Banner
Windowsi11

Microsoft savjetuje „ne prelazite na Windows 11”

Microsoft, Windows, Microsoft, Windows to su dvije riječi koje slobodno možemo reći u posljednje vrijeme pršte (izlaze iz paštete)...

Microsoft, Windows, Microsoft, Windows to su dvije riječi koje slobodno možemo reći u posljednje vrijeme pršte (izlaze iz paštete) u Tech medijima. Ekipa iz Redmonta izdala je (objavila) novu inačicu svojega popularnoga operativnog sustava ali?

tekst3 5

Upravo s jednim velikim „ALI” a ono glasi, Windowsi 11 nisu smjeli još izaći, još su se trebali „peći” i testirati i tek za nekih godinu dana izaći, jer Windowsi 10 tek sada rada onako kako treba.

Samsung Galaxy Unapacked Part 2 – u znaku Galaxy S21 FE

Usput recimo kako Windowsima 10 podrška završava 2025, godine pa vas savjetujemo da ipak (ako vam računalo udovoljava uvjetima) pričekate s prelaskom na Windows 11Prelazak na Windows 11 za vas je posve besplatan i bezbolan ako naravno vaše računala udovoljava zahtjevima te ako imate licencirani Windows 10.

tekst4 4

Prvo su se korisnici pobunili jer velika većina ne udovoljava zahtjeve za instalacijom Windowsa 11. Nakon toga se „našao” način kako to izbjeći i na veselje vlasnika prijenosnika ili stolnog računala „vrtjeti” Windowse 11. Zatim je i sam Microsoft pokazao „uputu” kako na nepodržanom računalu instalirati Windowse 11.

Cijene grafičkih kartica i dalje rastu

No čemu to sve? Dali oni time svjesno zakopavaju Windowse 10 a žele svim srcem da veliki broj računala prijeđe na Windowse 11 (Windowse nove generacije). Tome priči ipak nije kraj, nakon što je obavljen i nakon što ga je velike većina instalirana na svoja računala korisnici su zamijetili mnoštvo bugova.

Iz Microsofta su brzo reagirali i rekli kako će u narednim nadogradnjama popraviti odnosno ispraviti greške a ta se nadogradnja još čeka.

Huawei AppGallery dogurao do 144.000 aplikacija

Mnogi su se žalili kako su im aplikacije (poglavito iz Taskbara) usporenije prilikom otvaranja dok je rad u ostatku operativnog sustava tako tako, ovisno o računalu na kojem se Windowsi nove generacije izvode. Naravno osim vizualnih noviteta čini nam se kako Windowsi 11 nadolazećim nadogradnjama trebaju biti još više puta ispolirani da bi radili makar u maloj mjeri kako sada rade Windowsi 10.

Nemojte sada ovo uzeti na zub i reći da mudrujemo, samo želimo izreći svoje stajalište a sigurni smo kako će se velika većina onih koji su isprobali ili aktivno koriste Windowse 11 s nama se i složiti.

Koristite li zaštitno staklo i maskicu na pametnom telefonu?

Naravno tu su neki i benefiti poput praćenja TikTok trendova izravno iz samih Windowsa (u narednom razdoblju doći će i mogućnost korištenja Android aplikacija). To su samo omanji elementi s kojima čelnici Microsofta žele „prikriti” ono što ih za sada muči kada su u pitanju Windowsi nove generacije, Windows 11 operativni sustav.

Windows 11 dostupan u prvoj Beti

Mnogi korisnici po instalaciji i igranju igrica (bez obzira na to što Windows 11 donosi novi „poboljšani” Game mod) zamijetili su padanje performansi procesora bez obzira dali riječ bila od Intelu ili AMDu. Upravo je vezano uz AMD točnije njihovu Ryzen generaciju procesora Microsoft danas rekao nekoliko riječi.

Glasine govore o iPhone 14 s kapacitetom memorije od 2 Terabajta

Naime sa znanjem o padu performansi pri radu (da sada ne ulazimo previše u terminologiju) od 15% do 20%, čelnici Microsofta naveli su kako rade na ispravku ovog problema. Ispravak problema bit će vidljiv kao nadogradnja unutar „Windows Update” centra a omogućit će ponovno „normalne” performanse AMD Ryzen procesora a ne sada da isti ti bilježe padove performansi poglavito prilikom igranja igrica.

tekst1 9

Stoga su iz Microsofta naveli da za sada AMD Ryzen vlasnici ne nadograđuju svoja računala na Windowse 11 a Windows odnosno Microsoft će „povući” obavijesti o dostupnosti nadogradnje unutar „Windows Update” centra.

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Pad performansi zabilježen je i kada govorimo o Intel procesorima ali oni nisu toliko „značajni-strašni” kao što je to slučaj kod AMDa. Imate li vi Windowse 11 na svojem računalu?

tekst5 3

Kako vas se dojmilo? Slobodno nam se javite u komentarima ili putem društvenih mreža Facebook, Instagram gdje smo svakog dana dostupni.

Pet najboljih beauty gadgeta 2021.

Mišljenja smo iako su tech entuzijasti nestrpljivi po prirodi kako je ipak preporučljivo još neko vrijeme sačekati s prelaskom na Windowse 11 da jednostavno proteče još vremena i da se neke greške dodatno ispoliraju.

Brzo punjenje iPhone 13 Pro i 13 Pro Max – Apple nije naglasio

Odnosno da se sam rad Windowsa 11 (makar onaj uobičajen i potrebit svakog dana običnom korisniku) dovede na neku normalnu razinu, pristojnu razinu računalnog operativnog sustava.

Najčitanije