Banner
tekst3sl3 6

Netflix želi glumiti PlayStation – ako imate iPhone to je moguće

Mislili smo kako o ovome nikada nećemo pisati ali čini se da je došlo vrijeme da Netflix postane "gaming platforma".

Nakon što je prevazišao izazove povezane s ukidanjem opcije dijeljenja lozinki, Netflix je odlučio krenuti u novom smjeru poslovanja, ovaj put ciljajući na gaming tržište.

tekst1naslovna 4

Već 2021. godine, usred pandemije Covid-19, Netflix je lansirao igre za pametne telefone, omogućavajući svojim korisnicima da uživaju u igrama onako kako žele, u bilo koje vrijeme. Početna kolekcija igara na Netflixu bila je skromna, ali se postepeno proširivala i sada je zaista impresivna.

Xiaomi Mix Fold 3 – dolazi 14.08.2023. a tu su i fotografije

Sada, Netflix ide korak dalje i želi pružiti gaming iskustvo i na velikom ekranu, putem pametnih televizora. To nije samo prazna priča – to potvrđuje i najnoviji razvoj.

Apple prikazuje USB Type-C

Predstavljamo vam Netflix Game Controller, alat koji će vam omogućiti igranje igara na televizoru putem vašeg pametnog telefona kao kontrolera.

tekst3naslovna

Da biste uživali u ovom iskustvu, jednostavno morate upariti svoj telefon s televizorom i igrati igre kad god budu dostupne na Netflixu. Tvrtka obećava da će to biti uskoro, a za sada je aplikacija dostupna samo za iOS uređaje preko App Storea.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

Upotreba iPhonea ili iPada kao kontrolera za igre na TV-u zvuči izuzetno privlačno, jer nećete morati dodatno investirati u kontroler za igranje. Trenutno je dostupno niz igara koje možete igrati putem mobilne aplikacije Netflix.

tekst2sl1 2

Ove godine, usluga streaminga planira dodati čak 40 novih mobilnih igara, a u razvoju je čak 70 naslova u suradnji s partnerima. Neki od najpopularnijih naslova temelje se na hit serijama kao što su “Stranger Things” i “Queen’s Gambit”.

Tehnologija “složenih” baterija dolazi na iPhone 15 i Galaxy S24

Nedavno je Netflix prekinuo pružanje svog osnovnog plana u SAD-u i Velikoj Britaniji, potičući korisnike da pređu na skuplje opcije kako bi nastavili koristiti uslugu.

tekst3sl3 6

S druge strane, cijene pretplatničkih paketa nisu se mijenjale više od godinu dana, vjerojatno kako bi se zadržali veći broj pretplatnika nakon što je dijeljenje lozinki ograničeno.

Dok se igre budu širile na televizijske ekrane, saznat ćemo hoće li cijene ostati nepromijenjene ili će ovaj novi element dovesti do poskupljenja. Iako su mnogi bili nezadovoljni ukidanjem dijeljenja korisničkih profila.

tekst2sl2 1

Sam Netflix je zabilježio značajan porast profita. Stoga se slobodno može reći da je ta odluka bila iznimno uspješna za kompaniju.

Android 14 – kada dolazi na telefone?

Hoće li se u budućnosti pojaviti povećanje cijena pretplatničkih paketa pod izlikom unapređenja igračkog iskustva, ostaje za vidjeti. No, jasno je da Netflix postupno istražuje nove sfere tržišta. Ostaje pitanje može li uspješno balansirati između televizijskog sadržaja i gaminga bez da se ijedna strana osjeća zapostavljeno.

Netflix staje na kraj dijeljenu lozinki na Balkanu – korisnici ljutiti

Svakako, nastavit ćemo pratiti ovu priču i očekivati skoru dostupnost Netflix Game Controllera i za Android uređaje. Kada se to dogodi, nećemo propustiti priliku podijeliti detalje na našim stranicama.

Najčitanije