Banner
tekst4naslovna

Meta (Mark Zuckerberg) ostavlja sve nebitno i fokusira se na Metaverzum – ovo je potez očajnika

Čelni čovjek Meta kompanije (Mark Zuckerberg) najavio je kako tvrtka ostavlja sve nebitno i isključivo se okreće ka Metaverzumu - virtualnoj stvarnosti. Po nama ovo je potez očajnika i početak kraja jedne ere Facebook-a.

Prije nekoliko dana pisali smo o tome kako Meta priprema 11.000 otkaza za svoje zaposlenike (članak). A danas želimo nastaviti „u jednu ruku” tu priču i reći kakvi su naredni planovi Mete i njezina čelnog čovjeka Mark Zuckerberga.

Google Meet dobio redizajn sučelja

Više se nećemo ponavljati kako Meta u svojem sastavu ima: Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp ali uz to pokušava ući i na tržište hardvera.

tekst4sl1

Nije tajna kako im ti pokušaji nisu uvijek ili od ruke, odnosno da budemo iskreni niti im sada baš ne idu od ruke. Prisjetite se kako je Facebook radio na pametnom satu ali još uvijek tržište nije imalo prilike vidjeti finalni proizvod.

Samsung Galaxy A54 5G dobio 3C certifikat – izlazi dva mjeseca ranije od planiranog

Ono što sada želimo reći kako pametni sat iz okrilja Facebooka nikada nećemo vidjeti, kako sada stvari stoje. Jer je Mark Zuckerberg izjavio kako Meta odbacuje sve „nebitne” projekte i jedino se okreće Metaverzumu – onome što sam Zuckerberg uistinu želi.

tekst4sl2

Međutim pravi razlog je loži tržišni rezultati odnosno pad oglašivača a samim time i priljev dobiti koju oni stvaraj ka Meta tvrtki.  Usprkos tome i lošim tržišnim rezultatima prema želji i htijenju Zuckerberga on želi da Metaverzum bude u središtu same tvrtke.

Vrijednost brenda Samsung Electronics dvoznamenkasto raste

Odnosno da bude „glavna zvijezda vodilja” ove kompanije. Ipak ako razmotrimo malo tržište kako je do sada reagiralo na Metaverzum, samo „bilo korisnika” i nije baš puno oduševljenja.

tekst4sl3

Da tvrtke zaista ide prema tome dokazuje i činjenica kako je Meta prošlog mjeseca predstavila VR headset po imenu „Meta Quest Pro” s cijenom od 1.500$.

Samsung Galaxy S23 Ultra – nasljednik S22 modela i korak više

Tek se početak prodaje treba desiti ali uvjereni smo kako i ovaj proizvod tržište neće baš dobro dočekati. Stoga nas čudi zašto Zuckerberg toliko želi i dalje promovirati Metaverzum odnosno virtualnu stvarno.

tekst4sl4

Kada tržište još uvijek nije spreman na taj dio tržišta i korištenja takvog načina interneta i interakcije s prijateljima. Veliki igrači poput Google-a i Apple-a još uvijek nisu predstaviti svoje VR/AR rješenja dok je za to vrijeme Meta odnosno Facebook predstavio nekoliko projekata vezanih uz VR.

Meta najavila otkaze za 11.000 radnika – razlog je manjak novca

Mišljenja smo kako se ovakvo htijenje i ustrajnost Zuckerberga i neće baš dobro završiti kada gledamo u dugoročnu budućnost interneta. Čini nam se (a to smo u našim člancima rekli već više puta) kako je vrijeme Mark Zuckerberga polako na izmaku te dolazi vrijeme (i internet je spreman) za neke nove sadržaje i društvene mreže.

Tu mislimo na TikTok ali će i njemu jednom doći kraj odnosno će korisnici biti „umoreni” s njime. Mark Zuckerberg nemoj toliko siliti Metaverzum jer ga tržište zaista ne želi.

Najčitanije