Banner
tekst2naslovna 2

OnePlus 10 donosi Snapdragon 8 Gen 1

Na proljeće OnePlus predstavlja novi flagship pametni telefon sa Snapdragon 8 Gen 1

Znamo kako predstavljanja Qualcomm Snapdragon flagship chipseta i nije neka vijest. Prošlo je od toga nekoliko dana i rekli smo manje više sve što smo mislili i trebali reći.

Motorola radi na VR pametnim naočalama

Velik broj proizvođača pametnih telefona u naredno vrijeme (mislimo na 2022, godinu). Tu se naravno ubrajaju Samsung, Xiaomi, Motorola ali i „manje poznati Kineski modeli” poput Oppo, Redmi, ZTE.

Samsung Galaxy A33 – vodootpornost i 5G dolaze u srednji rang

Naravno svi će oni predstaviti svoje inačice pametnih telefona sa Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom i kod svih njih vidjet ćemo različite značajke, mogućnosti i cjenovni razred.

Suosnivač OnePlusa radi na vlastitom pametnom telefonu

Ono što danas želimo reći, osvrnuti se je to kako se još jedan proizvođač pametnih telefona osvrnuo na predstavljanje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipseta. Radi se o OnePlus proizvođaču i njegovim planovima za predstavljanje narednog OnePlus flagship modela. Kako sada stvari stoje riječ će biti o OnePlus 10 pametnom telefonu.

Motorola Moto Edge X – (navodno) prvi pametni telefon sa 200MP senzorom kamere

Osim navedenog chipseta OnePlus 10 donosit će i ostale mogućnosti i značajke svakako na razini flagship modela. Neke od tih jesu 6,7” LTPO zaslon s rezolucijom prikaza od QHD+ sa zakrivljenim bridovima.

Ovdje moramo napomenuti kako neki navode čak da se radi o OnePlus 10 Pro modelu što bi onda značilo kako će OnePlus predstaviti dvije izvedenice svojeg OnePlus 10 pametnog telefona, flagshipa za 2022, godinu. No ipak mi krenimo sa značajkama dalje a vjerujemo kako ćemo uskoro i saznati dali se radi o „običnom” ili je riječ o „Pro” OnePlus 10 modelu pametnog telefona.

Petal Search – unaprijeđeno iskustvo pretraživanja

Ostale značajke spominju stopu osvježenja zaslona od 120Hz. Recimo kako će po pitanju interne memorije OnePlus 10 (Pro) donositi nekoliko izvedbi mogućnosti kapaciteta od 125GB,256GB pa čak sve do 500GB (u što mi nekako sa sumnjom gledamo).

Xiaomi 12 prikazuje dizajn modula kamere

Pitanje radne memorije ovdje je mnogo jasnije i realnije, govori se kako će One Plus 10 dolaziti s radnom memorijom kapaciteta 8GB ili 12GB, ovisno i odabranom kapacitetu interne memorije.

Snapdragon 8 Gen1 – dostiže zavidne rezultate testiranja

Za sada nema navoda hoće li OnePlus 10 podržavati i eksternu memoriju u obliku microSD kartica ali se zna kako će brzina pisanja i čitanja interne memorije biti deklarirana s UFS 3.1.

WhatsApp ponovno uvodi novitete kada je u pitanju sigurnost korisnika

Spominje su i kamere odnosno njihov modul koji će sa stražnje strane onePlus 10 dolaziti tri kamere. Redom su one: glavna kamera od 50MP, ultraširoka kamera sa 48MP te makro kamera s rezolucijom od 8MP. OnePlus 10 (Pro) bit će otporan na udarce, prodor vode i prašinu a sve će mu to jamčiti IP68 certifikat.

Motorola Moto G200 – predvodnik novih Moto G modela

Po pitanju kapaciteta odnosno autonomije OnePlus 10 donosit će baterije kapaciteta 5,000mAh te s mogućnošću brzog punjenja od 125W, što bi svakako predstavljalo kvalitetni odmah u odnosu na dosadašnjih 50W snage brzog punjenja. Kao i svake godine OnePlus svoje flagship modele predstavlja na proljeće, točnije u travnju pa zašto ne bi bilo tako i ove godine.

Xiaomi predstavlja „Loop LiquidCool” – novi način hlađenja pametnih telefona

Mi smo sigurni, odnosno znamo kako ćemo do tada kako dani budu odmicali dobivati sve više navoda i informacija koje se dotiču OnePlus 10 (Pro) modela pametnog telefona i da napokon i mi razotkrijemo točno će imati „običan” model a što će unutar svojih dimenzija donositi snažniji „Pro” model.

Najčitanije