Banner
tekst3naslovna 1

Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični

Netflix nekada pojam za streaming filmova i serija u posljednje vrijeme gubi (naglo) tržišni udio.

tekst1naslovna 4
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 39

Ovoga puta nećemo se ponavljati zašto je tome tako ali samo ćemo reći kako je Netflix sam kriv za to sve.

Netflix uz reklame donosi pretplatu pri 7$ i 9$

Jer njegova najava kako kreće u obračun s onima koji dijele lozinke i nije baš dobro „došao” krajnjim korisnicima na globalnoj razini.

tekst3sl1 2
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 40

Ponovno se dotičemo streaming platforma i one situacije o kojoj već duže vrijeme govorimo a koja je naštetila Netflixu a to su konkurenti prihvatili obje ručke.

Netflix rekao nadolazeće planove – oglasi dolaze

Reviews.org anketirao je 1000 Amerikanaca s pitanjem koju streaming platformu (uslugu) koriste a rezultati su očekivani, makar nama.

tekst3sl2 2
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 41

Naime njih 25% reklo je kako su trenutno Netflix pretplatnici ali kako do kraja godine planiraju prekinuti s pretplatom i prijeći na neke od konkurenata.

YouTube dobiva novi (vizualni) dizajn

Uzmite u obzir kako je to Amerika i kako oni imaju mnogo više razloga za odabir od nas na Balkanu (pritom ne mislimo na korištenje VPN servisa).

tekst3sl3
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 42

Kao glavna alternativa Netflixu spominje se Disney+ koji je sada i prestigao Netflix po broju pretplatnika na globalnoj razini.

Disney+ usprkos odličnim rezultatima povisuje cijenu i uvodi oglase

Tako sada Disney+ broji 221 milijun dok Netflix posjeduje 220,67 milijuna pretplatnika ali ta brojka svakog dana sve više pada.

tekst1sl3 2
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 43

Da su podatci i brojke dosta zabrinjavajući govori i podatak kako je Netflix u prva dva kvartala 2022. godine izgubio ukupno 1,2 milijuna pretplatnika a samo u drugom kvartalu ta je brojka iznosila 970,000 pretplatnika (što su svakako rekordne brojke).

Google otkrio dizajn Pixel Watch pametnog sata – predstavljanje 06.10.2022.

Kao glavni razlog odlaska na Netflixa korisnici su naveli „borbu protiv dijeljenja lozinki” ali i povećanje cijene u više navrata koje je Netflix napravio.

tekst1sl1 1
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 44

Recimo da još od siječnja ove godine je Netflix povećao cijene svoje usluge (osnovni paket) za 11% – što je prvi povećanje cijene u protekle tri godine.

KidsGuard Pro for Android za nadzor djece

Standardni i Premium plan su u istom razdoblju porasli za 20% odnosno za 25%. Kao treći razlog Amerikanaca za odlazak s Netflixa ne nedostatka sadržaja.

tekst3sl3
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 45

Odnosno njih čak 30% navodi kako Netflix jednostavno nema zanimljivog sadržaja kao što je to prije bio slučaj dok je imao (možemo slobodno reći) „monopol”.

Samsung lansira „posebni” Galaxy Z Fold / Flip 4 za odabrane

Za kraj kažimo kako je od 1000 ispitanika (Amerikanci) njih 78% pretplaćeno na Netflix, 46% pretplaćeno je na Disney+, 42% pretplaćeno je na HBO Max.

tekst3naslovna 4
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 46

Ta razliku od nas Balkanaca, Amerikanci su u prosjeku pretplaćeni na četiri (istovremeno) servisa, dok smo mi samo na jedan eventualno na dva – ali nas svakako ispravite ako griješimo.

Samsung Galaxy S23 Plus – iste dimenzije bolje značajke

Iako bi se možda nadali kako je Apple TV izuzetno popularan kod Amerikanaca njih samo 22% pretplaćeno je na isti, što ga stavlja tek na četvrto mjesto prema zastupljenosti i korištenju sadržaja gledanja filmova i serija.

tekst3naslovna 1
Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični 47

Ako se vi još ne možete odlučiti koji servis gledati (i posjedovati) kliknite na naš: „Troboj Online platformi” i nadamo se kako ćemo vam malo olakšati odabir što imati i gledati.

Najčitanije