Banner

Nokia 2 najjeftiniji nadolazeći smartfon tvrtke HMD Global, pozira na prvim fotografijama

Iako Nokia modeli pametnih telefona nisu stigli još na naše police da isprobamo što ima HMD Global za ponuditi u oživljavanju brenda, u narednim tjednima bi trebao biti lansiran najjeftiniji kompanijin model. To je Nokia 2 ‘pametnjaković’ na početnoj razini.

 

Sudeći po objavljenim slikama u Kini,  izgleda dosta dobro. Kućište je vjerojatno od plastike s   zaobljenim kutovima. Android navigacijske tipke nisu integrirane u zaslon (možda i jesu), već su smještene odmah ispod zaslona. Navodno su gumirane kako bi se što bolje uklopile u prednjicu. Okviri oko zaslona  je u Sony Xperia stilu 😀   Dijagonala  je manja od 5 inča.  Šuška se o dijagonali  čak 4 inča. Rezolucija bi mogla bit 1280 x 720 piksela jer nema  puno smisla ići   niže od toga.

Kao što možete vidjeti iznad zaslona vidljive su prednja kamera, slušalica za razgovore, senzor blizine i svjetlina okoline.

Stražnja strana je prilično sličnim Nokiji 3 u detaljima dizajna i također nema ID čitač otiska prsta.

Nokia 2 moguća specifikacija

Kineski tipster koji je objavio prije nekoliko dana shematski prikaz Nokia 2 vs Nokia 3 modela,  otkrio je da  “dvojka” može biti opremljena Qualcomm Snapdragon 210 procesorom s četiri ARM Cortex-A7 CPU jezgre na takru  do 1,1 GHz i Adreno 304 grafičkim čipom  te  2 GB RAM-a. Međutim, prošlog tjedna neki izvori su sugerirali da može imati Snapdragon 202 SoC ili MediaTek procesor.

nokia 2 090244000001648567

Ako su glasine o inačici sustava točne,  u  odnosu na neke druge proizvode prednost Nokije 2 je što bi trebala raditi na najnovijem Android 8.0 operativnom sustavu. U tom slučaju postaje vrlo konkurentan model u svom cjenovnom segmentu.

Najčitanije