Banner
tekst1naslovna 5

Microsoft „slučajno” naveo godinu izlaska PlayStation-a 6?

Naravno radi se o PlayStation konzoli odnosno o godini u kojoj ćemo dobiti PlayStation 6. U svojim dokumentima Microsoft ima navedenu godinu 2028. koja bi trebala biti godina kada će tržište ugledati novu generaciju PlayStation igraće konzole – PlayStation 6.

Slučajno ili ne u internim dokumentima Microsoft je naveo neke podatke koje svakako nije smio. Riječ je o izlasku naredne generacije igraće konzole ali ne svoje „Xbox modela” već konzole koju radi konkurencija.

Samsung Galaxy S24 – ponovno aktualna tri modela

Naravno radi se o PlayStation konzoli odnosno o godini u kojoj ćemo dobiti PlayStation 6. U svojim dokumentima Microsoft ima navedenu godinu 2028. koja bi trebala biti godina kada će tržište ugledati novu generaciju PlayStation igraće konzole – PlayStation 6.

tekst1naslovna 5

A spominje se kako će na sredini tog razdoblje tržište odnosno korisnici dobiti unaprjeđenje verzije aktualne konzole. Stoga je za očekivati kako će naredne 2024. godine Sony predstaviti PlayStation 5 Pro ali navodno i PlayStation 5 Slim.

Android 14 Beta 3.1 – dali je trajanje baterije bolje ili lošije?

Microsoft se trenutačno bori s američkom Federalnom trgovinskom komisijom (FTC), koja pokušava spriječiti proizvođača Xboxa da preotme Activision Blizzard.

tekst1sl3 4

Ugovor o kupnji vrijedan 68,7 milijardi američkih dolara već se suočio s preprekama u Ujedinjenom Kraljevstvu, s CMA-om koji je odbacio ugovor, a sada se čini da FTC ima sličnu zabrinutost oko prebacivanja moći u sektoru.

Test NIU KQi2 Pro električni romobil

To se dogodilo prije, kada su podnesci CMA-a pokazali da će Microsoft nastaviti nuditi unosne igre Call of Duty platformi PlayStation ako kupi izdavača igre, Activision.

tekst1naslovna 3

Sony je tvrdio da će pristup biti izgubljen nakon 2027., što znači da popularni IP neće biti dostupan na vrijeme za puštanje sljedeće generacije konzole (vjerojatno PlayStation 6).

Sony Xperia i dalje ostaje vjerna Quacomm Snapdragon čipovima

S novom tvrdnjom predstavnika Microsofta, u vezi s dostupnošću Call of Dutyja, u kojoj se navodi da bi “ovaj termin u svakom slučaju trebao nadilaziti očekivano početno razdoblje sljedeće generacije konzola (u 2028.)”, čini se da bi 2028. doista mogla biti godine lansiranja PS6.

tekst1sl4 1
PlayStation 6 – konceptni prikaz!

Zasebno i prilično točno izvješće koje je 2017. izradio Goldman Sachs predložilo je vremensku crtu 2027. za PS6, nakon što je točno predvidjela 2020. za lansiranje PlayStationa 5.

PlayStation osnažuje eko-sustav – dolazi ručna konzola i „Pro”, „Slim” modeli

Izvješće također spominje 2023. za PS5 Portable, za koji se čini da sada dolazi u obliku Sonyjevog ručnog uređaja za daljinsko igranje “Project Q”. S tako velikim vremenskim razmakom između godina izlaska PS5 (2020.) i PS6 (2028.) koji se sada čini vjerojatnim, ovo također povećava izglede za osvježenje u sredini ciklusa u obliku PS5 Slim ili PS5 Pro konzole, s potonji se već šuška da će biti objavljen 2024.

tekst2sl3 3

Ako se ovo pokaže točnim (a ne vidimo razloga zašto ne bi bilo tako), iduće nas godine očekuju dvoje „nove” PS5 konzole. Naravno u mjesecima koji su pred nama zasigurno ćemo saznati detalje o svemu.

Najčitanije