Banner
meanIT TWS B40 2

Isprobali smo stereo slušalice meanIT TWS B40

Slušalice dolaze s jednim korisnim detaljem kojeg ne viđamo na drugim modelima slušalica koje su zavladale 2020. godinom

Slušalice dolaze s jednim korisnim detaljem kojeg ne viđamo na drugim modelima slušalica koje su zavladale 2020. godinom

Uz dizajn koji vas neće ostaviti ravnodušnima nećete ostati niti zakinuti za dobar zvuk koji dopire iz malenih stereo slušalica meanIT TWS B40. U lijepo dizajnom postolju, koje se koristi i za punjenje slušalica i za nošenje, domaći meanIT je ugradio i indikator napunjenosti baterije kapaciteta 300 mAh. Znat ćete preostali kapacitet koji se označava s 25 posto, 50 posto, 75 posti i 100 posto.

Želite li znati preostali kapacitet baterije u samoj slušalici, inače kapaciteta 40 mAh, možete to vidjeti u postavkama pametnog telefona (Bluetooth) na koji se slušalice u tren oka spajaju. Korištenje samih slušalica je vrlo jednostavno i praktički odmah nakon kupnje one su spremne za korištenje.

Ipak, prilikom kupnje se preporučuje da bateriju postolja napunite putem microUSB kabela koji ćete dobiti u pakiranju, a spajate ga na strujni adapter punjača mobitela ili pak u USB na računalu. Prethodno ne zaboravite s donjeg dijela svake od dvije slušalice skinuti crvenu zaštitnu naljepnicu.

meanIT TWS B40 8

Ok, nakon oko dva sata punjenja postolja otvaramo bijelu kutijicu koja magnetske silnice koristi u svim situacijama – i prilikom zatvaranja same kutijice, ali i za magnetno privlačenje slušalica koje neće ispasti van niti ako se kutijica okrene naglavačke.

Nakon što se slušalice napune u postolju slijedi njihovo vađenje. Čim smo iz izvadili van, one se spajaju jedna s drugom, a zatim jedna od dvije slušalice postaje glavna za spajanje na pametni telefon. U postavkama telefona, u Bluetooth dijelu, potražimo meanIT B40 i potvrdimo spajanje. I to je to što se tiče spajanja.

Stavljamo slušalice u uho i odmah primjećujemo kako se nije brinulo samo o dizajnu koji je vrhunski nego se mislilo i na ergonomiju. Slušalice su nam odmah legle u uho, bez ikakvih smetnji i osjećaja da u ušima imamo strano tijelo. U pakiranju se dobiju dva seta silikonskih nastavaka ukoliko će vam odgovarati drugačiji završetak same slušalice.

Najprije idemo u naš glazbeni player na telefonu kako bismo detaljnije mogli podesiti zvuk po svojim preferencijama. Slušat ćemo elektronsku glazbu pa to znači i više naglašene basove i niže frekvencije. Pokrećemo pjesmu i odmah zaključujemo kako su niski tonovi sasvim dovoljno izraženi u zvučnoj slici. Odabiremo nešto lakše note i izražajan muški vokal – slušalice iz meanIT-a i ovaj put dobro reagiraju.

meanIT TWS B40 1

Nakon otprilike četiri do pet sati slušalice je potrebno napuniti u postolju koje omogućuje oko četiri punjenja. U konačnici, imamo na raspolaganju oko 20 sati slušanja glazbe na prosječnoj glasnoći. Jasno, potrošnju baterija smo nešto ubrzali prilikom slušanja elektronske glazbe koju slušamo glasnije.

Upravljanje slušalicama, koje na sebi nemaju fizičke tipke poput prethodnih modela meanIT TWS B20, TWS B21, TWS B30, nego imaju kapacitivnu površinu osjetljivu na dodir, nešto se razlikuje od situacija kada ih koristimo za telefonske pozive.

Pri dolaznom pozivu jednom dotaknemo površinu slušalica i tako se javljamo na poziv, a duži dodir odbija poziv. Dvostruki dodir u stanju čekanja ponovo poziva posljednji biranih broj telefona. Glasnoću podešavamo na uparenom telefonu.

meanIT TWS B40 4

Pri slušanju glazbe jedan dodir pauzira reprodukciju te nakon toga s jednim dodirom nastavljamo sa slušanjem. Dvostruki dodir na desnu slušalicu pojačava zvuk, a dvostruki dodir na lijevu slušalicu smanjuje glasnoću. Mali nedostatak je što na slušalicama ne piše koja je desna, a koja lijeva, ali to je uvjetni nedostatak jer u postolje lijeva slušalica odgovara samo na poziciji lijeve slušalice. Pritisnemo li desnu slušalicu uzastopno tri puta prebacit ćemo se na sljedeću pjesmu (ili video na YouTubeu) dok trostruki dodir po lijevoj slušalici vraća reprodukciju na prethodnu pjesmu. I to je sve što trebate znate što se tiče uputa koje su navedene i u uputama na hrvatskom jeziku.

Od tehnikalija, navedimo da slušalice koriste Bluetooth TWS 5.0 te zahtijevaju da telefon (reproduktor) podržava stereo Bluetooth. Zato se i koristi skraćenica TWS koja označava pravi bežični stereo (True Wireless Stereo), tehnologiju koja je zavladala slušalicama u 2020. godini. Podržani su profili HSP, HFP, A2DP, AVRCP.

meanIT TWS B40 3

Na kraju istaknimo dobar zvuk koji dolazi iz slušalica koje vam neće smetati niti nakon više sati slušanja glazbe ili telefoniranja, lijepo dizajnirane i slušalice i postolje te dobro trajanje baterija. Cijena za meanIT TWS B40 je 159 kuna (prosinac 2020.), a za taj novac ćete dobiti i prethodno spomenuti indikator napunjenosti baterije postolja, što nije značajka koja se inače nudi niti kod višestruko skupljih modela.

Slušalice smo i isprobali, pogledajte video:

Najčitanije