Banner
naslovna1 3

Nadolazeća YouTube značajka “nastavi gledati” ide ka korisnicima

YouTube "nastavi gledati" dolazi na Android i iOS platforme...

Popularna mreža za gledanje (i kreiranje) video-sadržaja YouTube s vremena na vrijeme svoje korisnike počasti novim značajkama. Nakon promjene sučelja u jednom djelu i dovođenja dijela koji je zadužen za kvalitetu prikaza (po nama) na sasvim nelogičan mjesto, red je došao da se dotaknemo i još jedne novine. Naime ova značajka već je dostupna korisnicima koji YouTube prate putem prijenosnika ili stolnih računala. Sada upravo ta značajka dolazi i na Android te iOS mobilne platforme.

(Google) Androdi 12 – službeno predstavljen

Riječ je o značajki “nastavi gledati” kako vole reći u YouTube zajednici (i ako je moguće napraviti slobodan prijevod). U suštini riječ je o mogućnosti kada prekinete gledanje (stanete gledati omilje YouTube video na 02:05 te se vratite nakon pola sata, YouTube će prepoznati gdje ste stali i pokrenuti vide od 02:05). Naravno osim navedenog moguće je sada (ako ste prijavljeni s istim korisničkim računom) stati s gledanjem na računalu i nastaviti na pametnom telefonu, YouTube će naravno prepoznati gdje ste stali te od te sekunde nastaviti s reprodukcijom.

Samsung iz svojih aplikacija izbacuje vlastite reklame

Čelnici Googlea pod kojim je vlasništvom YouTube ove značajke novitete rade posve razumljivo. Jer jednostavno žele ostati na samome vrhu. Sve nas ovo u jednu ruku ne iznenađuje toliko jer znamo i svjesni smo kako je YouTube premium usluga koja jednostavno u današnjem 21, stoljeću mora pružiti nešto na ovoj razini pa čak i dozu više. Sve ovo što gledamo u posljednje vrijeme, borba YouTubea nad ostalim servisima iste tematike samo je veliki plus za nas “male obične korisnike”.

Fairphone 4 je službeno predstavljen

Moramo reći kako u posljednje vrijeme YouTube bitku bije sa sve popularnijim Facebook Watch značajkom koja prikuplja sve veći broj strimera i korisnika. Naravno tu je i brzo rastući Trovo ali o njemu možemo u nekom drugom članku. Usprkos svemu YouTube je i dalje najzastupljenija platforma kada pričamo o video-zapisima.

tekst1 6

Ono što nas ponekad ostavi bez teksta je to što YouTube broji 16 godina postojanja a i dalje je “najveći” i bez obzira na dolazak novih “mlađih” platformi on svoju poziciju jednostavno ne želi ostaviti.

USB Type-C dobiti će logotipe namjenjene razlikovanju snage

Veliki plus je i to što je YouTube dostupan i na najvišem broju platformi za razliku od Trova ili Facebook Watcha te upravo u tome vidimo baš tu prednost i taj plus koji YouTube kao servis ima no ostali konkurenti. Iako konkurentski servisi (kao što smo rekli poput Facebook Watcha ili Trova) iz dan u dan uzimaju sve više zamaha i zastupljenosti. Iako je ova značajka tek u početcima dolaska, naravno nije još svima dostupna na globalnoj razini jer YouTube pušta značajku po regijama kako bi se izbjegle gužve na poslužiteljima.

Glasine govore o iPhone 14 s kapacitetom memorije od 2 Terabajta

Izvori govore kako YouTube radi već i na nadolazećoj mogućnosti. Iako još nema službenim navoda riječ je o implementaciji Google Asistenta pri svim inačicama YouTube servisa. Znači ne samo glasovno navođenje za odabir omiljenog video zapis već i mogućnost stopiranja, premotavanja, pauziranja putem Google Asistenta. Kažemo sve je ovo još u razvoju te ne želimo tu cijelu priču dodatno naglašavati (bit će svakako vremena da o tome kažemo nekoliko riječi).

Brzo punjenje iPhone 13 Pro i 13 Pro Max – Apple nije naglasio

Pred sam kraj kažimo kako je ova nadolazeća značajka implementacija sa softverske strane (što znači kako će ista biti dostupna bez potrebe za nadogradnjom aplikacije). Naravno bez obzira na to dolazak noviteta pušten je po regijama te iz YouTubea navode kako je do dolaska “nastavi gledati” značajke na Androidu ili iOS mobilnoj platformi može proteći do nekoliko tjedana.

Trostruka Blackview Recenzija

Naravno u praksi nikad tako do sada nije bilo. Maksimalno su protekla dva tjedan kako bi velika većina korisnika dobila nadogradnju. Bez obzira na to kada dobili (ili ako ste već dobili) lijepo je za vidjeti kako YouTube misli na nas “obične male korisnike”.

Samsung Galaxy S22 donosi manje dimenzije i 25W punjenje

Pa premda i u vidu “nastavi gledati” pa da započnemo na računalu a završimo na omiljenom Android pametnom telefonu ili iOS tabletu omiljenog Appple proizvođača.

Najčitanije