huawei

Izgleda Meizu voli samo MediaTek Inc sustave na čipu

Za MediaTek Inc dani postaju sve teži. Tržišni udjel im se smanjuje u korist Qualcomma. Razlog je što sve više proizvođača pametnih telefona se okreće njihovim sustavima na čipu. 

MediaTek Inc sustavi na čipu sve su manje interesantni poznatim proizvođačima pametnih telefona. Jedino im je ostao vjeran Meizu. Čak su se glavni proizvođači low-cost modela okrenuli Qualcommu i sve više preferiraju Snapdragon 400 seriju.

Također, ovih dana je tvrtka Qualcomm Technologies potpisala trogodišnji ugovor s kineskim proizvođačima Xiaomi, Oppo i Vivo, kao dio trgovinske misije te dodali novi udarac MediaTek-u.

3c6e0bf8 c2e1 11e7 9f00 d8b0ccf89a9f image hires 200136
Trio planira kupiti od Qualcomma čipsete i jedinice umjetne inteligencije
u ukupnom iznosu od najmanje 12 milijardi dolara. Ovaj ugovor je vrlo važan za Qualcomm jer su suočeni s odlaskom najvećih igrača: Appleom, Huaweijem i jednom dijelom Samsungom, jer dizajniraju i proizvode vlastite čipsete.vivo v5 vs oppo f1s 20161205 feature
Analitičari predviđaju da bi u 2018. godini MediaTek mogao ostvariti do 40 gubitka u odnosu na ovu godinu.

Isto tako postoji mogućnost da Meizu za neke buduće top modele odabere čipsete Samsunga ili Qualcomma. Ali opet, nedavno je direktor tvrtke Meizu Global Marketing, Ard Boudeling, izjavio da rade s MediaTekom kako bi stvorili tehnologiju prepoznavanja lica, a za koju se očekuje da će službeno biti pokrenuta 2018. godine.

Meizu Pro 7 prodaja ne ide prema očekivanjima

Svakako trebamo spomenuti da prodaja Meizu Pro 7 s MediaTek Inc Helio X30 procesor je ispod očekivanja.MZPRO7P06 4Jedan od razloga je previsoka cijena! Drugi je, upravo 10-jezgreni čipset Helio X30, kojeg MediaTek oglašava za high-end tržište. Nažalost, performanse čipa nisu uspjelo zadovoljiti potrebe korisnika i natjecati se s Snapdragon 835. Time je MediaTekov „high-end dream“ ponovno pao u vodu.

Tko ili što može spasiti MediaTek Inc daljnje poslovanje?

MediaTek Inc će se morati više usredotočiti na čipsete srednjeg ranga svoje P serije kako bi postali konkurentniji Qualcomm Snapdragon 6xx seriji (osobito modelu 636) i pokušati pridobiti što više proizvođača pametnih telefona u svoj tabor. Ali nisu u potpunosti napustili top tržište čipova. Spremaju Helio X40. Možda na kraju priče osvane i novi OEM koji računa na novi X40 i spasi MediaTek. Što mislite: tko bi mogao biti spasitelj?

Najčitanije