Banner
Android 12 Beta Program

Nemate Google Pixel a želite isprobati Android 12? – Ako imate ove modele to i možete

Popis svih 11 proizvođača i modela koji su ušli u Android 12 Beta Program, ako ste vlasnik jednog od njih imate razloga za veselje...

Prikazivanjem Androida 12 u svojoj Beta inačici ne samo da su bili oduševljeni svi poklonici Pixel pametnih telefona (uz Google naravno), već i svi oni koji koriste I druge pametne telefone, odnosno drugih proizvođača. Ako niste ponosni vlasnik Google Pixel pametnih telefona I nema to “čisto” Android iskustvo ne očajavajte, ove je godine Android 12 Beta program dodatno proširen te u njemu sudjeluje 11 proizvođača s velikim brojem svojih aktualnih (flagship) I manje aktualnih modela. No red je da o tome krenemo nekim redom i neke čitatelje razveselimo dok će neki ostati pokislih faca te kako se ono kaže “kratkih rukava”.

Samsung Galaxy Tab S7 FE dolazi sa dvostrukom stražnjom Kamerom

Navedimo i to kako Android 12 dovodi potpuno novi način korištenja aplikacija, veliku razliku prilagodbe izgleda, sučelja te samog korištenja odnosno rada aplikacije integriranog sa samim radom Androida 12. Uređivanje slika i video-zapisa sada će biti odmah ubačeno u Android 12, čime više neće biti potrebe za skidanjem i korištenjem aplikacije od treće strane.

Nadolazeći Redmi Note 10 imati će 120Hz stopu osvježenja

Ne smijemo zaboraviti navesti i potpuno novu obavijesni centar (kako izgledom tako i značajkama) te nam sada sve više liči na ona konkurentskog iOSa (ali o okusima se ne raspravlja, zar ne?). Više o Android 12 Beta Programu i kako mu pristupiti, saznajte klikom na link a mi krećemo redom.

Android 12 i “Južno Korejski gigant” Samsung

Odmah na početku želimo reći i razočarati (sve poklonike, štovatelje I vlasnike) Galaxy pametnih telefona, Samsung ni ove godine neće sudjelovati u Android 12 Beta Programu. Što znači kako niti za jedan svoj model neće dovesti Android 12 prije službene objave. Jedini tračak nade bit će kada se objavi Beta inačica One UI grafičkog korisničkog sučelja, pa će onda oni koji će imati podržane modele (ako su vični tome i s malo više znanja) moći uživati u blagodatima na neki način Androida 12. No prije službene objave Androida 12, vlasnici Samsung modela ostat će kratkih rukava i s velikom dozom strpljenja.

Android 12 uz bok Xiaomiu

Kako vrijeme prolazi Kineski Xiaomi svoj tržišni udio sve više učvršćuje. Bilo da se radilo o prodajnim rezultatima ili o kvaliteti izrade i značajkama koje pametni telefoni donose i posjeduju, Xiaomi ništa u posljednje vrijeme ne prepušta slučaju. Pa tako neće propustiti niti Android 12 Beta program. Naravno uz ono redovno ažuriranje koje će dovesti MIUI mobilni operativni sustav – grafičko sučelje (temeljen na Androidu 12) svi vlasnici sada navedenih modela moći će i prije vremena uživati u značajkama i mogućnostima nadolazeće najiščekivanije mobilne platforme.

Xiaomi #1

Popis započnimo sa Xiaomi Mi 11 Ultra modelom, potom slijedi “obični” Mi 11, uz naravno Mi 11 Pro te Mi 11i modele. Žao nam je što je Xiaomi ostao za sada na samo Mi 11 seriji pametnih telefona ali se nadamo kako će dolaskom službene nadogradnje taj popis biti proširen i na ostale Xiaomi modele pa i one srednjeg cjenovnog razreda.

OnePlus 9 jedini će prihvaćati Android 12 Betu

Kineski OnePlus odlučio se kako će njegov flagship OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro jedini prihvatiti odnosno moći koristi Android 12 u Beta programu te ćemo nažalost vlasnike starijih flagship modela morati razočarati.

Google otvara svoju prvu trgovinu – Google Store

Ali se isto tako nadamo kako će i ona starije modele OnePlus s vremenom dovesti Android 12, odnosno njihov OxygenOS temeljen na Androidu 12.

Oppo diše Android 12 “punim plućima”

Oppo je jedini proizvođač pametnih telefona koji je na krilima Androida 12 izgradio potpuno novi mobilni operativni sustav, odnosno novu inačicu.

Naravno riječ je o ColorOS 12 te će dobit sve značajke i mogućnosti rada ali s vremenom, nakon što ugleda svijetlo dana kroz godinu tj, nadolazeće razdoblje. Oppo Android 12 Beta Program nudi jedino za Find X3 Pro model, najjači model pametnog telefona u svojoj ponudi.

No ako kojim slučajem ste ponosni vlasnik navedenog modela, toplo vam savjetujemo da još neko vrijeme pričekate s korištenjem Android 12 Beta Programa jer im ne ide baš sve po planu (ako nas razumijete 😉 )

Oppo #2

Iz Oppoa to navode dodatnom prilagodbom Androida 12 s haptičkim povratnim informacijama te im treba dodatno vremena da iste kvalitetnije implementiraju unutar samog sučelja.

Vivo i iQOO 7 Legend kao zvijezda vodilja ka Androidu 12

Zanimljivo je kako se Vivo uopće nije prijavio za Android 12 Beta Program, već je isti pružio za svoj jedini model (očito samo njemu vjeruju da može Betu Android 12 prožvakati) a radi se o iQOO 7 Legend modlu pametnog telefona.

Vivo #3

Navedeni pametni telefon posjeduje Snapdragon 888 chipsetom te u tome očito leži odgovor zašto se Vivo odlučio jedino za ovaj model.

Realme GT jedini je predstavnik Realme tvrtke za Android 12

Prisjetite se kako smo neki dan na našim stranicama pisali o dolasku Realme GT Neo pametnog telefona, sada će upravo on tj, i jedino on od cijele Realme ergele pametnih telefona moći koristiti Android 12 Betu a sudeći da se u našim krajevima prodaje slabo (skoro pa nikako) a pak u Kini kao “vruće kiflice” vjerujemo kako naše čitaoce to previše i ne zanima.

Clubhouse dostupan globalno i na Androidu

Ako ipak imate Realme GT te GT Neo modele pametnih telefona, navalite na LINK za Android 12 Betu, ako pak niste vlasnik slobodno preskočite ovaj pasos ikrenite dalje.

Asus i jedini predstavnik Androida

Asus ZenFone 8 jedini će dobiti te samim time je i prijavljen za Android 12 Beta Program. Ako ste vlasnik Asus ZenFone 8 modela i želite isprobati Android 12, slobodno se prijavite te nam nakon nekog vremena javite dojmove.

Svima slabo poznati TCL donosi podršku Androida 12

Prvo želimo svima reći što je to/tko je to TLC? Ukratko TLC je Kineski proizvođač pametnih telefona čija je majčinska firma Alcatel.

Svima je dobro poznati Alcatel od davnih dana kada smo koristili telefone na tipkice, kada nije bilo Interneta, Fejsa i svih blagodati koje danas imamo prilike i čari koristi.

No ostavimo nostalgiju po strani, TCL Android 12 Betu donosi na svoj 20 Pro 5G pametni telefon. Odnosno to je i jedini model koji se koristi Android mobilnim operativnim sustavom a može se pohvaliti Snapdragon 750G chipsetom.

Samsung predstavio „Olimpijsko izdanje” Galaxy S21 5G pametnog telefona

Ako ste kojim slučajem vlasnik TLC 20 PRO 5G pametnog telefona (za što mislimo da takvih u našim krajevima nema) onda možete otići na Beta Program a ako niste razmislite o kupovini TLC pametnog telefona, nama makar imenom potonji zvuči svakako primamljivo.

ZTE uzima danak Androida 12

ZTE također sa svojim jednim modelom pametnog telefona napada Android 12. Riječ je o Axon 30 Ultra modelu, stoga ako ste vlasnik slobodno odaberite Beta Program i javite nam dojmove.

Sharp s puno problema ulazi na vrata Androida 12

Sharp kao proizvođač pametnih telefona dolazak na Android 12 Beta Program rezervirao je za svoj AQUOS Sense 5G model.

No s puno problema te Beta nije onakva kakvom treba biti kao što je slučaj kod konkurenata. Stoga ako znate nekog tko koristi Sharp AQUOS Sense 5G, odmaknite ga od iskušenja instalacije Android 12 Beta Programa jer neće proći onako kako se činilo.

Tecno također želi Android 12 u svojem okruženju

Poprilično i nama nepoznat proizvođač pametnih telefona Tecno krenuo je put ka Androidu 12.

Za sada s jedinim predstavnikom u tom okruženju, modelom Camon 17. Zanimljivo nam je za vidjeti koliki broj “no-name” Kineskim pametnih telefona želi pronaći svoje mjesto pod suncem kada je riječ o Android 12 mobilnom operativnom sustavu.

Život bez Interneta? Teško…

Pa stoga ako ste možda vlasnik Tecno Camon 17 pametnog telefona “navalite” na Android 12 Beta Program.

Noki i Android 12 Beta – ali po drugačjim pravilima igre

HMD Global odlučio je “prilagoditi sebi” način ulaska u Beta Program Androida 12. Jedini model Nokia pametnih telefona koji će dobiti odnosno podržavati Betu jest X20.

Ali X20 neće dobiti Betu već sada kao i ostali s ovog popisa,nego tek tijekom ove godine, na pitanje kada HMD Global nije dao odgovor. Stoga osim vlasnika Samsung pametnih telefona i oni vlasnici Nokia modela, ostat će “kratkih rukava”.

Android 12 beta #2

Ovo je ukratko popis svih proizvođača i modela koji su svoja vrata otvorili za Android 12 odnosno njegov Beta Program. Još jednom ponavljamo da odlaskom na Android 12 Beta Program imate detaljnije upute i popis podržanih proizvođača i njihovih modela.

Za kraj kažimo kako čitav postupak radite na vlastitu odgovornost te ovaj čitav članak služi u vidu informativnog karaktera. Te Preporucamo.com nije odgovoran za nastale možebitne probleme instalacijom te korištenjem Android 12 Beta Programa.

Vaša redakcija Preporucamo.com portala 🙂

Najčitanije