Banner
EMUI 11 2

Huawei Mate 40 Pro stiže s EMUI 11, evo što donosi

EMUI 11 je baziran na Androidu 10, ali donosi obilje poboljšanja kako estetskih tako i funkcionalnih. Evo kako radi s Mate 40 Pro mobitelom

Tijekom lansiranja Mate 40 serije pametnih telefona, Huawei je predstavio i nova poboljšanja koja dolaze s EMUI 11 korisničkim sučeljem. Uzbudljive nove mogućnosti pokrivaju razne aspekte, od interakcije, privatnosti i sigurnosti pa sve do performansi.

Nove značajke pružit će korisnicima Huawei uređaja glatko, intuitivnije i sigurnije iskustvo korištenja.

Dizajn usmjeren na korisnika čini interakciju zabavnom i jednostavnom

EMUI 11 1

EMUI 11 korisnicima nudi ne samo personalizirano iskustvo vizualne interakcije, već i pametne jednostavne značajke. Nova generacija Always-On zaslona (AOD) na EMUI 11 korisničkom sučelju integrira tri elementa umjetnosti – oblik, boju i prostor, u dizajn.

Osim dodavanja umjetničkog osjećaja iskustvu, novi AOD omogućuje korisnicima da odaberu oblike prema svom ukusu, pa čak i van zadane palete boja i koriste fotografije po svom izboru za vlastiti prilagođeni dizajn.

Huawei predstavio Mate 40 seriju 1

EMUI 11 omogućuje korisnicima da nadograde AOD postavljanjem animiranog GIF-a kao pozadine zaključanog zaslona.

Riječi iz omiljene pjesme sada se mogu dodati i na zaključani zaslon, uz mogućnost izbora između različitih fontova i boja, što korisniku omogućuje da prikaže svoju osobnost svaki put kada je zaslon zaključan.

EMUI 11 na Mate 40 seriji također podržava Eyes On Display, koji koristi 3D kameru sa senzorom dubine i gesta za otkrivanje pažnje korisnika. Samo jednim pogledom korisnici mogu osvijetliti zaslon i aktivirati AOD animaciju.

Prvi put predstavljene na EMUI 10 sučelju, Smart Gesture kontrole sada podržavaju još više gesta. Novi su dodaci svestraniji i primjenjivi u još više scenarija.

Držanjem dlana preko zaslona prikazat će se vrijeme, čak i kad je zaslon zaključan. Prelasci rukom iznad telefona, bez dodirivanja zaslona, sada se mogu koristiti za upravljajnje stranica u e-knjigama, vijestima, glazbom, galerijom i video aplikacijama.

Huawei predstavio Mate 40 seriju 3

Senzor omogućuje korisnicima da bez dodirivanja zaslona primaju dolazne pozive i kontroliraju reprodukciju medija, a vertikalnim prevlačenjem moguće je podešavanje glasnoće. Nadalje, glasnoća zvona dolaznog poziva automatski se smanjuje kada korisnik gleda u zaslon. Te značajke korisnicima nude više mogućnosti interakcije s uređajem od same fizičke kontrole.

Suradnja na više zaslona sada podržava više plutajućih prozora

Suradnja na više zaslona poboljšava svakodnevnu produktivnost, omogućujući nesmetani rad na više uređaja povezivanjem pametnog telefona i računala.

EMUI 11 2

Uz EMUI 11, Mate 40 serija primjenjuje praktičnost mogućnosti više otvorenih prozora na pametnom telefonu, što omogućava otvaranje tri različite aplikacije za pametne telefone na povezanom računalu.

Uz ovu poboljšanu podršku za multitasking, korisnici mogu bilježiti podsjetnike na Huawei prijenosniku dok istovremeno gledaju online predavanje i šalju poruke.

Poboljšanja Smart Multi-Window funkcije omogućuju EMUI 11 sučelju da istovremeno podržava više otvorenih prozora na pametnom telefonu, nudeći mogućnost korisnicima da iskustvo prilagode svojim željama i maksimiziraju produktivnost.

Korisnici mogu gledati videozapise tijekom pregledavanja web stranica na plutajućim prozorima, bez potrebe za gašenjem videozapisa ili trenutnog sučelja. Veličina plutajućeg prozora je prilagodljiva i može ga se pomicati po zaslonu, čime se korisnicima nudi veća razina praktičnosti.

Huawei predstavio Mate 40 seriju 2

EMUI 11 također uvodi potpuno novi način razgovora e-poštom, koji pretvara tradicionalne mailove u razgovore. Ova značajka sakriva suvišne dijelove uobičajene e-pošte i fokus stavlja na razgovor, omogućujući korisnicima da brzo pročitaju mail kao što bi to činili s porukama, te jednako lako odgovore tekstom i datotekama.

MeeTime je sada dostupan u 12 zemalja izvan Kine, uključujući Singapur, Maleziju, Tajland, Filipine, Indoneziju, Južnu Afriku, Saudijsku Arabiju, Njemačku, Italiju, Francusku, Španjolsku i Poljsku.

Nadalje, glasovna asistentica Celia sada podržava engleski, francuski, španjolski, talijanski i njemački u 15 zemalja, uključujući UK, Francusku, Španjolsku, Maleziju, Tajland, Filipine, Čile, Meksiko, Kolumbiju, Peru, Južnu Afriku, Poljsku, Italiju, Njemačku i Singapur.

Sveobuhvatne značajke zaštite i privatnosti

Huawei predstavio Mate 40 seriju 4

Privatnost i sigurnost uvijek su bili ključni fokus EMUI korisničkog sučelja. Pri razvoju EMUI-jevog sigurnosnog sustava Huawei se pridržava svojih načela zaštite privatnosti, pružajući korisnicima potpunu svjesnost i kontrolu nad osobnim podacima. Na Mate 40 seriji, EMUI 11 korisnicima pruža daljnja poboljšanja sigurnosti i zaštite privatnosti.

Fotografije snimljene pametnim telefonima sadrže privatne podatke kao što su mjesto i vrijeme snimanja fotografije, uređaj na kojem je snimljena i još mnogo toga.

Tijekom dijeljenja fotografija, ove osjetljive informacije također se mogu dijeliti zajedno s izvornom snimkom. Uz EMUI 11 sučelje, korisnici serije Huawei Mate 40 serije mogu osigurati uklanjanje njihovih privatnih podataka prije nego što fotografije pošalju drugima putem Huawei Share tehnologije.

Huawei predstavio Mate 40 seriju 7

AI Private View pomaže da razgovori i prepiske budu privatni čak i kad su korisnici u prepunim prostorima, poput vlaka ili lifta. Kad je omogućena, ova značajka koristi prepoznavanje lica kako bi utvrdila je li korisnik vlasnik uređaja. Sadržaj obavijesti automatski se sakriva ako otkrije nekoga tko nije vlasnik uređaja ili više osoba koje gledaju u zaslon.

Pametni telefoni će ponekad primati poruke tijekom projiciranja na veći zaslon. EMUI 11 u potpunosti uvažava potrebu za privatnošću u tim situacijama i osigurava da se obavijesti o dolaznim pozivima i porukama ne pojavljuju na dijeljenom zaslonu.

Glatko iskustvo korištenja i nakon 36 mjeseci

Huawei predstavio Mate 40 seriju 5

EMUI neprestano omogućuje gladak rad i visokokvalitetno igračko iskustvo kroz inovacije poput read-only proširivog datotečnog sustava (EROFS), GPU Turbo tehnologiju i deterministički mehanizam kašnjenja, a EMUI 11 podiže korisničko iskustvo na još višu razinu.

Moćni Kirin 9000 čipset oslobađa puni potencijal EMUI-ja 11, osiguravajući nesmetano iskustvo korištenja Huaweija Mate 40 Pro i nakon 36 mjeseci te donosi veću učinkovitost napajanja prilikom pokretanja igara s visokim frekvencijama osvježavanja. Prebacivanje između često korištenih aplikacija koje se izvode u prvom planu i u pozadini je također jednostavnije, što rezultira manjom potrebom za ponovnim pokretanjem aplikacija.

Prema simulacijama koje je u testnim laboratorijima proveo Connect, ugledni njemački medij koji testira razne uređaje, Huawei Mate 40 Pro bilježi samo 2,5 posto pada ukupnih performansi nakon 36 mjeseci korištenja. U usporedbi s rezultatima testa Mate 20 Pro telefona, novi Mate 40 Pro pokazuje značajno poboljšan životni vijek i ukupne performanse, omogućujući korisnicima uživanje u nesmetanom iskustvu.

Huawei Mate 30 Pro 8

EMUI 11 na Mate 40 seriji korisnicima nudi glađe i stabilnije performanse, bolje i prikladnije značajke interakcije i sveobuhvatnu zaštitu privatnosti.

Uz to, Huaweijeva distribuirana tehnologija na EMUI 11 sučelju omogućuje uređajima mogućnost suradnje na više uređaja. EMUI 11 Beta predstavljena je za P40 seriju (osim Huaweija P40 lite) i Mate 30 seriju, a bit će dostupna većem broju uređaja u bliskoj budućnosti.

Mate 40 serija pametnih telefona donosi najnaprednije Huaweijeve tehnologije i veliki napredak u korisničkom iskustvu, a Huawei je nedavno na domaćem tržištu predstavio i brojne druge napredne uređaje. Korisnicima su tako dostupni vrhunski povoljni pametni telefon P Smart 2021, slušalice FreeBuds Pro i FreeLace Pro za uživanje u omiljenoj glazbi, a dostupni su i pametni satovi s pregršt funkcija Watch GT 2 Pro i Watch Fit. Također, ove godine kompanija je zaokružila svoj hardverski ekosustav u Hrvatskoj predstavljanjem MateBook serije prijenosnika koje odlikuju iznimne performanse i izdržljiva baterija.

Najčitanije