Banner
tekst1naslovna

Meta uvodi pretplatu – Facebook i Instagram koštat će nas 14$ na mjesec – što dobivamo

Razmatra se mogućnost uvođenja različitih razina pretplate bez oglasa po cijenama od 10,50 USD na stolnom računalu i 14 USD na mobilnom uređaju.

Zasigurno ste već čuli kako Meta razmatra uvođenje pretplate za svoje dvije “najpopularnije” društvene mreže: Facebook i Instagram, posebice u Europi.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Razmatra se mogućnost uvođenja različitih razina pretplate bez oglasa po cijenama od 10,50 USD na stolnom računalu i 14 USD na mobilnom uređaju, prema informacijama objavljenim u Wall Street Journalu.

Iskoristite Samsung pogodnosti i opremite svoj dom za zimu

Ovo je reakcija na zahtjeve Europske unije za zaštitu privatnosti korisnika i ograničenje personaliziranog oglašavanja.

tekst1sl1 4

Meta, tehnološki div koji stoji iza Facebooka i Instagrama, smišlja novi plan kako bi se prilagodio strogim pravilima Europske unije o privatnosti oglasa.

Samsung Galaxy S23 FE – FE serija nastavlja živjeti

Prema novom prijedlogu, korisnici u Europi mogli bi plaćati mjesečnu pretplatu za korištenje Instagrama i Facebooka ukoliko ne pristanu na korištenje njihovih podataka za personalizirano oglašavanje.

tekst3naslovna1

Korisnici koji uplate pretplatu moći će koristiti Metine proizvode bez dosadnih oglasa. Mjesečna naknada za ove usluge kretala bi se od oko 10 eura (10,50 dolara) za Facebook ili Instagram račun na stolnom računalu, ali bi se popela na oko 14 dolara za račune na mobilnim uređajima zbog provizija koje naplaćuju Apple i Googleove trgovine aplikacijama.

Zaveslaj svom snagom, pokaži najbolje od sebe i osvoji svoj HUAWEI WATCH GT 4!

Ove potencijalne promjene u uvođenju pretplate na popularne društvene mreže kao odgovor na regulatorne zahtjeve EU-a predstavljaju pokušaj Meta tvrtke da se prilagodi i uskladi s europskim propisima o zaštiti privatnosti i personaliziranom oglašavanju.

tekst1naslovna

EU regulatori su prethodno naložili Metai da korisnicima pruži mogućnost isključivanja personaliziranih oglasa na temelju njihovih aktivnosti na platformama.

Apple A17 Pro vs. Apple A16 Bionic – dvoboj divova

Metin poslovni model temelji se na prikazivanju oglasa usklađenih s korisničkim angažmanom, no ovakav način poslovanja sve više je pod pritiskom u posljednjih nekoliko godina.

tekst1naslovna 4

Primjerice, Apple je u 2021. godini omogućio korisnicima da odustanu od praćenja oglasa, što je promjena koja će prema izjavama Meta tvrtke dovesti do gubitka prihoda od čak 10 milijardi dolara.

BIZIT 2023: Znanje vrijedi, neznanje košta

Ovaj prijedlog pretplate je samo jedan od koraka koje Meta razmatra kako bi se prilagodila zahtjevima regulatora Europske unije i osigurala usklađenost s novim regulatornim okvirom.

tekst1naslovna

Tvrtka Meta naglašava da vjeruje u vrijednost besplatnih usluga podržanih personaliziranim oglasima, ali istražuje mogućnosti za prilagodbu poslovnog modela u skladu s novim regulatornim zahtjevima.

Facebook i Instagram donose onemogućavanje praćenja oglasa unutar EU

Ostaje za vidjeti kako će korisnici reagirati na mogućnost plaćanja pretplate za korištenje društvenih mreža bez oglasa. Hoće li korisnici biti spremni platiti kako bi izbjegli reklame ili će ostati vjerni besplatnom modelu s reklamama, ostaje pitanje koje će se tek razjasniti u narednim mjesecima.

tekst3sl3 1

Važno je razumjeti kako će ove promjene utjecati na korisničko iskustvo te je važno pratiti razvoj situacije kako bismo dobili jasniju sliku utjecaja ovakvih promjena na društvene mreže koje su postale sastavni dio našeg svakodnevnog života. Slobodno podijelite svoje mišljenje i komentare o ovoj temi, jer je vaše mišljenje važno u ovom kontekstu.

Najčitanije