Banner
tekst1naslovna

Meta najavila otkaze za 11.000 radnika – razlog je manjak novca

Meta je u procesu davanja otkaza za 11.000 radnika iz svih "grupa": Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp. Razlog je slaba oglašivačka politika i dolazak financijske krize.

Meta „najpopularnija kompanija” na svijetu koja stoji iza također „najpopularnije” društvene mreže – Facebook, u posljednje vrijeme i ne bilježi baš uspješne tržišne rezultate.

Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone

Zasigurno ste već čuli kako njezin čelni čovjek Mark Zuckerberg radi na planu kako obazrivo i bez puno medijskih natpisa, podijeliti otkaze za 11.000 zaposlenika.

tekst1sl1

Ipak i ne ide mu to baš od ruke jer kako se ta vijest proširila internetom, reakcije jednostavno ne prestaju jenjavati. Iako za sada i nema točnih razloga zašto je tome tako, odnosno zašto „Meta” dijeli toliko otkaza govori se kako su glavni razlozi nadolazeća „gospodarska (ekonomska) kriza” te slabo oglašavanje.

Meta spaja „Messenger” sa Facebook grupama – kako?

E sada za ovaj drugi segment možemo jednostavno razmatrati više čimbenika (elemenata) zašto je tome tako. Jedan od njih svakako može biti nadolazeća gospodarska kriza i nedvojbeno manjak novca od oglašivača a znamo kako je to primarna dobit ove kompanije.

tekst1sl2 2

Ali s druge strane (u što mi više nekako vjerujemo) možemo govoriti (pisati) i o zasićenosti tržišta odnosno ulagača Facebook društvenom mrežom.

Apple je želio Facebook – ali sve je propalo

Jer je baš Facebook i dalje glavna zvijezda vodilja kada se govori o Meta tvrtki a tek su onda (za njom): Messenger, Instagram pa WhatsApp.

tekst1sl3 1

Isto tako moramo se nadovezati i reći kako se očekuje i lošiji poslovni (tržišni) rezultate i u Messenger, Instagram pa i WhatsApp sektorima poslovanja.

Facebook i Instagram (Reels) postaju sve sličniji TikToku?

Brojka od 11.000 radnih mjesta svakako nije mali broj, to predstavlja 13% zaposlenika tvrtke „Meta” koji su raspoređeni (zaduženi) za različite elemente poslovanja i donošenja sadržaja bilo da je riječ o Facebook, Messenger, WhatsApp ili Instagram elementima – svaki od tih djelatnika bitan je i sebi važan na svoj način, na način koji pridonosi cjelovitosti Meta kompanije.

tekst1sl4 2

Mark Zuckerberg kao „objašnjenje” razloga navodi kako se jednostavno internet nije nastavio onako (kako su oni to i planirali) razvijati nakon završetka pandemije COVID-19 virusa.

WhatsApp koristite na vlastitom jeziku – moguće je

Te kako je tržište ne zainteresirano u daljnje ulaganje i kreiranje oglašavačkog sadržaja pri ovoj kompaniji. Kako smo i rekli mi to gledamo na malo drugačiji način, odnosno tako da konkurencija jednostavno je „pomela” Meta tvrtku a samim time i Facebook odnosno i sve njezine sestrinske tvrtke.

tekst2naslovna 7

U prvom redu tu mislimo na TikTok koji sada „žari i pali” mrežom svih mreža – internetom. A kako će se ova priča nastaviti i dalje, svakako ćemo nastaviti s velikim interesiranjem nastaviti pratiti daljnji razvoj.

Dobitnici Huawei AppGallery Editors Choice Awards 2022.

Oni zaposlenici koji će dobiti otkaze, dobiti će i otpremnine, plaćeno zdravstveno osiguranje u narednih šest mjeseci i preporuku Meta tvrtke u pronalasku daljnjeg zaposlenja, ove pogodnosti bit će prisutne na globalnoj razini ne vezano za područje (državu) gdje se zaposlenici nalaze.

Facebook Messenger #4

Dali je ovome zaista kumovala Metaverzum platforma – odnosno toliki drug da sve Zuckerberg preseli u neki 3D „virtualni” svijet, tek ćemo vidjeti. Ali ipak čini nam se kako mu i to nije baš bio dobar potez kako je ispra on to i zamišljao.

Najčitanije