Banner
LG OLED TV 2018 1

LG OLED TV za 2018. u Hrvatskoj

LG je predstavio nove OLED televizora za 2018. godinu hrvatskoj publici. Prvi dojmovi su jako dobri: LG ima novi, vrlo dobar Alpha 9 procesor slike a dobro je implementiran i Google Assistant. Najvažnije: ostvaren je vidljiv napredak u kvaliteti slike. Evo detalja…

Ukoliko iole pratite tržište televizora, znate koja četiri slova prevladavaju u premium klasi: OLED. Doslovno svi proizvođači, osim Samsunga, kupuju LG-eve OLED panele za svoje flagship televizore – Sony, Philips, Panasonic…

S razlogom: po kvaliteti slike OLED je za klasu iznad najboljih LCD televizora na tržištu. Točka.

Više o LG OLED i LCD TV lineupu za 2018 pročitajte ovdje.

LG OLED TV 2018 7

LG je prvi u svijetu i u Hrvatskoj po prodaji OLED televizora, koji su sada dobavljivi po istoj ili nižoj cijeni od premium LCD televizora. Živio napredak!

Kako izgledaju novi OLED televizori u praksi? Izvrsno! Zapravo, teško mi je bilo povjerovati u demo sadržaj, koji prikazuje razliku između starijeg procesora slike (kojeg ima i moj LG OLED55E6V) i novog, posebice u HDR sadržaju. Pogledajmo što mi je Tomislav Antolović ispričao o novostima:

Lijepo, no demo je demo, stvaran Netflix nešto drugo :_): Pa je zato jedan LG OLED55E8V u mojoj sobi, na direktnoj usporedbi s dvije godine starim E6V.

Prisjetimo se, oba imaju savršen kontrast (apsolutno crnu crnu, gotovo 100% DCI-P3 boje, sliku koja se uopće ne mijenja pod otklonom). Teoretski, vidjet ću bolji upscaling, bolji interpolacijski procesor i bolji HDR, ne samo zbog više svjetline novijeg panela. Bit će ovo zanimljiv vikend :).

LG-evi novi OLED televizori su već u prodaji, sa sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:

  • OLED55B8PLA.AEE    16,999 kn
  • OLED55C8PLA.AEE    16,999 kn
  • OLED55E8PLA.AEE    23,999 kn
  • OLED65B8PLA.AEE    25,999 kn
  • OLED65C8PLA.AEE    25,999 kn
  • OLED65E8PLA.AEE    32,999 kn
  • OLED65W8PLA.AEE   54,999 kn
  • OLED77C8LLA.AEE    69,999 kn
  • OLED77W8PLA.AEE   99,999 kn

S obzirom da uvodni model B8 serije ima slabiji alpha 7 procesor, a košta isto kao i C8 sa alpha 9 procesorom, jasno je koji treba birati. Skuplji modeli donose drugačiji dizajn i bolji zvuk, ali kvaliteta slike ime je identična.

Detalji slijede u PR objavi:

LG Electronics (LG) je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora koje krasi elegantan dizajn i napredne tehnologije za prikaz savršene 4K slike i zvuka. Cijeli portfelj na najbolji način odražava kako kompanija vidi televizore novog doba – tehnološki i dizajnerski sofisticirane uređaje koji pružaju istinski osjećaj kina u domu. Svi oni reproduciraju najvjerniju sliku sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja, imaju podršku za sve najpopularnije HDR formate (Dolby Vision™ / Advanced HDR by Technicolor / HDR10 Pro / HLG Pro), a donose i značajke umjetne inteligencije za još jednostavnije upravljanje i udobnost.

LG OLED TV lifestyle e1527148253232

Procesor α9 poboljšava performanse boja i prikaz pokreta

LG-evi OLED televizori za 2018. predvođeni su 77/65-inčnim varijantama modela iz serije LG SIGNATURE W8, a tu su i tri modela OLED TV-a s dijagonalama zaslona od 65/55 inča – E8, C8 i B8. Model C8 od ove godine bit će dostupan i u 77-inčnoj varijanti, a tzv. početni model B8 će imati procesor slike α7. Svi ostali dolaze s novim inteligentnim procesorom α9.

Zahvaljujući njemu, budući vlasnici OLED televizora W8,  E8 ili C8 moći će doživjeti dodatno poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja, a sve uz savršenu razinu crne koja je već zaštitni znak LG-evih OLED televizora.

Madjarevic Sinickovic Mihelj Antolovic Ozvald Medved e1527148454690

Ključna inovacija kod ovog novog i brzog procesora je smanjenje šuma u četiri koraka – dvostruko više od uobičajenih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu kod povećavanja oštrine i jasnoće slike te učinkovitiji prikaz finih gradacija boja. Zahvaljujući naprednim mogućnostima mapiranja, procesor α9 dodatno poboljšava performanse boja i čini ih mnogo vjernijima izvornom sadržaju. Podržava i visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica u sekundi za neometan i jasan prikaz pokreta.

Napredne glasovne mogućnosti umjetne inteligencije

Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije (platforma ThinQ® AI), korisnici novih LG-evih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP), a podržane usluge temeljene su na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za dobivanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj.

LG OLED TV lifestyle 2 e1527148525485

NLP će u početku biti dostupan samo na 14 najvećih tržišta. Međutim, korisnici iz drugih država, uključujući Hrvatsku, će ovu funkciju mogu koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

Audiofili dolaze na svoje

Osim savršenog prikaza slike i pogodnosti koje donosi platforma ThinQ® AI, za ultimativni zvuk zaslužan je Dolby Atmos® – tehnologija koja gledatelje stavlja u središte svojom snažnom i detaljnom zvučnom kulisom koja ispunjava cijelu prostoriju.

W8 – Wallpaper TV

Najveća zvijezda hrvatske prezentacije, održane u Oris – Kući arhitekture, bio je flagship model LG SIGNATURE OLED TV W8 koji, kao i njegov prethodnik, slijedi filozofiju manje je više jer su svi nepotrebni elementi uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo njegov zaslon.

LG OLED TV 2018 2

Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku jer se OLED panel – debljine svega nekoliko milimetara  – postavlja izravno na zid pomoću magnetskih ploča. Ovako tanak dizajn omogućava upravo OLED tehnologija. Time se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa korisnici imaju osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici ili prozoru. Uranjajućem dojmu pridonose od zaslona odvojeni zvučnici koji Dolby Atmos® zvuk šalju prema gore, a soundbar ujedno služi i za smještaj svih ostalih hardverskih komponenti televizora.

„Televizori koje smo danas predstavili pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium TV-a. Najprodavaniji smo brand OLED televizora još od 2013. godine jer svojim korisnicima kontinuirano pružamo daleko najbolje iskustvo gledanja “, rekao je Mario Medved, direktor LG-a u Hrvatskoj.

LG OLED TV EVENT Mario Medved

Sve do sredine srpnja LG Hrvatska je za kupce svih svojih modela OLED, ali i UHD LED televizora za 2018. i 2017. godinu produžio redovno dvogodišnje jamstvo za još tri godine.

Tako se registracijom nakon kupnje na ovom linku može ostvariti čak 5 godina sigurnosti koje podrazumijevaju besplatne popravke i rezervne dijelove u slučaju kvara uređaja. Detalji o ovoj pogodnosti, uključujući popis podržanih modela, mogu se pronaći ovdje.

Najčitanije