Banner

I LG ima svoj 3D iris skener, izgleda bolji od Samungovog

Otkrivena je LG patentna dokumentacija od strane WIPO, pod brojem WO / 2017/209533, koja opisuje  3D iris skener, novi sustav biometrijske identifikacije koji bi mogao biti jedna od opcija otključavanja nadolazećeg LG G7.

LG 3D iris skener uključuje sve dijelove koji su potrebni za 3D prepoznavanje lica, ali iz priloženih fotografija je jasno vidljivo da je namijenjen tehnologiji skeniranja irisa.

Untitlwwwed
U patentnom opisu je navedeno sljedeće:  Ovaj izum uključuje memoriju konfiguriranu za snimanje prve slike irisa, senzora za svjetlo koji može registrirati šarenicu, zaslon konfiguriran za emitiranje svjetla na unaprijed određeno područje, kameru za otkrivanje druge slike irisa i regulator konfiguriran za upravljanje svim navedenim elementima.

Kako funkcionira LG 3D iris skener?

Prednja kamera u kombinaciji s infracrvenim načinom rada snima područje oko očiju korisnika za dobivanje 3D stereoskopske slike.  Potom se izvodi skeniranje oka za dobivanje uzorka (obrasca) linija koje su jedinstvene za svakoga od nas i ne mijenjaju se s godinama.

3
Prilikom otključavanja uređaja dolazi do provjere, upravo ovog unaprijed postavljenog uzorka. U biti rezultat skeniranja irisa služi kao prijava, ali ne prije nego što se ispuni sigurnosni obrazac.

Uaaantitled

Predloženi sustav prilagodljiv je trenutnim uvjetima osvjetljenja i ima
zaštita od pokušaja obmane identifikacije fotografijom. Koliko je ova tehnika sigurna? U ovom trenutku je teško bilo što konkretno reći samo na temelju projektne dokumentacije.

LG G7 mogao bi prvi dobiti  3D iris skener  

Kao što smo već spomenuli u uvodu, LG G7 mogao bi biti prvi kompanijin model s ugrađenim 3D irisom skenera oka. Njegove specifikacije obavijene su još uvijek maglom, iako cure neke moguće karakteristike, ali uglavnom su formalne.
Dolazi s 5,7 inčnim ekranom tankih okvira, a u skladu s prethodnim uređajima dobiva certifikat IP68 i MIL-STD 810G, i, naravno, najnoviji Snapdragon 845 SoC. Kao softverska platforma na uređaju koristit će se operativni sustav Android 8.0 Oreo.

Eto, nakon što je Samsung opremio svoje top modele s iris skenerom i nije na tom polju dobio konkurenciju, izgleda da se sada to mijenja. LG izgleda postaje im prvi konkurent.

Na kraju bi dodali, mislimo da je iris skener jedan prirodan način otključavanja. Dovoljno je uzeti uređaj u ruku ili usmjeriti pogled ako se mobitel nalazi na stolu. I dizajneri imaju koristi, jer skener otiska prsta više nije neophodan. Što vi mislite. Koliko bi vam ova metoda bila praktičan način otključavanja pod uvjetom da je tehnologija dobra, bez nedostataka kao kod Samsunga?

Najčitanije