Banner
tekst1naslovna 6

MediaTek Dimensity 9000 biti će dvostruko skuplji od Dimensity 1200

MediaTek, Qualcomm, Samsung - odnosno Dimensity, Snapdragon, Exynos bit će predvodnici vremena koji su pred nama

Kada govorimo o chipsetima poglavito o aktualnim nadolazećim modelima uvijek se u velikoj mjeri dotaknemo samo dva „najpoznatija” proizvođača. Riječ je o Samsungovom Exynosu te Qualcomm Snapdragon chipsetu.

Qualcomm otkrio dizajn Snapdragon 8 Gen 1 chipseta

Naravno u ovoj priči postoji dakako i treći sudionik iako će sada velika većina vas prepoznati o kome je riječ ipak navedimo kako se radi o MediaTek proizvođaču.

Apple View – VR naočale zamijeniti će iPhone

Upravo on već dugi niz godina sa svojom linijom Dimensity ne samo da pogoni pametne telefone već to radi i za ostala hardvera rješenja. Ipak sada to nije tema ovoga članka nego se i dalje držimo striktno chipseta i njihove implementacije unutar pametnih telefona.

Stigao je Black Friday. Gdje je sigurno kupovati?

Kako je ova 2021, godina slobodno možemo reći na izmaku neke su „karte” odavno stavljene na stol. Mislimo reći kako su navodi i značajke poznate, Snapdragon iduću Utorak (30.11.2021.) predstavlja novu liniju 8 Gen 1 chipset koja će naravno pokretati jedne od najiščekivanijih modela pametnih telefona poput Xiaomija 12 ili pak Samsung Galaxy S22 linije.

Apple Watch 8 – glasine prodiru i dizajn ostaje

S druge pak strane tu se nailazi i Samsung sa svojom Exynos linijom koja će u jednoj mjeri također pokretati Galaxy S22 članove obitelji. Njihovu priču i podjelu već odavno znamo i tko dobiva Snapdragon a tko Exynos tako da se tu nećemo ponavljati stalno iz početka.

tekst1sl1 9

Ono što tu želimo reći odnosno usmjeriti malo bolje pažnju je gdje je u toj čitavoj priči MediaTek. Kako će njegov nadolazeći chipset Dimensity 9000 reagirati na ono što sprema ljutita konkurencija i koje će to modele pametnih telefona MediaTek Dimensity 9000 pokretati.

WhatsApp ponovno uvodi novitete kada je u pitanju sigurnost korisnika

Tu sada u nekim dijelovima nažalost moramo ostati kratkih rukava jer ne znamo hoš sve detalje. Ono što se u posljednjim danima pročulo jesu spekulacije koje kazuju kako će Dimensity 9000 na tržište (kada bude dostupan) doći s dvostrukom cijenom u odnosu na svoje prethodnika.

Samsung donosi punjač kakvog još nema na tržištu

Sada još uvijek aktualnog Dimensity 1200. Da se odmah tu ne bi zavarali kažimo kako će nadolazeći Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 biti skuplji u odnosu na Dimensity 9000 što znači kako će modeli pametnih telefona u kojima se nađe nadolazeći Snapdragon također biti cjenovno skuplji u odnosu na one pametne telefone koji budu pokretati Dimensity 9000 chipsetom.

PlayStation 5 biti će teže nabaviti u 2022, godini

S druge strane (iako je ovo samo naše mišljenje) čini nam se kako će Dimensity 9000 biti implementiran u neke Kineske modele pametnih telefona a ove značajnija imena poput Samsunga, Xiaomija, Motorole ostat će i dalje vjerna Qualcomm Snapdragon rješenjima.

Qualcomm organizira događaj povodom predstavljanja Snapdragon 898 chipseta

Ipak kažemo to je samo naše mišljenje dok za pravi razvoj daljnje situacija potrebno je biti još neko vrijeme strpljiv. Navodi govore kako ćemo prve modele pametnih telefona pokretane MediaTek Dimensity 9000 vidjeti u prvom tromjesečju 2022, godine.

Google Stadia – igranje u oblaku

Negdje kada bi trebali napokon ugledati i Samsung Galaxy S22 obitelj. No prije nje veselimo se vidjeti Samsung Galaxy S21 FE 5G pametnom telefonu koji će biti predstavljen na CES sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu pri prvim danima nadolazeće 2022, godine.

Najčitanije