Banner
tekst2naslovna 3

Motorola ima u planu predstaviti još četiri „Edge” modela do kraja godine

Motorola do kraja godine predstavlja još četiri "Edge" modela, svi se vezuju na Edge 30 Pro.

Svjedoci smo kako Motorola u posljednje vrijeme objavljuje dosta učestalo pametne telefone. Nakon što smo imali prilike pisati o dolasku Motorola Moto Edge 30 Pro modelu sada možemo reći još ponešto o nadolazećim Motorola pametnih telefonima.

Lenovo TWS slušalice s 13 mm grafenskom membranom za 100 kn!

Ne samo da je riječ o jednom modelu već se radi o navodno četiri modela koje Motorola panira predstaviti do kraja ove 2022. godine. Prva na redu je (kako glasine govore) Motorola Edge 30 Ultra (Frontier).

Motorola Edge 30 Ultra (Frontier)

Moramo reći prije svega da Motorola ima u planu predstaviti četiri Edge modela pametnih telefona, što na težini dobiva dodatnu vrijednost. Kako smo i rekli prva na redu je Motorola Edge 30 Ultra kodnog naziva „Frontier”.

tekst2sl1 9

Navedeni model u prvom redu donosi 6,67” P-OLED zaslon sa 144Hz stopom osvježenja prikaza. Snapdragon 8 Gen 1 pokretat će Motorola Edge 30 Ultra model ali njezine glavne značajke kriju se u samim kamerama.

TikTok uvodi „Povijest gledanja” – ovo će mnogima pomoći, ističu oni

Naime upravo bi Motorola na „Frontier” modelu po prvi puta okušala iskoristiti onaj Samsungov 200MP senzor kamere o kojem smo više puta na našim stranicama pisali i isti spominjali.

Samsung senzor kamere od 200MP koristiti će u Galaxy S23 modelima

Riječ je o Samsung ISOCELL HP1 senzoru kamere od 200MP a osim njega Motorola biti također implementirala i ultraširoku kameru rezolucije 50MP te telefoto kameru od 12MP (x2).

tekst2sl2 7

Prednja selfie kamera imala bi isto tako vrlo visoku rezolucije od čak 60MP. Kapacitet radne memorije ići će od 8GB do 12GB sok će kapacitet interne memorije (UFS 3.1) biti na odabir korisniku od 128GB do 256GB. Motorola Edge 30 Ultra (Frontier) dolazit će s kapacitetom baterije od 4,500mAh te s mogućnošću brzog punjenja od 125W, kazao je direktor Motorole.

Motorola Edge 30 (Dubai)

Drugi po redu u ovom „Edge” predstavljanju je Motorola Edge 30 (Dubai). Kako se iz samog imena može iščitati riječ je o nešto slabijoj Motoroli koja se i dalje oslanja na tu Edge 30 seriju.

Motorola Frontier – glavna kamera rezolucije 200MP

Za razliku od Edge 30 Pro modela, ova Edge 30 (Dubai) donosi Snapdragon 778+ chipset te 6,55” P-OLED zaslon. I tu je naravno riječ o 144Hz stopi osvježenja prikaza uz prisustvo 32MP selfie kamere.

Motorola Moto Edge 30 Pro – više značajki i fotografija

Sa stražnje strane Motorola Edge 30 (Dubai) donosit će modul kamere čiji će glavni prostor zauzimati glavna kamera rezolucije 50MP kao i ultraširoka kamera koja će također imati 50MP.

tekst2sl3 5

Tu će svoje mjesto naći i senzor dubine od 2MP. Motorola Edge 30 imat će kapacitet baterije od 4,020mAh dok o brzini punjenja za sada još nema nikakvih navoda. Nakon nje dolazimo i do treće „Edge” predstavnice a ona bi trebala biti predstavljena nakon Motorola Edge 30 (Dubai) modela, riječ je o Motorola Edge 30+ pametnom telefonu.

Motorola Edge 30+ (Dubai+)

Za razliku od dva prethodna Motorola modela, Edge 30+ donosit će (Dubai+) MediaTek Dimensity MT6879 chipset uz prisustvo Mali-G79 grafičkog procesora. Ovdje moramo reći kako će Motorola Edge 30+ (Dubai+) imati osmo-jezgreni procesor (dvije Cortex-A78 jezgre, 2,6GHz – dok će ostalih šest-jezgri biti Cortex A55,2.0GHz.

OnePlus 10R – bez fizičke tipke za zvuk i sa punch-hole na sredini

Ako se uzmu u obzir ove procesorske značajke to bi značilo kako će Motorola Edge 30+ dolaziti ipak s Dimensity 7000 chipsetom. Baterija kapaciteta 5,000mAh pronaći će svoje mjesto unutar kućišta Motorole Edge 30+ a navodno će ista i podržavati i dolaziti s olovkom, kao i Edge 30 Pro.

Motorola Edge 30 Lite (Miami)

Posljednja ali ne i manje značajna na redu je Motorola Edge 30 Lite ( Miami). Samo joj ime govori da je riječ o „ogoljenoj” izvedenici Motorola Edge 30 obitelji. Ista će raspolagati i dolaziti sa 6,28” P-OLED zaslonom sa stopom osvježenja prikaza od 120HZ i FHD+ rezolucijom.

Samsung do kraja godine predstavlja N4 uređaj, o čemu se radi?

Snapdragon 695 uparen sa 6/8GB radne memorije te 128/256GB kapacitetom interne memorije čini se i više nego odličan pametni telefon za svakog prosječnog korisnika.

tekst2sl4 6

Pitanje kamera Motorola Edge 30 Lite riješit će implementacijom 13MP s prednje strane dok će sa stražnje strane dolaziti s dvije kamere (o kojima se za sada i ne zna previše).

tekst2naslovna 3

Predstavljanje svakog od modela (naravno pojedinačno) za sada nije navedeno ali je sigurno kako će sva četiri modela biti predstavljena do kraja ove godine. Svi modeli bit će pokretani Androidom 12 povrh kojeg će Motorola predinstalirani svoje korisničko sučelje. Nove (nadolazeće) verzije imat će isto tako i svoje Kineske inačice koje će se malo razlikovati u odnosu na ove globalne.

Najčitanije