Banner
stereo slusalice meanIT TWS B100 6

Oduševit će vas i cijenom i zvukom: stereo slušalice meanIT TWS B100

Niti višestruko skuplji modeli nemaju display na kojem se prikazuje kapacitet baterije

Domaći meanIT na hrvatskom je tržištu predstavio novi model Bluetooth stereo slušalica TWS B100. Već je iz oznake modela jasno da se radi o pravom bežičnom stereo zvuku, što znači da će slušalice biti posebno zanimljive gamerima kojima je svaka milisekunda bitna pri igranju.

stereo slusalice meanIT TWS B100 11

TWS tehnologija donosi jednostavno i brzo spajanje, pri čemu se najprije slušalice međusobno spajaju, a zatim jedna od njih postaje glavna i spaja se s pametnim telefonom, mobitelom, glazbenim playerom, televizorom, laptopom, tabletom…

Slušalice su minijaturne, mase tek nekoliko grama tako da se uopće niti ne osjete u uhu. Istovremeno, njihov oblik ne zatvara u potpunosti uho pa se i pri slušanju glazbe mogu čuti pozadinski zvukovi. Osim ako ne pretjerate s glasnoćom. Neće to biti dobro niti za vas niti za ljude oko vas, ali niti za ugrađenu bateriju kapaciteta 50 mAh.

Naime, što je glasniji zvuk u slušalicama baterije se više troše. Preporuka je da se ne sluša zvuk glasniji od 85 decibela. Dakle, što je zvuk tiši, imat ćete veću sigurnost pri kretanju, u vožnji, prelascima preko semafora, vožnji biciklom ili romobilom.

stereo slusalice meanIT TWS B100 2

Slušalice se pune u priloženoj kutiji odnosno postolju za punjenje kapaciteta 300 mAh. Nakon cca dva sata slušalice će biti spremne za korištenje, a pri svakom stavljanju u kutiju koja ih čuva nadopunjavaju se. S jednim punjenjem možete očekivati oko četiri sata slušanja glazbe te otprilike toliko i telefonskih razgovora.

Kod slušalica je zgodno što omogućuju upravljanje bez potrebe za korištenjem izvora zvuka. Moguće je prebacivanje na prethodnu ili sljedeću pjesmu, pauzirati zvuk, pojačati ili smanjiti zvuk. Također, i pri telefonskim razgovorima je moguće upravljanje pritiskom na fizičku tipku na samoj slušalici. Možemo se javiti na poziv, odbiti poziv ili pak dvostrukim pritiskom pozvati posljednji birani broj.

stereo slusalice meanIT TWS B100 5

I dok povoljniji modeli slušalica također dolaze s power bank kućištem kao i ovaj iz meanIT-a, rijetki su modeli koji imaju ekran na samom postolju za punjenje. Uvijek ćete znati koliki je preostali kapacitet, a koliki je kapacitet napunjenosti baterija otkriva vam sam telefon (postavke, Bluetooth pa zatim kliknite na TWS B100).

Kutijica ima magnet koji onemogućuje da se poklopac sam otvori, a i kad se otvori poklopac slušalice ostaju čvrsto spojene s kućištem, također zahvaljujući magnetiziranosti. Zgodno je što se kroz zatvoren poklopac također vidi napunjenost slušalica.

Ako se pitate hoće li slušalice ispasti iz uha prilikom trčanja, naše je iskustvo da neće. Jasno, sve ovisi o ušnoj šupljini, a dodatno se slušalice mogu fiksirati s većim ili manjim gel nastavcima koji, uz kabel za punjenje, dolaze u pakiranju.

stereo slusalice meanIT TWS B100 9

Savjetujemo da isprobate sve silikonske nastavke, ne samo zbog bolje ergonomije i ležanja u uhu nego i zbog kvalitete zvuka. Ako je nastavak širi, dobit ćete bolju reprodukciju basova dok se uz uže nastavke dobije bolji vokalni zvuk. Eksperimentirajte i iskoristite sve što dobijete u pakiranju.

Kakav je zvuk? Jako dobar, naš je dojam i nakon prvog i nakon desetog korištenja. Koristili smo slušalice meanIT TWS B100 i za slušanje dance glazbe, u kojoj je bitan dobro izražen bas, ali i za slušanje laganih balada u kojima mora briljirati pjevačev glas.

stereo slusalice meanIT TWS B100 3

Spojili smo ih i na računalo za Zoom video pozive te uživali u dobroj kvaliteti zvuka. Ovdje čak ne bismo trebali koristiti onu rečenicu „da je zvuk dobar, s obzirom na cijenu“. Zvuk je dobar, a dobra je i cijena. Što će radovati sve koji traže povoljne bežične stereo slušalice.

Cijena za meanIT TWS B100 je 159 kuna (lipanj 2021.), a za taj iznos dobit ćete dobru ergonomiju, dobar zvuk (i u srednjem području). Jasno, ako glazbu slušate s YouTubea, onda nemate mogućnost podešavanja zvuka kao što nude glazbeni playeri. Tada su slušalice daleko, daleko boljeg zvuka jer ih možete podesiti prema svojim preferencijama.

Najčitanije