Banner
tekst1naslovna 1

OnePlus Ace Racing je predstavljen – 120Hz zaslon i Dimensity 8100 Max

OnePlus Ace Racing je predstavljen, donosi 120Hz zaslon i ColorOS 12.1.

Pričali smo a sada je napokon i predstavljen. Tvrtka OnePlus je na svojem Kineskom tržištu predstavila pametni telefon koji će biti gaming edition, odnosno njegovo postojanje je vezano za ljubitelje igrica.

OnePlus Air Racing Edition – dolazi na Kinesko tlo

Riječ je o OnePlus Ace Racing pametnom telefonu iako smo mi *pogrešno navodili njegovo ime* nedavno u našim člancima, on je sada ipak tu. Punog imena OnePlus Ace Racing ustvari je riječ o oslabljenoj verziji OnePlus Ace modela pametnog telefona.

1 2

U prvom redu možemo kazati kako OnePlus Ace Racing donosi dimenzije od: 164.3 x 75.8 x 8.7 mm i težinu od: 205g. Zaslon veličine 6,59” s LCD kvalitetom prikaza u 120Hz postao je dio OnePlus Ace Racing pametnog telefona.

Koliko „napuštene aplikacije” na iOS i Android platformama mogu biti opasne – mete hakera

Nadalje potrebno je reći i to kako ova maksimalna brzina osvježenja stope prikaza ne mora uvijek biti na svojem maksimumu već se ista može i prilagoditi ovisno o načinu korištenja pametnog telefona.

Apple iPhone 14 – zasloni od kojih se najviše i „strahovalo”

Tako OnePlus Ace Racing dolazi s nekoliko načina prilagodbe stope osvježenja prikaza: 30,48,50,60,90,120Hz što će dakako sami korisnik odlučiti koja mu stopa osvježenja prikaza u pojedinom trenutku najviše i odgovara.

2 1

Dodirna stopa OnePlus Ace Racing modela je nešto niža u odnosu na OnePlus Ace i sada ona iznosi 240Hz u odnosu na 720Hz koliko je to kod OnePlus Ace modela koji je i nešto snažniji.

Ipak da ne bi bilo da kritiziramo OnePlus Ace Racing kažimo dalje kako pametni telefon donosi Li-Po bateriju kapaciteta 5,000mAh s mogućnošću brzog punjenja od 67W, što za rezultat daje napunjenost od 0-80% za 29min.

7 1

OnePlus Ace Racing može se pohvaliti i kada su u pitanju kamere, tako sa stražnje strane imamo modul s trostrukim kamerama. Ona glavna raspolaže sa 64MP, dok širokokutna donosi 8MP s rasponom kuta od 119 stupnjeva.

https://www.youtube.com/watch?v=nGxPGUAFmBk

Dakako i makro kamera našla je svoje mjesto pri OnePlus Ace Racing pametnom telefonu i sada ona donosi 2MP. Navedene kamere dostatne su za snimanje video zapisa pri 4K u 30fps-a.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – prvi puta prikazan uživo

S prednje strane nailazimo na punch-hole prorez (koji se u ovom slučaju smjestio na kranjem lijevom kutu telefona) te unutar njega nalazi se selfie kamera s rezolucijom 16MP i mogućnošću snimanja u Full-HD rezoluciji pri 30fps-a.

Samsung Galaxy Z Flip 4 prikazan na renderima

OnePlus Ace Racing pokretan je MediaTek 8100 Max 5G chipsetom (osmo-jezgreni (4×2.85 GHz Cortex-A78 & 4×2.0 GHz Cortex-A55)) a grafičke elemente odrađuje Mali-G610 MC6 grafički procesor.

Softverska strana priče pokrivena je ColoOS 12.1 koji je temeljen na Androidu 12. Po naše mišljenju vrijedno je spomena to što OnePlus Ace Racing pametni telefon donosi „dobri stari” 3,5mm utor koji je u današnje vrijeme već možemo slobodno reći i olako zaboravljen.

Huawei Mate Xs 2 je predstavljen – poimanje telefona sa drugačijim zaslonom

Pitanje dostupnosti interne i radne memorije upakirat ćemo zajedno sa cijenom. Naravno ona je iskazana je Kineskim Jenima (CNY) ali mi ćemo to „pretvoriti” u Američke dolare (USD).

Meta objavila Q1 2022. rezultate – mogu biti zadovoljni

Tako će biti potrebno za osnovni model OnePlus Ace Racing od 8/128GB izdvojiti 282$ dok će model „iznad” koji donosi 8/256GB koštati 326$. Najjači kapacitet OnePlus Ace Racing pametnog telefona dolazi u obliku od 12/256GB i za njegovo posjedovanje bit će potrebno izdvojiti negdje oko 356$.

Apple donosi „samoposlužni popravak” svojih proizvoda

Cijene su namjerno naznačene u Kineskim Jenima jer je prodaja i plasman OnePlus Ace Racing modela zamišljenja isključivo u Kini. Za sada nema naznaka i navoda kada će odnosno hoće li uopće OnePlus Ace Racing doći na globalno tržište.

Najčitanije