena podržava tehnologiju brzine osvježavanja od 120Hz.

tekst2sl2 4

Takav ogroman, ultra-visoke rezolucije i svilenkasto gladak uređaj očito treba ogromnu bateriju kako bi svjetla ostala upaljena zadovoljavajuće vrijeme između punjenja, i iako možda ne zvuči impresivno po “konvencionalnim” standardima pametnih telefona visoke klase iz 2023. , kapacitet od 4800 mAh za koji se danas priča da bi nadmašio ono što Galaxy Z Fold 4 nudi u tom odjelu za solidnih 400 mAh.

Telemach diže cijene (8,3%) kao i A1 – razlog je inflacija

Što je još izvanrednije, očekuje se da će prvi sklopivi uređaj marke OnePlus biti opremljen brzinama punjenja od 67 W, što je pad od 100 W na nesklopivom OnePlusu 11, ali znatno više od skromnih 25 W mogućnosti Z Fold 4.

Oppo K11 – značajke i prvi render prikazani

Još jedna sfera gdje bi OnePlus Fold zaista mogao polučiti dobre rezultate jesu kamere ovog telefona. Govori se kako će glavna kamera dolaziti s 48MP senzorom odnosno kako će imati dvostruku glavnu kameru (što znači 2x 48MP).

tekst2sl3 2

Osim glavne kamere sve se više spominje i telefoto kamera od 64MP. Također će tu biti prisutna i selfie kamera unutar zaslona od 32MP ali i još jedna selfie kamera na vanjskom zaslonu, čija će rezolucija iznositi 20MP.

Insta360 Go 3 – akcijska kamera „ljutiti rival” GoPro modelima

Iako znamo kako je konkurentskog Samsung-a po pitanju kamera vrlo teško nadmašiti, ove brojke odnosno rezolucije ovako na papiru zaista izgledaju zapanjujuće.

Honor Magic 5 Pro recenzija

Glavni pokretač (čip) OnePlus Fold telefona bit će sada aktualni Snapdragon 8 Gen 2 a tu također moramo nadodati i 16GB radne te 256GB interne memorije. Na tržište bi ovaj model mogao početkom rujna, dok će njegovo predstavljanje biti odmah nakon Galaxy Unpacked događaja (26.07.2023.).

Najčitanije